Het westen blijft ZVS/Filias 1 slecht gezind: ook verlies in Steenbergen: 5-3  |  4-1-2019Ondanks het feit dat ZVS op bezoek bij FC Cromwiel bij de rust met 0-3 voorstond, had dat ook zomaar andersom kunnen zijn. Uitblinker Joris Schellekens voorkwam met veel goede reddingen een, mogelijke, achterstand, waar ZVS aan de andere kant wel effectief toesloeg. Na rust benutte FC Cromwiel de kansen wel en won, over de gehele wedstrijd gezien, ook wel verdiend. Al liet ZVS zelf na rust de grootste kansen onbenut om de wedstrijd wellicht toch in z'n voordeel te beslissen.

Het jaar 2019 is nog maar 4 dagen oud of de eerste competitiewedstrijd staat alweer gepland. Oorspronkelijk zou ZVS op 21 december in Steenbergen hebben moeten aantreden. Hoewel Cromwiel in het begin van de wedstrijd de eerste mogelijkheden kreeg, was het ZVS met de eerste grote kans. Rico de Laat raakte na een één-twee met Boyd van Dijk de lat. Na 7 minuten spelen was het wel raak voor ZVS. Een verre uitworp van Joris eindigde op het hoofd van Boyd die achterwaarts, via de lat, 0-1 binnenkopte. Toch was het een wonder dat Cromwiel nog niet wist te scoren. Als Joris niet redde, was het anders wel de lat of de paal die ZVS gunstig gezind was. Met nog 7 minuten te gaan kreeg Cromwiel geel en ZVS profiteerde van de tijdelijke man meer situatie. Een aanval die begon bij Boyd, werd door Rico op de voorzet van Bas van Kuringen doeltreffend afgerond: 0-2. Ondertussen onderscheidde Joris zich maar weer eens met enkele reddingen en tegen het rustsignaal liet ZVS wederom zien effectief te zijn. Rico stuurde met een hakje Luuk van Loon op de doelman af en de 0-3 was een feit.

Na de rust moest ZVS opnieuw vooral achteruit. En al snel scoorde Cromwiel de 1-3. Nadat Daan Van Uden een goede kans door de doelman gered zag worden, was het in de omschakeling met 3 passes wel raak aan de andere kant en als het een minuut later zelfs 2-3 werd moest men bij ZVS vrezen dat ook niet snel 3-3 zou worden. Dat werd het ook niet, maar toch was het eerder wachten op de 3-3 dan de 2-4. Maar opnieuw benutte de thuisploeg z'n mogelijkheden niet. Uiteindelijk werd het dan toch 3-3. Opnieuw zag ZVS, nu via Bas, een goede kans teniet worden gedaan en ook nu wist Cromwiel in de omschakeling toe te slaan: 3-3. ZVS kreeg daarna goede kansen op de 4e treffer. Misschien dat er wel 3 of 4x alleen voor de keeper of 2 tegen 1 situaties momenten waren te noteren, maar een vierde Gestelse treffer viel er niet. Ook niet toen Daan ver bij de 2e paal een voorzet net niet kon binnenwerken. Die 4e treffer viel wel aan de andere kant. Met nog anderhalf minuut te gaan kwam Cromwiel dan toch op voorsprong en in de slotminuut maakte Cromwiel met de 5-3 een definitief einde aan het duel. Opnieuw liet ZVS het na goede zaken te doen om een aanval te doen op de koplopers. Na Vlissingen en Wouw was dus ook Steenbergen geen neembare vesting. Met andere woorden, het zijn vooralsnog lange terugreizen uit het westen van het land.