Wedstrijdverslagen

Seizoen: 2019-2020

De meeste mogelijkheden waren dan misschien voor ZVG, de beste kansen waren voor ZVS. In Gorinchem heeft ZVS, met name in de 2e helft, de kans laten liggen om bonuspunten te pakken in de strijd onderin.

In Sporthal Oosterbliek te Gorinchem begroette ZVS weer een bekend gezicht binnen de lijnen. Nick van der Bruggen gaf deze week weer aan zich beschikbaar te stellen voor ZVS. Hij had aanvankelijk vanwege z'n blessure die hem bijna een jaar aan de kant hield besloten op een wat lager niveau te gaan zaalvoetballen, maar verscheen deze avond weer in het ZVS tenue, voor deze avond rood en wit. De start was duidelijk voor de thuisploeg, die hun inzetten echter vooral in het zijnet, over of voorlangs het doel zagen eindigen. De grootste kans in de 1e helft was voor ZVS. Luuk van Loon kon intikken, maar kreeg de bal net wat achter zich gespeeld en raakte de bal daardoor verkeerd. Na 12 minuten was het dan wel raak voor de thuisploeg. De inzet van Jaouad El Yaagoubi werd van richting veranderd en zette Rob van Kruijsdijk daarmee op het verkeerde been. Een minuut later scoorde El Yaagoubi opnieuw, nu na een goed uitgespeelde aanval. Weer een minuut later klutste Hicham Farrou de bal binnen: 3-0 en daarmee heeft ZVS de eer, al kun je daar niet bepaald blij om zijn, de eerste in deze competitie te zijn met 100 tegendoelpunten. En dat voor een middenmoter! Maar tegentreffer 101 lag er vlak voor rust ook in. Nadat Nick en Joep van der Meijden al van dichtbij op de doelman van ZVG stuitte, speelde het vervolgens een 3 tegen 1 situatie niet goed uit, waarna ZVG doelman Coentje Burg het op het lopen zette. Hij vond vervolgens Mounir El Ouazizi en de 4-0 was een feit.

Na rust was een inzet van El Yaagoubi die op de paal eindigde het eerste wapenfeit van de 2e helft, maar daarna zat het ZVS, dat een betere 2e helft op de mat legde, niet bepaald mee. Zowel Rico als Joep als Luuk gingen alleen op Burg af maar scoorde niet. Rico schoot ook van dichtbij over en toen Collin alleen op de doelman af mocht, werd hij teruggefloten, want: de tijd liep niet goed...….. Tja. Rob was overigens met een aantal reddingen ook belangrijk, maar ZVS liet het vooral zelf na om te scoren. Pas 4 minuten voor tijd was het dan eindelijk raak. ZVG zag een doelpunt vanwege hands worden afgekeurd en uit die situatie werd toen Nick de diepte in gestuurd en hij wist Burg wel te kloppen: 4-1. Niet veel later scoorde Collin uit een vrije trap zelfs 4-2, maar de doelpunten vielen te laat. Zonde, want ZVS had echt meer verdiend deze avond.

Aanstaande vrijdag speelt ZVS in eigen huis tegen LZV/Kuypers. Aanvang: 20:00

Seizoen: 2019-2020

ZVS/Bodemflex werd in Berkel-Enschot kansloos gelaten door BE'79. De wellicht aanstaande kampioen van deze Eerste Divisie B wist met 10-1 te zegevieren. Dat BE er maar 10 maakte lag vooral aan de thuisploeg en keeper Rob van Kruijsdijk. Anders had de score hoger uit kunnen vallen.

In Sporthal 't Ruiven trad ZVS tegen koploper BE'79 aan met 2 jubilarissen. Rico de Laat speelde deze avond z'n 50e officiële wedstrijd in het ZVS shirt. En dat juist tegen de ploeg waar hij in het seizoen 2016-2017 voor speelde. Plaats en (veld)clubgenoot Collin Van Den Bergh speelde deze avond z'n 25e officiële duel. Het duel met BE had al snel weg van het welbekende kat en muis spel. ZVS gokte op de counter en liet BE komen en de thuisploeg vond dat prima. BE kreeg vooral via Aberrahim Marouane uit hoekschoppen de eerste goede kansen maar de inzetten gingen allemaal net over. ZVS hield goed stand tegen de Berkelse storm, maar na 6 minuten lag de 1-0 er via Jeroen Hakkens dan toch in. Na toch weer een aantal kansen om zeep te hebben geholpen, verdubbelde Marouane de stand naar 2-0 nadat hij eerst nog Rob van Kruijsdijk prachtig zag redden op z'n uithaal en uit die hoekschop wist te scoren. Hakkens maakte er ook nog 3-0 van. ZVS kwam er wel een paar keer uit, maar doelman Dennis Kapteijns hoefde niet echt aan het werk. Tot na een kwartier spelen. Een uithaal van Rico wist hij over het doel te werken. Niet veel later voltooide Hakkens z'n hattrick en legde de ruststand vast op 4-0.

Ook na rust bleef BE’79 domineren, al noteerde ZVS nog wel de eerste kans via Collin, maar Kapteijns wilde maar wat graag doen wat hem in Gestel niet lukte: de 0 houden. Uiteindelijk lukte dat ook, want hij had even later ook een mooie redding in huis om Luuk van Loon van scoren af te houden. Maar daarna liet BE zien waarom het kampioen wil worden. Veel beweging, men gunt elkaar de bal en wisten ook mooie uitgespeelde doelpunten te maken. Reggy Elias scoorde de 5-0 en 7-0, Anes Beslija de 6-0. Sergio Kawarmala zorgde met een mooie beweging voor de 8-0 (een pirouette gevolgd door een hakje), Beslija zorgde voor 9-0 en uiteindelijk kwam de 10 ook op het bord via Elias die ook z'n 3e van de avond maakte. Als BE vaak niet non-chalant met de kansen omsprong en Rob niet een paar keer op de goede plek had gestaan, had er veel meer op het bord kunnen staan, want ZVS had deze avond weinig tot niets te vertellen, maar tegen deze ploeg was dat ook wel te verwachten. Hoewel het er dus niet naar uitzag deze wedstrijd, wist ZVS nog wel op fraaie wijze het laatste doelpunt van de avond te scoren. Joep van der Meijden werd weggestuurd en die knalde vanuit een lastige hoek de bal nog achter doelman Erik Urlus, die Kapteijns ondertussen was komen vervangen, in de kruising. ZVS kon BE'79 dus niet echt helpen om er een mooie wedstrijd van te maken, zoals dat in Gestel wel het geval was.

Dan moeten we BE maar volgende week gaan helpen, als ZVS dan op bezoek gaat in Gorinchem bij ZVG/Cagemax. In Sporthal Oosterbliek wordt om 21:30 afgetrapt.

Seizoen: 2019-2020

Uiteindelijk pakte ZVS 1 een terechte zege op Bristol Team, maar het moest behoorlijk uit de tenen komen. Waar ZVS het betere van het spel had, voetbalde Bristol zich effectief naar een 0-4 voorsprong, totdat een opstootje het duel helemaal op z'n kop zette, en ZVS ook op mentaal gebied Bristol Team de baas was en in de slotfase de ruime achterstand alsnog omzette in een hele belangrijke zege.


De eerste wedstrijd van de terugronde. Net als in de heenronde was Bristol Team het eerste obstakel. In Ruchpen pakte ZVS destijds een 4-7 zege, waarmee het zelfs op doelsaldo 1 speelronde koploper was. Dat is inmiddels verleden tijd. Handhaving, dat is de doelstelling. De heuse kelderkraker tegen Bristol werd al voorzien door 2 snelle goals van Achraf Chouiter en 1 van Alisan Aksoy, waarmee na 6 minuten Bristol met 0-3 voorstond. Toch had ZVS het betere van het spel, maar in de aannames, passing of afronden was het ongelukkig en anders zat er een Bristol speler tussen. Joep van der Meijden was er nog het dichtstbij. Hij schoot op de paal.

