ZVS/Filias 1 mag na zwaarbevochte zege op DZV/Biggelaar ineens weer dromen van meer  |  20-2-2019Even leek het erop dat ZVS de kansen op de titel de afgelopen wedstrijden verspeelde, maar er gloort weer hoop. Na de 3-2 zege in de derby tegen het Bossche DZV en de eerdere nederlagen van FC Cromwiel en CluZoNa'74 heeft het weer alle kansen. In eigen hand heeft het echter niet, maar het kan weer.

Het was een rustige openingsfase van beide ploegen. Toch namen de Bosschenaren na 3 minuten de leiding toen DZV aanvoerder Jordy van Dinteren met een strak schot voor 0-1 tekende. Na 8 minuten spelen was het alweer gelijk toen Luuk van Loon een vrije trap achter doelman Lennard ten Teuling werkte. Beide ploegen kregen nog genoeg kansen voor de voorsprong. DZV probeerde het vaak van ver, terwijl met name Martin de Laat namens ZVS wat grote kansen liet liggen.

De 2e helft was 5 minuten oud toen Luuk op aangeven van Thomas Nommensen ZVS op een 2-1 voorsprong bracht. Die was nog amper genoteerd, of van Dinteren schoot, ook met zijn 2e van de avond, DZV weer naast ZVS: 2-2. De grote kansen waren daarna schaars. De angst om te verliezen, en daarmee misschien wel einde titelaspiraties, leek meer aanwezig dan de wil om te winnen. Toch veerde het publiek even op toen Boyd van Dijk met een goede actie 2 man achter zich liet en Thomas de 3-2 voor het intikken gaf. Thomas miste de bal echter nipt. Even later viel de 3-2 dan toch. Met nog anderhalve minuut te gaan schakelde ZVS na een vrije trap van DZV snel om, en was het Boyd, na een één-twee met Luuk, die voor de 3-2 zorgde. In de slotminuten hield doelman Joris Schellekens z'n ploeg nog op de been waarmee de zege toch nog over streep werd getrokken.

Nog 4 duels voor ZVS. 3 daarvan worden in Gestel afgewerkt. We kunnen zeggen, nog 4 finales. Zeker met FC Cromwiel - Groene Ster 2 en Totelos - ZVG 2 aanstaande vrijdag, en de laatste competitiewedstrijd (12 april) thuis tegen CluZoNa'74 in het vooruitzicht.

Op woensdag 13 maart speelt ZVS thuis tegen het nog puntloze Jogadores z'n volgende wedstrijd. Dat lijkt te doen, maar dat zijn altijd de moeilijkste wedstrijden omdat je niet de eerste wil zijn die daar punten tegen wil verspelen. De wedstrijd vangt aan om 20:00.