ZVS/Bodemflex 1 vergeet te stunten tegen Zvg Cagemax  |  14-2-2020



De meeste mogelijkheden waren dan misschien voor ZVG, de beste kansen waren voor ZVS. In Gorinchem heeft ZVS, met name in de 2e helft, de kans laten liggen om bonuspunten te pakken in de strijd onderin.

In Sporthal Oosterbliek te Gorinchem begroette ZVS weer een bekend gezicht binnen de lijnen. Nick van der Bruggen gaf deze week weer aan zich beschikbaar te stellen voor ZVS. Hij had aanvankelijk vanwege z'n blessure die hem bijna een jaar aan de kant hield besloten op een wat lager niveau te gaan zaalvoetballen, maar verscheen deze avond weer in het ZVS tenue, voor deze avond rood en wit. De start was duidelijk voor de thuisploeg, die hun inzetten echter vooral in het zijnet, over of voorlangs het doel zagen eindigen. De grootste kans in de 1e helft was voor ZVS. Luuk van Loon kon intikken, maar kreeg de bal net wat achter zich gespeeld en raakte de bal daardoor verkeerd. Na 12 minuten was het dan wel raak voor de thuisploeg. De inzet van Jaouad El Yaagoubi werd van richting veranderd en zette Rob van Kruijsdijk daarmee op het verkeerde been. Een minuut later scoorde El Yaagoubi opnieuw, nu na een goed uitgespeelde aanval. Weer een minuut later klutste Hicham Farrou de bal binnen: 3-0 en daarmee heeft ZVS de eer, al kun je daar niet bepaald blij om zijn, de eerste in deze competitie te zijn met 100 tegendoelpunten. En dat voor een middenmoter! Maar tegentreffer 101 lag er vlak voor rust ook in. Nadat Nick en Joep van der Meijden al van dichtbij op de doelman van ZVG stuitte, speelde het vervolgens een 3 tegen 1 situatie niet goed uit, waarna ZVG doelman Coentje Burg het op het lopen zette. Hij vond vervolgens Mounir El Ouazizi en de 4-0 was een feit.

Na rust was een inzet van El Yaagoubi die op de paal eindigde het eerste wapenfeit van de 2e helft, maar daarna zat het ZVS, dat een betere 2e helft op de mat legde, niet bepaald mee. Zowel Rico als Joep als Luuk gingen alleen op Burg af maar scoorde niet. Rico schoot ook van dichtbij over en toen Collin alleen op de doelman af mocht, werd hij teruggefloten, want: de tijd liep niet goed...….. Tja. Rob was overigens met een aantal reddingen ook belangrijk, maar ZVS liet het vooral zelf na om te scoren. Pas 4 minuten voor tijd was het dan eindelijk raak. ZVG zag een doelpunt vanwege hands worden afgekeurd en uit die situatie werd toen Nick de diepte in gestuurd en hij wist Burg wel te kloppen: 4-1. Niet veel later scoorde Collin uit een vrije trap zelfs 4-2, maar de doelpunten vielen te laat. Zonde, want ZVS had echt meer verdiend deze avond.