Ook in de 2e helft had ZVS het betere van het spel, maar Bristol scoorde via Rachid Achabar 0-4, na een mooie actie van Bunyamin Karahan overigens die 3 man voorbij liep. Joep vond daarna weer de paal. Het mocht weer eens niet zo zijn. Toen kwam misschien wel het moment van het duel. Wibe van Rooy maakte een overtreding in de middencirkel, waarna hij het mikpunt van Bristol werd en ontspoorde de boel. Na een afkoelingsperiode van 3 minuten werd het duel weer hervat. Zonder Wibe en Safoufane Al Alloui, want die hielden aan dit opstootje een rode kaart over. ZVS ging toen al risico's nemen, met aanvoerder Rico de Laat als vliegende keeper in de gelederen. Het was ook Rico die na 25 minuten dan eindelijk een gaatje wist te vinden. Op aangeven van Joep punterde hij de bal net onder de kruising: 1-4. Toch bleef er in deze periode nog altijd een agressieve sfeer hangen en een nieuw opstootje was niet uitgesloten, maar die kwam er, gelukkig, niet. Maar Bristol ging zich toch meer bezig houden met overtredingen en dat leidde na 29 minuten tot een 2e rode kaart voor de Roosendaalse ploeg. Tim van Noord haalde Boyd van Dijk van achteren neer en kon ook vroegtijdig vertrekken. Het was nu 4 van ZVS tegen 3 van Bristol en in die overtalsituatie wist ZVS opnieuw te scoren. Roy Groenendaal scoorde nadat doelman Scott Colkin de inzet van Rico niet klemvast had. Inmiddels was het weer 5 tegen 5, maar ZVS voelde dat het dan toch resultaat kon halen. Nog altijd met de meevoetballende keeper wist Roy zelfs de stand te verkleinen tot 3-4 na de pass van Rico. Roy had zelfs voor de hattrick kunnen gaan. Na een panna te hebben gegeven moest hij scoren oog in oog met Colkin, maar die redde. Bristol was daarna dichtbij de 3-5. Met name Chouiter had pech met afronden. Hij raakte de paal en voor open doel schoot hij naast. ZVS had na 35 minuten z'n comeback voltooid. Uit de voorzet van Richard Van de Kerkhof scoorde Joep de meer dan verdiende gelijkmaker: 4-4. Luuk van Loon scoorde daarna bijna 5-4 maar ook hij trof de paal, maar geduld werd beloond. Uit de mooiste aanval van de avond stuurde Richard Roy weg, die hield het overzicht en Luuk scoorde dan toch 5-4. In 13 minuten tijd is de inmiddels welbekende 'Remontada' van ZVS voltooid. Maar in de slotseconden maakte ZVS er ook nog 6-4 van. Joep onderschepte en had een leeg doel voor zich. Richard kwam ook nog mee om z'n eerste treffer in ZVS shirt te noteren, maar Joep noteerde toch de 6-4 op zijn naam. Na een memorabele 2e helft trok ZVS toch nog aan het langste eind en nestelt zich weer in de middenmoot.

Over 2 weken (7 februari) wacht ons de derby in Berkel-Enschot tegen BE'79. Normaal gesproken een misson inmpossible, maar de Enschotse ploeg leed deze avond wel voor het eerst puntverlies dit seizoen. Helemaal ongenaakbaar zijn ze dus niet, maar normaal gesproken is BE torenhoge favoriet. Het duel in Sporthal De Ruiven vangt aan om 21:30.

Seizoen: 2019-2020

ZVS verdiende meer dan de 6-8 nederlaag tegen ZVV Ede. Een mindere periode na de rust nekte de thuisploeg.

Na een winterstop van ruim een maand wachtte voor ZVS 1 ZVV Ede. De ploeg, die 'De Blauwe Herten' als bijnaam heeft en ook een fanatieke aanhang hebben, al waren die in Gestel nergens, althans, niet of nauwelijks, te bekennen. Aan ZVS zijde wederom een debutant: Wibe van Rooy, 22 jaar, afkomstig uit Nistelrode en speelde zich op de afgelopen Meierijcup in de kijker als speler van Prinses Irene. Wibe kende ook een prima debuut, daarover later meer. ZVS nam na anderhalf minuut spelen de leiding. Joep van der Meijden stuurde Collin Van Den Bergh op doelman Alpay Yusgeç af en de 1-0 was een feit. Ede raakte vervolgens wel 2x de paal, maar na 11 minuten kwam Ede op schitterende wijze op 1-1. De uithaal van afstand van Michael Snetselaar trof via onderkant lat doel. Youssef El Hammouchi bracht Ede niet lang daarna ook op 1-2. Na een kwartier scoorde Collin op aangeven van Boyd van Dijk z'n 2e treffer, maar een eigen doelpunt van Joep zorgde weer voor een achterstand. Maar die achterstand werd in de zelfde minuut nog rechtgezet. Uit een uitworp van Rob van Kruijsdijk vond Luuk van Loon Wibe die de bal fraai in de lange hoek kopte waarmee hij de ruststand op 3-3 bepaalde. Dat had 4-3 moeten zijn, want met nog 5 seconden te gaan kreeg ZVS een 10 meter trap die Joep tegen de paal schoot.


Ede scoorde al vrij snel na rust via Achraf Benahmed de 3-4. Daarna kreeg ZVS 3 dotten van kansen om op 4-4 te komen. Joep (2x) en Rico de Laat vonden echter doelman Yusgeç op hun pad. En toen Hicham Haouat Ede op een 3-5 voorsprong bracht, kreeg ZVS een mindere fase. Ede profiteerde door via Imaddadin Benahmed en een eigen goal van Luuk uit te lopen naar 3-7. ZVS sloeg even later weer toe. Collin scoorde op aangeven van Joep de 4-7 en ook Wibe pikte in de zelfde minuut, na een 1-2 met Collin, wederom z'n doelpunt mee: 5-7. 2x scoren bij je debuut is mooi, maar zonder resultaat heb je er eigenlijk weinig aan. Met nog 3 minuten te gaan was de hoop op een resultaat weer terug, maar toen Haouat Ede vanaf de aftrap Ede op 5-8 bracht was de hoop alweer vervlogen. Voor de statistieken mocht de weer teruggekeerde Bas van Kuringen, in z'n 25e duel voor ZVS, op aangeven van Joep nog wat terug doen, maar het bleef bij 6-8. Een wedstrijd waarin ZVS te weinig kreeg, helaas.

Volgende week wacht ZVS een directe concurrent om handhaving. Bristol Team komt dan op bezoek in Sporthal Theereheide. Aanvang 20:00.

Seizoen: 2019-2020

De kansen waren voor LEBO, de doelpunten voor ZVS. In de laatste wedstrijd voor de winterstop wist ZVS 1 een knappe en belangrijke zege te boeken.

Het was Brabantse avond in de sporthal van het Calvijn College in Amsterdam-Slotervaart. Het 1e speelde de topper tegen FC Eindhoven en wij van ZVS mochten de ‘voorwedstrijd’ spelen tegen LEBO 2. ZVS ging per bus naar Amsterdam. Een quizje voor onderweg, met dank aan Richard Van de Kerkhof, samen even wat eten en een hoop gezelligheid. Je had het niet in de gaten, maar er moest ook nog gewoon een wedstrijd gespeeld worden, waar ook nog 3 belangrijke punten op het spel staan. Toch was het LEBO dat via Issam El Llaimouch een 1-0 voorsprong nam. Niet lang daarna wist Martin de Laat al voor de gelijkmaker te zorgen. In de 8e minuut wist LEBO via Anass Ould Sadik opnieuw de leiding te nemen, waarna ook nog 2x het aluminium werd geraakt. Yassine El Hamdaoui raakte de paal, en Joep van der Meijden via doelman Marcel Ons de lat. Met nog 26 seconden op de klok wist Martin een goede diepe bal van Joep af te ronden waarmee de ruststand een feit was: 2-2.

De 2e helft kenmerkte zich in het feit dat LEBO de nodige kansen creëerde, maar of ze schoten vaak net over, of doelman Rob van Kruijsdijk lag goed in de weg. Rob leidde ook de 2-3 in. Met een uitgooi zette hij Joep vrij voor Ons en via de kluts (eerst tegen doelman en dan via het lichaam van Joep) ging hij erin. Een lange bal van Richard leidde de 2-4 van ZVS in. Joep hield de bal goed bij en liet de meegekomen Luuk van Loon scoren. Na precies een half uur kwam LEBO via Arcinio Gimith terug tot 3-4, maar vanaf de aftrap scoorde Martin z'n 3e treffer, ondanks het feit dat hij behoorlijk werd vastgehouden, klutste de bal er gewoon in. Een minuut later leek Joep voor de beslissing te zorgen. Na weer een uitgooi van Rob maakte hij oog in oog met Ons geen fout. Toen LEBO op 4-6 leek te komen haalde Koen Hoek een inzet van de lijn. Maar de 4-6 kwam, d.m.v. een 10 mtr. trap toch. Redouan Makraou was de schutter en diezelfde maakte met nog 16 seconden te gaan ook nog de 5-6, maar de punten gingen mee naar Gestel. Na afloop werd ook nog even ASV LEBO - FC Eindhoven meegepikt en ook hier een nipte zege voor de bezoekers.

