ZVS/Filias 1 nog één zege van kampioenschap na 9-0 zege op ZVG/Cagemax 2  |  27-3-2019ZVS 1 kan de Eerste Divisie nu echt ruiken na een overtuigende 9-0 zege op het 2e team van ZVG/Cagemax. Met rust had het al een ruime voorsprong van 5-0, die in de slotfase nog werd uitgebouwd.

Het is te merken dat ZVS voor de hoofdprijs speelt. De tribune in Sporthal Theereheide was goed gevuld op deze avond ter ondersteuning voor ZVS 1. En zij zagen dat Joep van der Meijden ZVS een droomstart bezorgde. Na 22 seconden spelen opende hij de score nadat hij op eigen helft de bal onderschepte en z'n loopactie zag eindigen met een schuiver in de lange hoek. Niet lang daarna tekende Martin de Laat met een hard schot in de lange hoek voor de 2-0. Hij scoorde daarmee, als we de beker meerekenen, z'n 25e treffer van dit seizoen. In de fase die volgde moest Joris Schellekens een paar ingrijpen of redden en lieten Joep en Sten van Vessem nog grote kansen liggen op de 3e treffer. Uiteindelijk was het Martin die uit een vrije trap toch voor de 3-0 tekende en op aangeven van Rico de Laat tilde Daan Van Uden de stand zelfs naar 4-0. Tegen de rust was Martin feller in duel dan z'n tegenstander en ramde als het ware de bal de kruising in voor de 5-0. Hij noteert daarmee z'n 6e hattrick van het seizoen in de competitie.

ZVG 2 zette na rust wel een paar keer aan, maar als het op de juiste eindpass moest aankomen strandde de nodige aanvallen in schoonheid. Maar ook gingen enkele pogingen net naast het doel, of stond Joris op de goede plek. Het duurde pas tot 7 minuten voor tijd toen ZVS dan toch het halve dozijn volmaakte. Daan van Dinten stuurde Rico diep en die liet vervolgens Luuk van Loon het 6e doelpunt maken. Uw verslaggever is dit doelpunt nog aan het noteren als Luuk er alweer vandoor is en hij liet Joep voor de 7-0 aantekenen. In de slotminuut van de wedstrijd zorgde beide Daanen voor het slotakkoord. Daan van Dinten scoorde op aangeven van Luuk de 8-0, Daan van Uden zorgde voor doelpunt nummer 9 waarna er meteen afgefloten werd. Zo had Joris dan toch ook z'n eerste clean sheet van dit seizoen te pakken, nadat Bjarne Bakker dat eerder tegen Jogadores al was gelukt.

Op vrijdag 12 april staat dan het laatste competitieduel op het programma. De kampioenswedstrijd, thuis tegen CluZoNa'74. Bij winst is de titel een feit! Hou 12 april dus vrij en kom naar Sporthal Theereheide. De wedstrijd begint om 19:45