Nacompetitie ZVS 1 ten einde  |  21-5-2018In een spectaculaire wedstrijd trok ZVS wederom aan het kortste eind tegen Madereros. Vier keer kwam ZVS op voorsprong, even zo vaak kwamen de Nijmegenaren langszij om uiteindelijk in de slotseconden nog met een 4-5 zege er vandoor te gaan. Hierdoor eindigt de droom van ZVS om te promoveren naar de eerste divisie.

Een volle tribune, een zo goed als complete spelersgroep en het thuisvoordeel. Kortom, ZVS was er klaar voor om in de returnwedstrijd tegen Madereros CF te gaan vlammen. En dat was in het begin ook te zien. Net als in de eerdere wedstrijd stond het defensief goed en ZVS kreeg ook wat kansjes, waarvan de grootste was voor Roy Groenendaal die net over kopte. Na 7 minuten zag ZVS z’n goede begin ook beloond worden met de 1-0. Het was Collin van den Bergh die een pass van Mo Marouane ineens in de lange hoek schoot. Daarna was het de fase waarin Madereros de betere ploeg was, maar goed verdedigend werk, of reddingen van doelman Joris Schellekens voorkwamen een doelpunt. De grootste kans voor Madereros was een 3 tegen 1 situatie waarbij de bal net achter de beoogde doelpuntenmaker werd gespeeld. Toen kreeg Collin geel en net als vorige week profiteerde Madereros van de tijdelijke man meer situatie. 1 minuut voor rust schoot de doelpuntenmaker aan Nijmeegse zijde de bal eerst op de buitenkant van de paal en in de rebound scoorde hij alsnog de 1-1. Al was er ook protest aan Gestelse zijde omdat de bal achter zou zijn geweest. Maar op basis van de 1e helft was een gelijke stand op zich wel terecht.

ZVS kende ook in de 2e helft een droomstart. Die was nog geen anderhalve minuut oud of Mo Marouane schoot een vrije schop laag in de hoek binnen, al was die vrije schop wel houdbaar. Daarna stuitte Luuk van Loon van dichtbij op de keeper. In de 10e minuut van de 2e helft was de eerste kans van Madereros meteen raak. De doelpuntenmaker zette zich met een goede beweging vrij en knalde de bal achter Joris. 4 minuten later nam ZVS wederom de leiding. Het was nu Rico de Laat die een mooie steekpass van Luuk afmaakte met een stift. Een minuut later lag hij er echter alweer aan de andere kant in. Na een aanval van de Gestelnaren was Madereros snel aan de andere kant en na breed leggen was het vervolgens intikken geblazen; 3-3. Het was niet saai in deze fase. Met nog 8 minuten te gaan ontfutselde Rico de bal van een tegenstander en rondde nu via de paal af; 4-3. Toch moest ZVS weer tijdelijk met een man minder door nadat er nu geel voor Luuk werd getoond. Madereros stuitte echter op Joris die weer een paar goede reddingen in huis had en de voorsprong van ZVS op het bord hield. Toch werd het weer gelijk en hoe zouden we dat doelpunt omschrijven? Geluk of wijsheid. De speler kwam voor Joris, had een lepe stift in huis die over, of naast, leek te gaan maar belandde toch in het doel. Met nog 1:15 op de klok leek dit de beslissing te zijn. ZVS ging risico’s nemen om toch nog strafschoppen af te dwingen. Zelfs Joris ging mee naar voren. Maar toen er balverlies werd geleden en Madereros van eigen helft de bal in het lege doel schoot was de wedstrijd definitief klaar; 4-5. Maar saai was het niet. Het was pure reclame voor ZVS en deze wedstrijd moet ook het vertrouwen geven om ook volgend seizoen goede resultaten neer te gaan zetten en wie weet. Madereros was dan over 2 duels de sterkste maar ZVS weerde zich prima.

Het seizoen zit er dus nu op. Op deze weg willen we alle supporters weer bedanken die, niet alleen op deze avond, maar ook het hele seizoen, zijn komen kijken. Tot volgend seizoen!