ZVS/Bodemflex 1 bekert verder via strafschoppen na spectaculaire comeback  |  6-9-2019In Utrecht had iedereen JCK/AISO al in de 2e bekerronde gezet. Het was met nog 2 minuten te gaan 4-1 voor de thuisploeg. Maar toen maakte ZVS een geweldige comeback, waarna het na de bijbehorende strafschoppen zelfs wist te winnen.

Na een aantal trainingen en wedstrijden (die nou niet bepaald liepen zoals we wilden), stond op vrijdagavond 6 september de eerste klus van het seizoen te wachten. In Utrecht tegen competitiegenoot JCK/AISO voor de Landelijke beker waarin ZVS debuteert. JCK is net als ZVS als kampioen van de Topklasse gepromoveerd naar de Eerste Divisie, maar JCK deed dat wel ongeslagen. Deze wedstrijd betekende het officiƫle debuut van Rob van Kruijsdijk en Lucas Charles Borato in ZVS 1. Over de eerste helft viel te zeggen dat ZVS goed speelde, maar werd eigenlijk gedwongen te counteren. JCK kreeg de beste kans via Khalid El Jebli die op de paal schoot. Rob wist ook een paar keer goed in te grijpen. In de omschakeling kreeg Lucas de enige grote kans, maar hij schoot naast. Het was met name aan Rob te danken dat hij bij rust nog 0-0 stond.

Na rust kwam ZVS sterk uit de kleedkamer en zag die goede fase ook beloond worden met de 0-1. Na goed voorbereidend werk van Thomas Nommensen en Lucas was Koen Hoek die bij de 2e paal de bal kon inglijden, al kreeg hij daarna ook nog letterlijk het doel over zich heen dat ineens losliet. Na dat oponthoud konden we weer verder. Dan dit moment. Een aantal mensen herinneren zich nog wel Athletic Bilbao - Ajax in 1978. Een schot in het zijnet, dat als doelpunt wordt gezien. Dat gebeurde hier ook. Een inzet van Amin Said eindigde duidelijk in het zijnet, maar omdat de JCK spelers ineens gingen juichen, wees de scheids daarom naar het midden. Verbazing alom bij alles van ZVS was, maar het stond dus 1-1 en in kort tijdbestek liep JCK via Sercan Kurdal (2x) en Ceyhun Sabaoglu uit naar 4-1. Diezelfde Kurdal zag eerder nog een doelpunt worden afgekeurd vanwege een overtreding, raakte ook nog de paal. En schoot El Jebli een 10 meter trap naast. ZVS mocht dus, ondanks het goede spel, wederom niet mopperen. In de 38e minuut besloot doelman Fabian Jaarsveld ZVS toch terug in de wedstrijd te helpen. Hij ging knoeien met een lange bal van Thomas en Koen profiteerde dankbaar; 4-2. Toen Lucas op aangeven van Boyd van Dijk niet veel later de 4-3 scoorde kreeg ZVS ineens weer hoop. Er was immers nog 1:19 aan zuivere speeltijd te spelen. En met nog 20 seconden te gaan viel de 4-4 ook nog. Niet echt sterk keeperswerk van Jaarsveld op de vrije trap van Thomas en het was Daan Van Uden die in de rebound het laatste tikje gaf. ZVS dwong toch nog strafschoppen af. Met in de wetenschap dat het vorig jaar nog na strafschoppen verloor met 4-4. Maar toen incasseerde het zelf de 4-4, nu maakte ZVS zelf de 4-4. JCK bleef de eerste 2 strafschoppen foutloos en ook Lucas en Collin Van Den Bergh schoten raak. Daarna eindigde de inzet van Kurdal via de paal en Rob naast, waarna Koen het karwei kon afmaken. Hij had z'n (achter)naam eer aangedaan, want hij koos de goede Hoek en schoot ZVS daarmee naar de 2e ronde.

In die 2e ronde speelt ZVS thuis tegen Eredivisieclub ASV LEBO dat in 2016 nog landskampioen werd. Op vrijdag 20 september komen de Amsterdammers naar Gestel toe. Noteer alvast in uw agenda. Maar, aanstaande vrijdag volgt de volgende primeur: na het debuut in de Landelijke beker, volgt nu het debuut in de Eerste Divisie. In Roosendaal is Bristol Team de tegenstander. Aanvang: 21:00.