ZVS/Bodemflex 1 beleeft teleurstellende avond in de Achterhoek: 13-4 verlies  |  11-10-2019LZV/Kuypers pakte groots uit tegen ZVS/Bodemflex. ZVS incasseerde maar liefst een 13-4 nederlaag. In Lichtenvoorde won de thuisploeg verdiend ruim, maar bij ZVS zat ook bijna alles tegen: LZV was behoorlijk effectief, ZVS raakte een paar het aluminium. Bovendien had het geen antwoord op het scorende duo Dylan de Bruin/Kabir Sabotic. Ook maakte, door afwezigheid van veel spelers, 2 spelers hun debuut.

Vrijdagavond, het is weer matchday! Voor ZVS wachtte nu een van de verste reizen van het seizoen, zo niet de verste. Ruim 162 kilometer ten Noord-Oosten van Sint-Michielsgestel licht Lichtenvoorde, waar LZV/Kuypers gastheer is. Na de eerdere ontmoetingen met BE'79 en ZVG opnieuw een ploeg die tot de titelkandidaten wordt gerekend. LZV liet dat in het begin ook zien en kwam via Dylan de Bruin na 3 minuten op 1-0. Luuk van Loon kreeg daarna een grote kans op 1-1 maar doelman Gijs Sanders redde. Aanvoerder Rico de Laat moest daarna geblesseerd het toneel verlaten. LZV kwam vervolgens via Joey Jejanan en Yordi Orriens al snel op 3-0 en schoot Orriens ook nog op de paal. Daarna maakte Steffan Moes z'n officiƫle debuut voor ZVS 1. De 22-jarige Vugtenaar speelde, na een wat zoekend begin, een prima wedstrijd. Hij zag ook dat Joep van der Meijden na een goede actie over links doelman Sanders passeerde in de lange hoek: 3-1. Maar LZV maakte daarna al snel duidelijk wie er de baas was. Op een bijna vernederende en misschien ook wel te makkelijke wijze liep het in 4 minuten tijd uit naar een 7-1 ruststand. Doelman Rob van Kruijsdijk had geen antwoord op inzetten van de Bruin (3x) en Kabir Sabotic.

Na rust wilde ZVS nog wel laten merken dat het nog niet gedaan was. Daan Van Uden schoot na 8 seconden net over. Maar ook nu nam LZV weer afstand. de Bruin scoorde nog eens 2x en bracht de stand op 9-1. Bas van Kuringen scoorde niet lang daarna op aangeven van Daan de 9-2, maar in dezelfde minuut was het Sabotic die LZV in de dubbele cijfers zette. Daarna raakte Bas tot 2x toe de paal en ook Daan schoot op de paal, waarna Luuk kon intikken, maar omdat de bal over de achterlijn zou zijn geweest werd hij afgekeurd. Ook de poeier van Joep (vol op de kruising) had ook een beter lot verdiend. En als Luuk alleen op de doelman afging, en scoorde, werd er geen voordeel gegeven. Intussen was ook de 17-jarige Bjorn De Kort in de ploeg gekomen. Ook voor de Dungenaar was het z'n debuut in ZVS 1. Ook hij kon niet voorkomen dat Sabotic en Orriens de stand op 12-2 te zetten, waarna Steffan zich zelf dan toch beloonde door uit een lastige hoek knap de 12-3 te maken. Bas scoorde niet lang daarna ook 12-4. Daan raakte daarna ook nog de lat en zag Bas de keeper uitstekend redden op z'n schot. In de slotminuut legde Sabotic met z'n 3e treffer de 13-4 eindstand op het bord en zo was hij, samen met de 6x scorende de Bruin, de grote plaaggeest van ZVS, al had ZVS wel meer dan 4 gescoorde doelpunten verdiend.

Nu hebben we voorlopig alle titelkandidaten gehad. Komende week is ZVS 1 een weekje vrij van competitievoetbal. Het speelt wel as. maandag een oefenduel in EIndhoven tegen de plaatselijke FC. Aanvang: 20:30. Op vrijdag 25 oktober komt JCK/AISO op bezoek in Gestel. Dat is juist wel een tegenstander waar ZVS punten tegen moet pakken.