02-09-2022 Bekertoernooi voor ZVS heren 1 zit er al weer op.

Het bekeravontuur is voor ZVS/Bodemflex voor het 3e jaar op rij voorbij in de 1e ronde. In Gouda was kersverse 1e divisionist GZV/Watergras duidelijk met 7-3 te sterk.

Na enkele oefenduels, ging het er vrijdagavond er weer een beetje om voor ZVS. De eerste bekerwedstrijd tegen GZV, dat uitkomt in de Eerste Divisie West. De beginfase was voor de thuisploeg, maar ZVS kreeg ook zn mogelijkheden. De thuisploeg opende via Anouar Chairi de score in de 10e minuut en in de 19e minuut verdubbelde de thuisploeg via oud-prof Moussa Kalisse (speelde bij o.a. FC Dordrecht en Sparta Rotterdam) de score: 2-0. Tegen de rust deed ZVS wat terug toen het schot van de officieel debuterende Kenneth van de Wiel via Zakaria Bodouaou in het doel verdween. Wij geven hem aan Kenneth, maar de scheidsrechters gaven het doelpunt aan de speler van GZV.

Na rust kreeg ZVS genoeg kansen op een doelpunt, maar keeper Hamza Mehrach lag een paar keer dwars, en soms moest hij ook nog gedacht hebben hoe hij ze eruit hield. Maar het was GZV dat vooral het initiatief had en toen Santosh Mohanlal kansloos was op de uithaal van Chairi en Zakaria Mellah van dichtbij de 4-1 intikte, leek het duel beslist qua spelbeeld. En dat bleek helaas zo te zijn. Via Jouad El Yaacoubi, die we nog kennen van ZVG/Cagemax, kwam de stand zelfs nog op 6-1. In de slotfase deed ZVS in kort tijdsbestek nog wat terug. Eerst was Daan van Dinten in de rebound attent na het schot van Bas van Kuringen en in de laatste minuut hield Martin de Laat het hoofd koel, onder luid gejoel van de tribune, vanaf 10 meter: 6-3, maar 20 seconden later kwam de eindstand op het bord, en dat kwam door de speler die in onze ogen ook wel de beste was van GZV deze avond. Yassin Labriki had al veel laten zien met z'n snelle dribbels, acties en enkele panna's, als hij dan vervolgens met opnieuw de snelle en nodige bewegingen 2 man te kijk zet en dan vrijwel nonchalant de bal nog in de bovenhoek lepelde. Een doelpunt waarbij zelfs enkele ZVS'ers wel een applausje voor over hadden.

Volgende week begint de competitie voor ZVS 1 in de nieuwe Eerste Divisie Zuid met een thuiswedstrijd tegen Fermonia Boys.