Hoewel de competitie nog niet helemaal halverwege is, gaat ZVS 1 wel als nummer 7 de winterstop in. Op zich maken we dus een prima jaar door in de Eerste Divisie. Maar eerlijk gezegd, en misschien nemen de nodige spelers en staf leden het uw verslaggever kwalijk, maar eigenlijk is het enige team waar we ons kwalitatief mee konden meten was CFM/Transito. De andere ploegen hadden duidelijk meer kwaliteit in huis, en soms hadden we de pech dat we sommige teams, waar we in principe ook resultaat tegen konden boeken, op het verkeerde moment troffen. Waar we dachten dat er misschien wat te halen viel, dat er toch ruim verloren werd, en die vervolgens bezig zijn met een goede reeks (Den Haag, Madereros en JCK bijvoorbeeld).

Seizoen: 2019-2020

Het (gehavende) circus ZVS on tour was gisteren (vrijdag) neergestreken in Den Haag. U weet wel, die mooie stad, achter de duinen. ZVS trad, met slechts 5 fitte spelers en een keeper, aan in het Zuiderpark. Nu klinkt Zuiderpark en Den Haag vaak als een beruchte combinatie, dat dat weleens staat voor hete wedstrijden. Maar het bleef in dat op zicht rustaaagh. Nu is dit Zuiderpark (met Sportcampus ervoor) juist gebouwd op hét Zuiderpark die in 2007 tegen de grond ging. Sterker nog, het decor van vanavond staat precies waar de middenstip ooit heeft gestaan. Over dat decor overigens, daar zou een bioscoopzaal of theaterzaal niet voor onder doen. Er was plaats voor ruim 1000 toeschouwers. Die waren er misschien net niet allemaal, maar deze locatie zou wel motivatie moeten geven om tegen ZVV Den Haag behoorlijk gas te gaan geven. Dat lukte, en hoe! 12-1. Helaas niet in ons voordeel, maar ja, het kan niet altijd meezitten. Uw verslaggever klinkt in de laatste linie een beetje sarcastisch. Ja, toegegeven, dat is ook zo. Nee, het was niet best wat ZVS liet zien in Den Haag. Het was eigenlijk proberen om, met zo weinig spelers, de schade te beperken. Bij de rust was het al 5-0 voor ZVV Den Haag door goals van Shwendell Cijntje, Morad Chalhi, Sherwin Saharakari, Bas Koolmees en een eigen goal van Boyd. Als ZVS wel een kans zou krijgen, en die waren er niet veel, was het in de laatste pass slordig. Alleen Joep van der Meijden was nog het dichtst bij een doelpunt, maar doelman Jeffrey Brand hoefde weinig in actie te komen, dat gold ook voor z’n collega Radu Iodache die in de 2e helft op doel stond.

Na rust liep Den Haag al snel uit naar 7-0 via opnieuw Cijntje en Koolmees. Sahrakari 2x, Faical Amheye en Mo Ouraraki (2x) maakte het dozijn doelpunten vol voor Den Haag. O, ja, ZVS scoorde ook nog. Bij de stand van 9-0 kon Rico de Laat een goede actie van Boyd van Dijk afronden, waarmee een totale afgang nog enigszins werd voorkomen. Ook moest ZVS al met een half geblesseerde speler verder spelen omdat onze 5e speler al met een blessure afhaakte. Ook toen Richard nog een trap na kreeg van Ouraraki weigerde de scheids hier een rode kaart voor te geven en zag Boyd nog een inzet met de hand van de lijn worden gehaald, maar ook hier wilde de scheids niets aan doen, helaas. Het had het resultaat niet meer veranderd, daarvoor was Den Haag ook veel te sterk, maar het had de score nog wel een beetje kunnen verzachten. Een troost is misschien ook wel dat onze 5 nederlagen, op ZVV Ede (die pas in januari de tegenstanders is) na, allemaal tegen ploegen uit de top 6 waren.

Dan moet het maar over 2 weken weer gebeuren. Op 6 december. Dan kom een oude bekende op bezoek, namelijk Madereros CF, de ploeg die 2 seizoenen geleden ons nog uit de nacompetitie voor een plek in de Eerste divisie stootte.

Seizoen: 2019-2020

ZVS 1 boekte afgelopen vrijdagavond z'n eerste thuiszege ooit in de Eerste Divisie. Tegen ZVV Eindhoven werd er met 8-5 gewonnen, maar het verhaal van de partij was duidelijk: ZVV was voetballend en technisch ZVS de baas, maar speelde de eigen kansen niet goed uit. ZVS wist juist wel goed met de kansen om te gaan en stelde daardoor de zege veilig.

Een week na de zwaarbevochte zege op CFM/Transito, kwam nu ZVV Eindhoven op bezoek. Een jong Eindhoven, gemiddeld 19 jaar, en dan deden nog een speler van 28 en 23 jaar mee. Onze routinier Richard Van de Kerkhof was dus met z'n 39 jaar 2x zo oud als hun tegenstanders. De start van ZVS was ook goed want Martin de Laat, speelde z'n 25e officiële wedstrijd in dienst van ZVS 1, opende na anderhalf minuut spelen al de score. Het antwoord van Eindhoven kwam al snel vanaf de aftrap want 10 seconden later scoorde Niels Perrenet de 1-1. Daarna kende ZVS een mindere fase en ZVV profiteerde daar optimaal van. Via 2 mooi uitgespeelde aanvallen scoorde Martinello van Veen binnen 20 seconden 2x, maar amper 10 seconden later zorgde Martin alweer voor de aansluitingstreffer. Na 7 minuten spelen zorgde Daan Van Uden voor de 3-3 en na 9 minuten stond via Lucas Charles Borato de stand al op 4-3. Een doelpuntrijk duel op komst? Dat viel wel mee, want in de periode die volgde kreeg Eindhoven misschien wel de beste kansen (o.a. 2x de paal en de kruising werden geraakt) gescoord werd er niet meer in de 1e helft.

In de 2e helft leek ZVS al snel afstand te nemen want na 24 seconden spelen zorgde Martin voor de 5-3. Tarik Balga bracht echter de spanning weer terug: 5-4, waarna Martin niet lang daarna weer voor een marge van 2 zorgde. Eindhoven speelde daarna een aantal mooie aanvallen niet goed uit, toen met nog 6 minuten te gaan Martin opnieuw scoorde: 7-4, en als uw goed geteld heeft is dit dus z'n 5e van de avond. Hiermee leek het verzet van Eindhoven gebroken. Niets was minder waar, opnieuw werd de paal geraakt en doelman Rob van Kruijsdijk, die ook een paar keer op de goede plek stond, wist met een uiterste krachtsinspanning van Veen z'n kopbal van de lijn te halen. In de laatste minuut wist Jamie Dekkers dan toch nog te scoren voor Eindhoven, maar toen soleerde Daan vanaf de aftrap naar de 8-5. Net voordat de 7-5 viel was er nog een incident tussen Martin en Eindhoven speler Tarik Balga. Balga zou Martin in de nek gespuwd hebben, waardoor het even onvriendelijk werd. Beide kregen geel. Was dat alles? Nee, want na het laatste fluitsignaal ging het opnieuw mis met een opstootje waarbij van Veen zelfs direct rood ontving. Misschien een ietwat geflatteerde uitslag, maar de punten zijn niet minder welkom.

Volgende week is ZVS 1 vrij. Op 22 november gaan we Oh, Oh, naar Den Haag om aan te treden achter de duinen tegen ZVV Den Haag. Voor de supporters, aanvang: 20:30.

Seizoen: 2019-2020

Na enkele duels met de nodige teleurstellingen en tegentreffers kon ZVS 1 weer eens juichen. Op bezoek bij CFM/Transito werd in een met name spectaculaire slotfase de overwinning binnengesleept.

