ZVS/Filias 1 ten onder in topper tegen CluZoNa'74  |  12-11-2018ZVS 1 moet de eerste plaats in de competitie voorlopig uit het hoofd zetten. Op bezoek in Wouw tegen CluZoNa werd met 6-3 verloren en liep het in het slot van de wedstrijd tegen 2 rode kaarten aan.
Een Club Zonder Naam, Wouw! Je moet er maar op komen om de club deze naam te geven. Op maandagavond reisde ZVS 1 naar Wouw, onder de rook van Roosendaal, voor de topper tegen koploper CluZoNa'74. Ook mocht/moest ZVS voor het eerst in de rode uittenues spelen. Toch gebeurde er in de 1e helft niet veel. Kansjes waren er wel. Bij CluZoNa gingen ze er vooral over of naast en van ZVS moest de keeper van de thuisploeg af en toe in actie komen. Toen Boyd van Dijk na een handsbal geel kreeg, was CluZoNa de bovenliggende partij en was het aan doelman Joris Schellekens, en één keer de lat, te danken dat het nog 0-0 stond. Nadat Boyd weer terug was ging het weer gelijk op met kansjes over en weer. ZVS wist een minuut voor rust toch de score te openen en natuurlijk was het Martin de Laat die daar verantwoordelijk voor was. Op aangeven van Rico de Laat schoot hij de Gestelnaren op voorsprong.

De 2e helft was nog maar net begonnen of CluZoNa scoorde de 1-1 en raakte daarna ook de paal en dat zou in de 2e helft nog 3x gebeuren. De Wouwse ploeg kwam ook op 2-1. Het was de nummer 6 van CluZoNa die te makkelijk 3 man kon passeren, tot groot genoegen van het thuispubliek en ook Joris door de benen kon passeren. Het antwoord van ZVS kwam ook snel. Daan Van Uden onderschepte een voorzet en legde de bal daarmee klaar voor Martin, die de 2-2 scoorde. Toen kwam de nummer 10 van CluZoNa in het veld en hij stond amper 1 seconden erin of hij kreeg de uitworp van z'n keeper in de voeten en scoorde 3-2. Hij schoot niet lang daarna op de lat. Het bleek slechts uitstel want CluZoNa liep toch uit naar 4-2. Met nog 4 minuten officieel te gaan liep Boyd tegen een 2e gele kaart aan nadat hij te laat was met een ingreep, al moest de scheidsrechter nog wel even nagaan of Boyd al geel had of niet, en ook een CluZoNa speler kreeg een gele kaart. Vervolgens ging Joris meevoetballen in de hoop er weer een wedstrijd van te maken. Het bleek valse hoop. CluZoNa onderschepte en scoorde 5-2. Toch scoorde Rico, op aangeven van Koen Hoek vrij snel daarna 5-3 en met nog anderhalve minuut officieel te gaan was er misschien toch nog wat mogelijk. Martin wilde daarom snel de bal uit het net halen, maar kwam daarbij de keeper tegen en ontstond er een woordenwisseling. Tot ieders verbazing aan Gestelse zijde kreeg alleen Martin hiervoor geel. Toen hij daar tegen protesteerde, kreeg hij er nog een gele kaart bovenop. Toen ZVS nog een speler voor Martin er in wilde brengen liet de scheidsrechter CluZoNa snel aftrappen en scoorde 6-3. Hoewel ZVS protest aantekende, keurde de scheidsrechter het doelpunt toch toe. Zo werd het nog wat chaotisch in de slotfase die voor ZVS dus niet goed afliep. De vooraf gevreesde nummer 7 van CluZoNa, die nummer 6 bleek te dragen, was met 5 doelpunten de uitblinker aan Wouwse zijde.