11-11-2022 ZVS/Bodemflex blijft op de gelijkenspelen tour: 4-4.

Wéér niet verloren! Maar….. ook weer niet gewonnen, en dat laatste had deze avond best gekund. In Panningen speelde ZVS/Bodemflex met 4-4 gelijk nadat het 2x terugkwam van 2 doelpunten achterstand en was ook grote delen van het duel de betere ploeg, maar verzuimde een aantal goede kansen te benutten. Toch werd in de slotminuut alsnog een punt behaald, waarmee het voor de 3e keer op rij gelijk speelt.

Na een rustperiode van bijna 3 weken wachtte voor ZVS nu de reis naar ZVV Beringe. De ploeg die vorig seizoen onder leiding van oud-ZVS’er Richard van de Kerkhof kampioen werd in de Topklasse. ZVS moest duidelijk nog even wakker worden, of speelde 11-11 een beetje door het hoofd? Feit was wel dat Daan Verlijsdonk na 25 seconden spelen de thuisploeg al op 1-0 zette. Een vrije trap van Jeroen Verkennis betekende in de 5e minuut de 2-0 voor Beringe. ZVS kwam beter in het duel en kreeg al een aantal goede kansen. Na 12 minuten leek Sjoerd van Lokven al te gaan scoren. Hij stuitte tot 2x toe op doelman Jeremy Caessens, waarna hij de bal teruglegde op Boyd van Dijk, die wel wist te scoren; 2-1. 2 minuten later kreeg Sjoerd dan ook z’n doelpunt. Na een actie passeerde hij Caessens door de benen; 2-2. ZVS kon in deze fase ook meteen zaken doen en meer afstand nemen. Dat deed het echter niet.

In de 2e helft moest ZVS opnieuw tegen een 2 doelpunten achterstand vechten. Verkennis scoorde de 3-2 en Bas van de Beuken verdubbelde niet veel later opnieuw de voorsprong voor Beringe; 4-2. Het was voor van de Beuken ook meteen einde wedstrijd, want hij kwam bij dit doelpunten ook flink in botsing met Santosh. Met nog 7 minuten te gaan wist Daan van Dinten uit een vrije trap de spanning weer terug te brengen, al ging Caessens hierbij wel opzichtig in de fout; 4-3. Sjoerd zorgde daarna voor het hoogtepunt van de avond, die echter de officiële statistieken/boeken niet zal halen. Net voorbij de eigen helft haalde hij vol uit en de bal verdween onderkant lat binnen. Er was echter al gefloten voor een overtreding op hem. Zo zie je maar hoe belangrijk voordeelregels kunnen zijn. Een minuut voor tijd kreeg ZVS toch loon naar werken. Met de man-meer situatie kon Santosh met een afgemeten pass Martin de Laat bedienen, die vervolgens vanuit een lastige hoek dan toch de 4-4 hoog in het doel wist te plaatsen.

Volgende week speelt ZVS thuis tegen CFM/Transito.