Een goed gevulde Sporthal De Crosser te Werkendam waar de confrontatie tussen CFM en ZVS op het programma stond. Hoewel uw wellicht al een samenvatting heeft gezien, vatten we nu ook in woord de wedstrijd samen. Het publiek zag ZVS goed uit de startblokken komen. De man die dit seizoen patent lijkt te hebben op vroege doelpunten strikes again. Na 35 seconden soleerde Daan Van Uden door de Werkendamse defensie om het vervolgens koeltjes af te ronden. Na 3 minuten verdubbelde ZVS de voorsprong via Rico de Laat die een doorgeschoten bal van Richard Van de Kerkhof doeltreffend wist af te ronden. Zo heeft de aanvoerder z'n eerste treffer van het seizoen te pakken. Niet veel later wist Gerard van den Adel tegen te scoren: 1-2. Het ging gelijk op zonder echt te overtuigen. Na 17 minuten noteerde CFM de gelijkmaker toen Martijn Lommers een pass met een hakje van dichtbij doelman Rob van Kruijsdijk (die keepte tegen z'n oude club) wist te verrassen. CFM kreeg misschien de beste kansjes op de 3-2 voorsprong, maar 2-2 was uiteindelijk toch wel een terechte ruststand.

Na rust begon CFM het beste aan de 2e helft, maar toch kreeg Boyd van Dijk de grootste kans. Hij stuitte na een goede aanval op doelman Jean-Phillip Becht. Na 4 minuten in de 2e helft wist Martin de Laat wel te scoren na een goede bal van Boyd. Daarna leek Luuk van Loon te scoren maar hij vond eerst de paal en daarna Becht op z'n weg. Toen kreeg de enige speler op het veld met geel z'n 2e gele. Wat er precies gebeurde is voor uw verslaggever eigenlijk een raadsel maar Corné van Rosmalen moest door z'n 2e gele kaart met rood naar de kant. Met een numerieke meerderheid moest dat ZVS een licht voordeel geven, maar het tegendeel gebeurde. CFM kwam, met de mooiste goal van de avond overigens, op 3-3. Dat Maxim Kivaka eerst naar de eigen achterlijn rende om vervolgens zowel Martin als Rico in de luren te leggen was misschien wat te makkelijk, maar stak vervolgens het hele veld over, om vervolgens met buitenkant rechts af te ronden. De Crosser, althans de Werkendammers, stonden op de banken, maar de Crosser kwam zelfs al helemaal in vuur en vlam toen het een minuut later, nog steeds met een man minder, via van den Adel op een 4-3 voorsprong kwam toen hij een teruggelegde bal achter een kansloze Rob knalde. Daarna had Bart Jongejan de knock-out kunnen, en misschien wel moeten, uitdelen. Eerst kon hij voor open doel intikken maar schoot op de paal en met nog 2 minuten te gaan was hij Rob al kwijt, maar haalde Luuk de bal van de lijn. Amper 20 seconden later kwam ZVS op 4-4. Richard deelde eerst een panna uit, waarna hij Luuk vrij voor Becht zette en tekende voor de gelijkmaker. Ook voor Luuk pas z'n eerste treffer van het seizoen. Amper een halve minuut later bediende Richard Martin die opnieuw doeltreffend was: 4-5! Wat een ontknoping zo in de slotfase. CFM leek de wedstrijd te beslissen, maar was het ZVS dat aan het langste eind trok. Misschien kreeg ZVS op basis van de 2e helft ook iets te veel, maar de overwinning was niet minder welkom. Toch zal het enige minpuntje blijven dat CFM met een man minder 2x tot scoren kwam.

Volgende week speelt ZVS thuis tegen de oude club van Johan: ZVV Eindhoven, met na afloop de loting voor de Meierijcup. De wedstrijd tegen Eindhoven vangt aan om 20:00.

Seizoen: 2019-2020

ZVS had zich veel van deze wedstrijd voorgesteld, maar geen 2-8 nederlaag + een rode kaart. Aanvankelijk was er na een snelle 2-0 voorsprong niets aan de hand. Totdat JCK terug in de wedstrijd werd geholpen, en daarna was ZVS gezien en kon je niet anders zeggen dat JCK verdiend revanche nam voor de bekernederlaag afgelopen september.

Na de afgelopen weken alleen maar tegen top teams gespeeld te hebben, wachtte ZVS nu in de eigen Theereheide arena het treffen met JCK/AISO. Vooraf wel het idee dat er wellicht nu wel wat te halen viel. Waarom ook niet. Het positivisme werd vooral gehaald uit de recente wedstrijd in Utrecht voor de beker toen ZVS een 4-1 achterstand nog rechttrok en na strafschoppen won. Het begin van ZVS mocht er ook wezen. Na 55 seconden zorgde Joep van der Meijden na een hakje van Martin de Laat voor de 1-0. 4 minuten later stuurde Martin opnieuw Joep weg, die bediende Daan Van Uden die doelman Fabrian Jaarsveld in twee instanties kon passeren. Op dat moment een verdiende voorsprong voor ZVS. Maar amper na de 2-0 speelde Rob van Kruijsdijk de bal in de voeten van JCK aanvoerder Amin Said en die strafte dat genadeloos af: 2-1. Vanaf dat moment keerde de wedstrijd 180 graden en werd met het nodige kunst en vliegwerk de 2-2 voorkomen.

Maar ook na rust kwam ZVS er zelden aan te pas en al snel lag de onvermijdelijke 2-2 er ook snel in. Die kwam van de voet van Hamza Azouagh. Niet lang daarna scoorde Abdelhafid Ababou de 2-3 en was er ook nog een eigen doelpunt van Rico de Laat. Daarna werd het Joep allemaal even te veel. Eerst probeerde hij nog een reclamebord in tweeën te trappen en probeerde dat even later bij Fouad Dahmani en kon met rood vertrekken. Met een man meer scoorde Azouagh z'n 2e treffer: 2-5. ZVS ging daarna risico nemen door met de man-meer situatie de spanning nog terug te brengen. Maar verder dan een schot op de paal van Richard Van de Kerkhof kwam ZVS niet. Sterker nog, het slikte nog 3 treffers. Ceyhun Sabaoglu (2-6), Azouagh (2-7) en Kubilay Karatas (2-8) konden allebei in een leeg doel scoren en de eindstand daarmee vastleggen.


Volgende week wacht voor ZVS de uitwedstrijd in Werkendam in Sporthal De Crosser waar CFM/Transito onze volgende tegenstander zal zijn. Aanvang: 20:00

Seizoen: 2019-2020

LZV/Kuypers pakte groots uit tegen ZVS/Bodemflex. ZVS incasseerde maar liefst een 13-4 nederlaag. In Lichtenvoorde won de thuisploeg verdiend ruim, maar bij ZVS zat ook bijna alles tegen: LZV was behoorlijk effectief, ZVS raakte een paar het aluminium. Bovendien had het geen antwoord op het scorende duo Dylan de Bruin/Kabir Sabotic. Ook maakte, door afwezigheid van veel spelers, 2 spelers hun debuut.

Vrijdagavond, het is weer matchday! Voor ZVS wachtte nu een van de verste reizen van het seizoen, zo niet de verste. Ruim 162 kilometer ten Noord-Oosten van Sint-Michielsgestel licht Lichtenvoorde, waar LZV/Kuypers gastheer is. Na de eerdere ontmoetingen met BE'79 en ZVG opnieuw een ploeg die tot de titelkandidaten wordt gerekend. LZV liet dat in het begin ook zien en kwam via Dylan de Bruin na 3 minuten op 1-0. Luuk van Loon kreeg daarna een grote kans op 1-1 maar doelman Gijs Sanders redde. Aanvoerder Rico de Laat moest daarna geblesseerd het toneel verlaten. LZV kwam vervolgens via Joey Jejanan en Yordi Orriens al snel op 3-0 en schoot Orriens ook nog op de paal. Daarna maakte Steffan Moes z'n officiële debuut voor ZVS 1. De 22-jarige Vugtenaar speelde, na een wat zoekend begin, een prima wedstrijd. Hij zag ook dat Joep van der Meijden na een goede actie over links doelman Sanders passeerde in de lange hoek: 3-1. Maar LZV maakte daarna al snel duidelijk wie er de baas was. Op een bijna vernederende en misschien ook wel te makkelijke wijze liep het in 4 minuten tijd uit naar een 7-1 ruststand. Doelman Rob van Kruijsdijk had geen antwoord op inzetten van de Bruin (3x) en Kabir Sabotic.

