ZVS/Filias 1 wint en promoveert naar eerste divisie  |  15-4-2019SINT-MICHIELSGESTEL - Met 8-5 won het Gestelse zaalvoetbalteam ZVS/Filias 1 vrijdagavond van Cluzona uit Wouw en promoveert daarmee van de topklasse naar de landelijke eerste divisie.

Vijf doelpunten werden gescoord door Martin de Laat, twee door Rico de Laat en eentje door Joep van der Meijden. Coach Johan den Otter was 'trots en blij'. ,,Sinds 2012 is er zaalvoetbal in Gestel en dit is nooit eerder voorgekomen. Begin dit jaar waren we nog kansloos. Toen wonnen we vijf keer achter elkaar. En nu dit. Ik had eigenlijk verwacht dat dit succes later zou komen; we lopen flink voor op schema."

Martin de Laat bleef bescheiden onder zijn succes. ,,Heerlijk was het, en al helemaal tijdens een kampioenwedstrijd. Maar we hebben het met het hele team gedaan. Vooral tijdens de eerst helft moesten we er flink voor werken. Cluzona heeft een speler die ontzettend goed is. Hij kan enorm goed scoren."

Joep van der Meijden 'ging voor de volle winst', wat hij ook waarmaakte met zijn doelpunt. En dat was extra bijzonder na zijn blessure die 21 maanden duurde. ,,Ik doe gelukkig weer helemaal mee."