Na rust wilde ZVS nog wel laten merken dat het nog niet gedaan was. Daan Van Uden schoot na 8 seconden net over. Maar ook nu nam LZV weer afstand. de Bruin scoorde nog eens 2x en bracht de stand op 9-1. Bas van Kuringen scoorde niet lang daarna op aangeven van Daan de 9-2, maar in dezelfde minuut was het Sabotic die LZV in de dubbele cijfers zette. Daarna raakte Bas tot 2x toe de paal en ook Daan schoot op de paal, waarna Luuk kon intikken, maar omdat de bal over de achterlijn zou zijn geweest werd hij afgekeurd. Ook de poeier van Joep (vol op de kruising) had ook een beter lot verdiend. En als Luuk alleen op de doelman afging, en scoorde, werd er geen voordeel gegeven. Intussen was ook de 17-jarige Bjorn De Kort in de ploeg gekomen. Ook voor de Dungenaar was het z'n debuut in ZVS 1. Ook hij kon niet voorkomen dat Sabotic en Orriens de stand op 12-2 te zetten, waarna Steffan zich zelf dan toch beloonde door uit een lastige hoek knap de 12-3 te maken. Bas scoorde niet lang daarna ook 12-4. Daan raakte daarna ook nog de lat en zag Bas de keeper uitstekend redden op z'n schot. In de slotminuut legde Sabotic met z'n 3e treffer de 13-4 eindstand op het bord en zo was hij, samen met de 6x scorende de Bruin, de grote plaaggeest van ZVS, al had ZVS wel meer dan 4 gescoorde doelpunten verdiend.

Nu hebben we voorlopig alle titelkandidaten gehad. Komende week is ZVS 1 een weekje vrij van competitievoetbal. Het speelt wel as. maandag een oefenduel in EIndhoven tegen de plaatselijke FC. Aanvang: 20:30. Op vrijdag 25 oktober komt JCK/AISO op bezoek in Gestel. Dat is juist wel een tegenstander waar ZVS punten tegen moet pakken.

Seizoen: 2019-2020

Opnieuw weerde ZVS zich prima tegen een titelkandidaat. Helaas zorgde de soms grimmige sfeer ervoor dat ZVS niet echt een fijne wedstrijd kon spelen. Los daarvan boekte de Gorinchemmers wel volkomen terecht de zege.

Na de koploper in de Eredivisie en de huidige koploper in de Eerste Divisie B op bezoek te hebben gehad, kwam opnieuw een ploeg naar Gestel toe die tot de titelfavorieten wordt gerekend: Zvg Cagemax. En dat liet ZVG al in het begin meteen zien. Het nam via Jouad El Yaagoubi de leiding en het was aan doelman Rob van Kruijsdijk te danken dat het ook bleef bij die 0-1. Ook raakte Umur Agir nog de paal. Maar na een kwartier spelen verdubbelde Burak Ozdemir de voorsprong voor de bezoekers: 0-2. Van ZVS kon tot dat moment vrijwel niets genoteerd worden. Het koos ervoor om in te zakken of werden vaak gedwongen veel op eigen helft te spelen. Maar na 16 minuten viel de eerste de beste kans er zomaar in. Een inzet van Rico de Laat verdween via het lichaam van Mounir El Ouazizi in het doel: 1-2. Doelman Coentje Burg bijna letterlijk op het verkeerde been want omdat de inzet van richting veranderd werd kwam hij verkeerd terecht. Na een oponthoud van 5 minuten kon Burg uiteindelijk toch weer door. Na de 1-2 kreeg ZVS zowaar kansen op 2-2. Martin de Laat (2x) en Daan Van Uden hadden die 2-2, die toch min of meer onverdiend was gezien het spelbeeld, moeten maken, maar die viel niet.


Na rust bouwde ZVG de voorsprong snel uit. Een mooie uithaal van Agir betekende 1-3 en El Ouazizi gumde z'n eigen doelpunt weg door de 1-4 te maken. Dan is het minuut 28. Daan kan op doelman Burg af maar wordt naar beneden getrokken. De scheidsrechter floot niet en in de omschakeling scoorde El Yaagoubi de 1-5. Heel ZVS was daar niet over te spreken, wat zelfs tot ieders verbazing leidde tot een rode kaart voor Johan. En dat terwijl de scheidsrechter eigenlijk geel wilde geven. Vanaf dat moment was de sfeer toch wat omgeslagen. Toch wist Martin de Gestelse hoop wat enigszins terug te brengen door van dichtbij de 2-5 aan te tekenen. Maar het was valse hoop, want niet lang daarna scoorde Kevin Tromp de 2-6. In een scrimmage wist Daan nog voor de 3-6 te zorgen, waarna Agir de eindstand op 3-7 bracht.

De top van deze competitie, hebben we inmiddels gemerkt, zijn duidelijk een behoorlijk maatje te groot. Al zijn dat ook niet de ploegen waar we de punten tegen moeten pakken. Volgende week wacht ons de eerste verre uitwedstrijd van het seizoen, in het Gelderse Lichtenvoorde wacht LZV/Kuypers. De wedstrijd vangt aan om 21:00

Seizoen: 2019-2020

ZVS 1 kon titelfavoriet BE'79 alleen in de 1e helft nog enigszins aan het wankelen brengen. Na rust nam BE afstand en haalde ZVS de ploeg uit Berkel-Enschot niet meer in.

Het leek vooraf aan deze wedstrijd op een reünie. Veel oude bekenden ontmoette elkaar bij aankomst in Bennies Sportcafe. Aan de ene kant omdat ze tegen hun oude club spelen of omdat ze uit Gestel komen, of oud-ploeggenoten die elkaar tegen kwamen. Na uitgebreide gesprekken vooraf kon de focus op de topper (oké, 1 duel gespeeld), tussen koploper ZVS en nr. 3 BE'79. Vooraf aan het duel werd oud-doelman Joris Schellekens nog bedankt voor bewezen diensten voor ZVS in de vorm van een fraai keepersshirt met handtekeningen van z'n oud-ploeggenoten. Daarna werd er in een goed gevuld Theereheide afgetrapt en waar iedereen misschien wel een snelle opening verwachtte van BE'79 (die als doelstelling meedoen om de titel hebben), was het juist ZVS dat al na 24 seconden spelen de leiding nam. Martin de Laat legde een lange bal klaar voor Daan Van Uden die de Gestelse doelman Dennis Kapteijns te kijk zette met een inzet net onder de kruising: 1-0. Een onverwachte, maar lekkere droomstart van ZVS, maar eigenlijk was het alleen maar BE dat voor het nodige gevaar zorgde, alleen ontbrak het vaak aan afronden, of Rob van Kruijsdijk had een prima redding in huis of het ijzerwerk was ZVS goed gezind want inzetten van Joey van Hoof en Kevin Cornet eindigde op de paal. In de 8e minuut zag BE z'n spel dan toch beloond worden met de 1-1 die kwam van Mohamed Marouane die van dichtbij Rob kon passeren. Zo had hij al z'n doelpunt tegen z'n oude club te pakken. Marouane speelde in het seizoen 2017-2018 nog 7 duels voor ZVS en scoorde daarin 6x. Maar een minuut later kwam ZVS zowaar wederom aan de leiding. Na een goede counter wist Rico de Laat (oud BE'79) Joep van der Meijden te vinden die vervolgens Kapteijns door de benen in de korte hoek wist te passeren. Na 14 minuten leidde balverlies op eigen helft de 2-2 in en het was Cornet die met buitenkant links z'n oud ploeggenoot bij CFM/Transito, Rob, wist te passeren. Diezelfde Corner scoorde niet veel later met een hard schot ook de 2-3 en was het door goed verdedigend werk en Rob te danken dat deze stand ook halverwege op het bord stond.

Na rust leek BE'79 de wedstrijd dan toch, volgens verwachting, ruim in z'n voordeel te beslissen. Op aangeven van Anes Beslija scoorde Kenneth van de Wiel via Daan en de paal de 2-4 en van de Wiel maakte niet veel later uit een hoekschop van Sergio Kawarmala ook de 2-5. Maar toen Joep niet veel later door Rico werd vrijgezet werd het 3-5 en juist daarna kwam er ook meer emotie in de strijd. Zowel op het veld als op de bank. Kansen waren er ook. Zo hadden Joep en Rico goede kansen op de 4e ZVS treffer. Maar voor Rico zat een doelpunt tegen z'n oude club (waar hij in het seizoen 2016-2017 nog 11x voor scoorde) niet in. Ook BE'79 kreeg nog een paar goede kansen en een daarvan werd nog benut. Al gebeurde dat opnieuw niet op eigen kracht. Het was namelijk Richard Van de Kerkhof die een voorzet van Beslija achter z'n doelman liep en daarmee, na Daan, het 2e eigen doelpunt van de avond noteerde. Ondanks de nederlaag kon ZVS toch terugkijken op een prima wedstrijd waarin het naar z'n mogelijkheden heeft gespeeld, maar BE'79 was duidelijk een maatje te groot.

Het waren dus 14 mooie dagen als koploper zullen we maar zeggen.... Aanstaande vrijdag alweer een mooie krachtmeting met een favoriet voor de hogere plaatsen. Op bezoek in Gestel, ja ze spelen wéér thuis, komt Zvg Cagemax op bezoek. Aanvang: 20:00

Seizoen: 2019-2020


ZVS/Bodemflex 1 strijdend ten onder tegen ASV LEBO: 0-7

ZVS kon het ASV LEBO meer dan een half uur lang lastig genoeg maken. Lang stond het 0-2 voor de bezoekers en bleef de hoop op een stunt aanwezig. Toen LEBO de wedstrijd besliste, ging ZVS toch nog op jacht naar een verdiende eretreffer maar die kwam er niet. Toen de tank langzaam begon leeg te raken, liepen de Amsterdammers uiteindelijk nog uit naar 0-7 waarmee het bekertoernooi voor ZVS 1 erop zit.

Een mooi affiche vrijdagavond in Gestel. ZVS (op doelsaldo) koploper in de Eerste divisie B en ASV LEBO de koploper van de Eredivisie. ASV LEBO staat onder leiding van een oud-zaalinternational Zaid El Morabiti (119 interlands, 40 doelpunten) en de huidige selectie van LEBO herbergt ook enkele internationals. Een mooi gelegenheid dus voor ZVS om zich met deze mensen te meten. Het was duidelijk dat ZVS LEBO liet komen. En hoewel het wel tot wat mogelijkheden leed, kwam het niet tot een doelpunt. Het goedgevulde Theereheide zag dat de beste kansen in het begin juist voor ZVS waren. Zowel Martin de Laat als Boyd van Dijk kregen goede kansen op de 1-0, maar doelman Barry de Wit (een van de A Internationals) had vaak een goede redding in huis. Ook raakte Martin nog de paal. In de 10e minuut kwam LEBO dan toch op 0-1 toen Illias Aynoau, eveneens een A International, van dichtbij kon intikken. Daarna zag Joep van der Meijden een inzet van de lijn worden gehaald als vervolgens LEBO aanvoerder Omar Tissoudali de Amsterdamse voorsprong in de 12e minuut verdubbelde. Doelman Rob van Kruijsdijk voorkwam met enkele goede reddingen de 0-3 en Martin trof maar weer eens de paal. ZVS bleef hard werken en mede daarom bleef de schade beperkt tot 0-2, maar had het zelf ook moeten scoren.

Na rust kwam LEBO al snel op 0-3 via wederom Tissoudali. Daarna werden vaak veel mogelijkheden onbenut gelaten, tot in de 33e minuut LEBO via Youssef Makraou de wedstrijd definitief besliste: 0-4. Met die gedachten probeerde ZVS dan toch nog vol voor de verdiende eretreffer te gaan en juist daarin gaf het de nodige ruimte weg en kon LEBO uiteindelijk uit lopen naar 0-7. Rachad Madi scoorde de 0-5, Makraou (mooie vrije trap) de 0-6 en Mouad Belhacen scoorde het laatste doelpunt van de avond. Dat ZVS na het laatste fluitsignaal nog wel een verdiend applaus van het publiek kreeg verzachte nog enigszins de nederlaag. Maar ZVS is in ieder geval een mooie herinnering, wedstrijd en ervaring rijker!

De focus kan dus weer op de competitie. Aanstaande vrijdag speelt ZVS 1 weer thuis. De eerste thuiswedstrijd ooit in de Eerste Divisie is de derby tegen BE'79. Een van dé titelkandidaten in de Eerste Divisie. Wederom dus een mooie wedstrijd. BE'79 gaf gisteren (vrijdag) alvast z'n visitekaartje af door Groene Ster Vlissingen in de beker uit te schakelen met 4-1. De wedstrijd vangt aan om 20:00.

Seizoen: 2019-2020

ZVS 1 sloeg op vrijdagavond in Rucphen (en dus niet in Roosendaal, zoals eerder vermeld) 3 vliegen in één klap. Eerst het debuut in de Eerste divisie, vervolgens de 4-7 zege op Bristol Team, en daarna op doelsaldo zelfs de koppositie pakken! Een debuut om in ieder geval niet meer te vergeten.

Rob van Kruijsdijk, Daan Van Uden, Boyd van Dijk, Koen Hoek, Richard Van de Kerkhof, Collin Van Den Bergh, Joep van der Meijden, Martin de Laat en Bas van Kuringen. Dat zijn de mannen die voor de allereerste wedstrijd ooit van ZVS in de Eerste Divisie zullen gaan aantreden. Tegen Bristol Team, de ploeg die 2 seizoenen geleden nog kampioen werd in de Topklasse. In de 3e minuut was de eerste ZVS goal een feit. Martin wist met een droog schot in de lange hoek het eerste doelpunt ooit in de Eerste Divisie te maken. Een minuut later verdubbelde ZVS de voorsprong. Joep stuitte eerst nog op de keeper om vervolgens via een Bristol speler alsnog 0-2 te scoren. Boyd raakte ook nog de paal. Na 10 minuten kwam Bristol dankzij Achraf El Bousiksaki terug tot 1-2 maar uit een corner van Collin schoot Joep ZVS op een 1-3 voorsprong. Op aangeven van Boyd schoot Martin ook z'n 2e binnen: 1-4. Bristol was wel de ploeg met het meeste balbezit, maar had ook vaak pech. Zo eindigde een inzet via een speler van ZVS op de lat, maar even later was het toch op fraaie wijze raak toen Soufian Tanouti met een geweldig schot in de kruising voor de 2-4 ruststand zorgde.

Na rust kwam ZVS al snel op 2-5. Na een 1-2 met Joep tikte Martin simpel z'n 3e van de avond binnen en daarmee is de eerste hattrick al een feit. Bristol mocht daarna blij zijn dat een aanslag op Joep onbestraft bleef en kwam even later op 3-5 via opnieuw Tanouti. Rob moest vaak alle zeilen bijzetten om Bristol van scoren af te houden en zag ZVS opnieuw scoren via Martin. Na een pass van Joep schoot hij uit de draai in de kruising. Hoewel Bristol meer mogelijkheden kreeg dan ZVS werd er ook goed verdedigt. Met name Richard, die deze avond officieel debuteerde voor ZVS, liet zich niet makkelijk passeren deze avond. Toen Boyd na een goede rush vanaf eigen helft voor de 3-7 zorgde met nog 4:30 minuten te gaan, leek de wedstrijd zo goed als beslist. Daarna was het ook einde wedstrijd voor Bristol speler Safoufane Al Allaoui die z'n 2e gele kaart ontving. Tanouti zorgde met z'n 3e van de avond voor de eindstand van 4-7 in het voordeel van ZVS. Later bleek dat deze 4-7 zege genoeg was voor de koppositie in de Eerste Divisie! Maar de verwachting zal zijn dat dat misschien na de volgende speelronde wel anders zou kunnen zijn.
Over koplopers gesproken. Aanstaande vrijdag speelt ZVS 1 de 2e bekerronde. In Gestel komt ASV L(eef) E(n) B(eweeg)O(ptimaal) op bezoek, LEBO is koploper in de Eredivisie. Een mooie wedstrijd om ons te meten met de zaalvoetbaltop van Nederland. De wedstrijd begint om 20:00, BE THERE!

Seizoen: 2019-2020

In Utrecht had iedereen JCK/AISO al in de 2e bekerronde gezet. Het was met nog 2 minuten te gaan 4-1 voor de thuisploeg. Maar toen maakte ZVS een geweldige comeback, waarna het na de bijbehorende strafschoppen zelfs wist te winnen.

Na een aantal trainingen en wedstrijden (die nou niet bepaald liepen zoals we wilden), stond op vrijdagavond 6 september de eerste klus van het seizoen te wachten. In Utrecht tegen competitiegenoot JCK/AISO voor de Landelijke beker waarin ZVS debuteert. JCK is net als ZVS als kampioen van de Topklasse gepromoveerd naar de Eerste Divisie, maar JCK deed dat wel ongeslagen. Deze wedstrijd betekende het officiële debuut van Rob van Kruijsdijk en Lucas Charles Borato in ZVS 1. Over de eerste helft viel te zeggen dat ZVS goed speelde, maar werd eigenlijk gedwongen te counteren. JCK kreeg de beste kans via Khalid El Jebli die op de paal schoot. Rob wist ook een paar keer goed in te grijpen. In de omschakeling kreeg Lucas de enige grote kans, maar hij schoot naast. Het was met name aan Rob te danken dat hij bij rust nog 0-0 stond.

Na rust kwam ZVS sterk uit de kleedkamer en zag die goede fase ook beloond worden met de 0-1. Na goed voorbereidend werk van Thomas Nommensen en Lucas was Koen Hoek die bij de 2e paal de bal kon inglijden, al kreeg hij daarna ook nog letterlijk het doel over zich heen dat ineens losliet. Na dat oponthoud konden we weer verder. Dan dit moment. Een aantal mensen herinneren zich nog wel Athletic Bilbao - Ajax in 1978. Een schot in het zijnet, dat als doelpunt wordt gezien. Dat gebeurde hier ook. Een inzet van Amin Said eindigde duidelijk in het zijnet, maar omdat de JCK spelers ineens gingen juichen, wees de scheids daarom naar het midden. Verbazing alom bij alles van ZVS was, maar het stond dus 1-1 en in kort tijdbestek liep JCK via Sercan Kurdal (2x) en Ceyhun Sabaoglu uit naar 4-1. Diezelfde Kurdal zag eerder nog een doelpunt worden afgekeurd vanwege een overtreding, raakte ook nog de paal. En schoot El Jebli een 10 meter trap naast. ZVS mocht dus, ondanks het goede spel, wederom niet mopperen. In de 38e minuut besloot doelman Fabian Jaarsveld ZVS toch terug in de wedstrijd te helpen. Hij ging knoeien met een lange bal van Thomas en Koen profiteerde dankbaar; 4-2. Toen Lucas op aangeven van Boyd van Dijk niet veel later de 4-3 scoorde kreeg ZVS ineens weer hoop. Er was immers nog 1:19 aan zuivere speeltijd te spelen. En met nog 20 seconden te gaan viel de 4-4 ook nog. Niet echt sterk keeperswerk van Jaarsveld op de vrije trap van Thomas en het was Daan Van Uden die in de rebound het laatste tikje gaf. ZVS dwong toch nog strafschoppen af. Met in de wetenschap dat het vorig jaar nog na strafschoppen verloor met 4-4. Maar toen incasseerde het zelf de 4-4, nu maakte ZVS zelf de 4-4. JCK bleef de eerste 2 strafschoppen foutloos en ook Lucas en Collin Van Den Bergh schoten raak. Daarna eindigde de inzet van Kurdal via de paal en Rob naast, waarna Koen het karwei kon afmaken. Hij had z'n (achter)naam eer aangedaan, want hij koos de goede Hoek en schoot ZVS daarmee naar de 2e ronde.

In die 2e ronde speelt ZVS thuis tegen Eredivisieclub ASV LEBO dat in 2016 nog landskampioen werd. Op vrijdag 20 september komen de Amsterdammers naar Gestel toe. Noteer alvast in uw agenda. Maar, aanstaande vrijdag volgt de volgende primeur: na het debuut in de Landelijke beker, volgt nu het debuut in de Eerste Divisie. In Roosendaal is Bristol Team de tegenstander. Aanvang: 21:00.


Seizoen: 2019 - 2020

De kansen waren voor LEBO, de doelpunten voor ZVS. In de laatste wedstrijd voor de winterstop wist ZVS 1 een knappe en belangrijke zege te boeken.

Het was Brabantse avond in de sporthal van het Calvijn College in Amsterdam-Slotervaart. Het 1e speelde de topper tegen FC Eindhoven en wij van ZVS mochten de ‘voorwedstrijd’ spelen tegen LEBO 2. ZVS ging per bus naar Amsterdam. Een quizje voor onderweg, met dank aan Richard Van de Kerkhof, samen even wat eten en een hoop gezelligheid. Je had het niet in de gaten, maar er moest ook nog gewoon een wedstrijd gespeeld worden, waar ook nog 3 belangrijke punten op het spel staan. Toch was het LEBO dat via Issam El Llaimouch een 1-0 voorsprong nam. Niet lang daarna wist Martin de Laat al voor de gelijkmaker te zorgen. In de 8e minuut wist LEBO via Anass Ould Sadik opnieuw de leiding te nemen, waarna ook nog 2x het aluminium werd geraakt. Yassine El Hamdaoui raakte de paal, en Joep van der Meijden via doelman Marcel Ons de lat. Met nog 26 seconden op de klok wist Martin een goede diepe bal van Joep af te ronden waarmee de ruststand een feit was: 2-2.

De 2e helft kenmerkte zich in het feit dat LEBO de nodige kansen creëerde, maar of ze schoten vaak net over, of doelman Rob van Kruijsdijk lag goed in de weg. Rob leidde ook de 2-3 in. Met een uitgooi zette hij Joep vrij voor Ons en via de kluts (eerst tegen doelman en dan via het lichaam van Joep) ging hij erin. Een lange bal van Richard leidde de 2-4 van ZVS in. Joep hield de bal goed bij en liet de meegekomen Luuk van Loon scoren. Na precies een half uur kwam LEBO via Arcinio Gimith terug tot 3-4, maar vanaf de aftrap scoorde Martin z'n 3e treffer, ondanks het feit dat hij behoorlijk werd vastgehouden, klutste de bal er gewoon in. Een minuut later leek Joep voor de beslissing te zorgen. Na weer een uitgooi van Rob maakte hij oog in oog met Ons geen fout. Toen LEBO op 4-6 leek te komen haalde Koen Hoek een inzet van de lijn. Maar de 4-6 kwam, d.m.v. een 10 mtr. trap toch. Redouan Makraou was de schutter en diezelfde maakte met nog 16 seconden te gaan ook nog de 5-6, maar de punten gingen mee naar Gestel. Na afloop werd ook nog even ASV LEBO - FC Eindhoven meegepikt en ook hier een nipte zege voor de bezoekers.

Hoewel de competitie nog niet helemaal halverwege is, gaat ZVS 1 wel als nummer 7 de winterstop in. Op zich maken we dus een prima jaar door in de Eerste Divisie. Maar eerlijk gezegd, en misschien nemen de nodige spelers en staf leden het uw verslaggever kwalijk, maar eigenlijk is het enige team waar we ons kwalitatief mee konden meten was CFM/Transito. De andere ploegen hadden duidelijk meer kwaliteit in huis, en soms hadden we de pech dat we sommige teams, waar we in principe ook resultaat tegen konden boeken, op het verkeerde moment troffen. Waar we dachten dat er misschien wat te halen viel, dat er toch ruim verloren werd, en die vervolgens bezig zijn met een goede reeks (Den Haag, Madereros en JCK bijvoorbeeld).

Op vrijdag 17 januari 2020 hervat ZVS 1 de competitie met het thuisduel met de enige club die we nog niet troffen: ZVV Ede. Voor nu, namens de selectie en stafleden van ZVS: fijne feestdagen en een gelukkig 2020!

Seizoen: 2019 - 2020

Ze vliegen er de laatste weken wel heel makkelijk in bij ZVS. Na de 12 tegentreffers 2 weken terug tegen Den Haag, incasseerde het er nu 11 tegen Madereros. Toch kon ZVS niet zeggen dat ze geen kans hadden gekregen.

Een oude bekende vrijdagavond in Sporthal Theereheide. Madereros CF, de club die ZVS in 2018 nog de weg versperde richting de Eerste Divisie, kwam op bezoek. Een ploeg waar de afgelopen weken wel wat veranderd is en de laatste weken ook goede resultaten boekt. Het was ook Madereros dat in de 1e helft een overwicht had, maar de grootste kansen waren voor ZVS en beide keren was Boyd van Dijk het eindstation, maar schoot tot 2x toe in de handen van doelman Joël Saro. Uiteindelijk wist Madereros via Younes Corty en Karim Dairaa wel te scoren waarmee de ruststand op 0-2 werd gezet. Ondertussen had ook de vorige week aangetrokken Tim Wolf z'n debuut gemaakt voor ZVS. De 31-jarige voormalig middenvelder van UDI'19 kwam via z'n collega bij PSV (Martin de Laat) is aanraking met ZVS.

Toch had Madereros het vaak moeilijk met ZVS. Het ging op een gegeven moment wat nonchalant spelen en moesten dat vaak goed maken met overtredingen. Toch wist het ook te scoren via opnieuw Corty, Souphyan Achouitar (schitterend in de kruising geknald) en een eigen doelpunt van Luuk van Loon waarmee het 0-5 stond. Maar zoals gezegd, ZVS kreeg ook goede kansen. Zo werd in de 33e minuut een inzet van Collin geblokt, de rebound van Luuk werd gestopt door Saro en een 2e rebound werd ook geblokt en in de omschakeling scoorde Zakaria Kerkri 0-6. Zelfs vanaf een 10 meter trap lukte het ZVS niet. Richard zag z'n inzet door de doelman worden gestopt en Ibrahim Cissoko scoorde aan de andere kant wel: 0-7. Duel nu echt beslist. Al deed Corty met z'n 3e treffer nog een duit in het Nijmeegse zakje: 0-8. Na 37 minuten wist ZVS het vaak gemakzuchtige spel van Madereros af te straffen. Rico de Laat onderschepte en liet Saro kansloos: 1-8. Maar Cissoko deed met een hattrick in anderhalf minuut tijd de eindstand op 1-11 bepalen. Jammer was ook het feit dat de scheidsrechter ook nog even flink wilden doen toen het 1-10 stond door Rico voor een lichte overtreding op Cissoko een rode kaart te geven. Ook dat nog. Madereros duidelijk verdiend gewonnen, maar ZVS had wel meer doelpunten mogen maken. Hij zou al het duel tegen LEBO niet spelen, maar daar heeft hij nu een extra reden voor.


Volgende week vrijdag speelt ZVS in Amsterdam tegen ASV LEBO 2. Voor de supporters die meewillen naar Amsterdam, de wedstrijd begint al om 19:30!

Seizoen: 2018-2019

Wie had er na de nederlaag tegen Groene Ster Vlissingen, 7 duels terug, nog gedacht aan de titel? De grootste opportunist waarschijnlijk ook niet, maar het is toch echt gebeurd. Op vrijdag de 12e pakte ZVS/Filias 1 de historische titel in de Topklasse, wat ook de bij behorende promotie naar de Eerste Divisie werd bewerkstelligd. Tegen CluZoNa'74 werd er met 8-5 gewonnen.

Sporthal Theereheide zo goed als vol, een DJ, een speaker, een sterk team als tegenstander, de KNVB met de kampioensschaal, alle ingrediënten waren zo goed als aanwezig. Nu moest ZVS het nog laten zien. In dat kader gaf aanvoerder Rico de Laat al meteen het goede voorbeeld, want na een hoekschop na een halve minuut spelen van Luuk van Loon wist hij in een vol gebied de bal achter de keeper van CluZoNa, Nick Lodiers, te plaatsen. Maar toen liet CluZoNa zien waarom het, vooral, kan leunen op de kwaliteiten van Ruben Maas. 2 minuten na de 1-0 scoorde hij heel fraai met buitenkant links de 1-1. En 5 minuten later sloeg Maas opnieuw op schitterende wijze toe door doelman Joris Schellekens kansloos te laten met een schitterend schot in de kruising. Het antwoord van ZVS kwam echter snel toen Martin de Laat een pass van achteruit listig wist te verlengen. Na een kwartier spelen kwam CluZoNa na een prachtige aanval via Mark Elst opnieuw op voorsprong: 2-3. Het was echter het de Laat duo dat via 2 identieke momenten voor de 4-3 voorsprong zorgde. Rico met de pass, Martin met de afronding. Het 3e doelpunt betekende ook het 100e competitiedoelpunt dit seizoen en Martin z'n 25e in de competitie. 2 minuten voor rust werd het zelfs 5-3. Luuk bediende Joep van der Meijden die met een goed hard schot voor het doelpunt tekende, althans, dat dacht uw verslaggever en speaker van dienst ook. Bij controle bleek het echter Martin te zijn die er nog aan zat en daarmee voor z'n 4e treffer van de avond tekende (voor het eerst dat iemand meer dan 3x scoort in één duel dit seizoen). Toch kwam CluZoNa tegen de rust nog op 5-4 toen Maas z'n vrije trap via de muur het doel in zag rollen.

De gelijkmaker lag er na rust ook al snel in. Ruard Roks schoot eerst op de paal, maar kreeg een herkansing en die benutte hij wel: 5-5. ZVS moest dus weer op jacht naar de hernieuwde voorsprong en die kwam er opnieuw dankzij het de Laat duo, maar nu in omgekeerde volgorde. Martin gaf voor en Rico tikte op de doellijn binnen: 6-5. Toen Boyd van Dijk Joep bediende en de 7-5 aantekende met nog 2 minuten te gaan, kon het haast niet meer fout gaan. Ook wel mooi dat 2 kinderen van de club ook nog samen een doelpunt produceren in dit duel en ook voor Joep moet dit, zeker na de lange blessureperiode, een emotioneel moment zijn. Over emotie gesproken. Daarna was het tijd voor de afgesproken publiekswissel voor Joris. Een paar weken geleden kondigde hij z'n afscheid aan als actieve keeper voor ZVS en kreeg ook een terecht een staande ovatie. Niet alleen voor dit seizoen, maar ook van de andere seizoenen dat hij het doel van ZVS met verve verdedigde. Joris, bedankt! Z'n opvolger, Bjarne Bakker, mocht zo ook nog minuten maken. Het slotakkoord was voor Martin. Het was nog wel een wonder dat hij nog mee kon doen vandaag. Nog maar net terug uit Turkije, en na de wedstrijd weer meteen doorvliegen naar Spanje. Zo'n baan bij PSV is zeker zo slecht nog niet. Maar toen CluZoNa met een man meer ging spelen, kon Martin van deze situatie gebruik maken en in een leeg doel met z'n 5e treffer de eindstand op 8-5 bepalen.

Het feesten kon beginnen. Ook voor de mensen die we nog niet genoemd hebben, maar wel gespeeld hebben: Daan Van Uden, Bas van Kuringen, Ozhan van Osch, Thomas Nommensen en Daan van Dinten. Maar we mogen ook zeker Stef Vervloet (die helaas moest stoppen), Koen Hoek, Collin Van Den Bergh, Roy Groenendaal, Tim Strijbosch, Sten van Vessem, Roy van Gulick, Maurice van de Pol, en, de eigenlijke aanvoerder, Nick van der Bruggen niet vergeten, die ook hun steentje op wat voor manier dan ook hebben bijgedragen aan dit succes o.l.v. de meester zelf: Johan den Otter. Uit handen van de KNVB kreeg Rico de schaal overhandigd, waarmee er voor ZVS een nieuw hoogtepunt in de nog maar 6-jarige historie van de club kan worden bijgeschreven. Het 1e team dat zich volgend seizoen dus gaat melden op het één na hoogste niveau van Nederland. We hadden afgelopen seizoen al reizen naar Zeeland en West-Brabant gehad. Volgend seizoen zal daar waarschijnlijk Zuid-Limburg, de Achterhoek en Overijssel bij gaan komen. Maar we gaan volgend seizoen vooral genieten, net zoals dat na afloop van de wedstrijd in Bennies Sportcafe en later in Den Bosch ook nog werd gedaan.
Om het maar op z'n Theo Reitsma's te zeggen: Dit is een goed stel hoor!
Binnenkort zal verslaggever Jurgen Hamers nog een terugblik gaan maken op dit seizoen, waarin ZVS in een bizarre competitie een historisch kampioenschap pakte. Voor nu, iedereen bedankt voor het steunen en volgen van de avonturen van ZVS 1 dit seizoen. We zien U volgend seizoen dus terug in de Eerste Divisie.


Seizoen: 2018-2019

ZVS 1 kan de Eerste Divisie nu echt ruiken na een overtuigende 9-0 zege op het 2e team van ZVG/Cagemax. Met rust had het al een ruime voorsprong van 5-0, die in de slotfase nog werd uitgebouwd.

Het is te merken dat ZVS voor de hoofdprijs speelt. De tribune in Sporthal Theereheide was goed gevuld op deze avond ter ondersteuning voor ZVS 1. En zij zagen dat Joep van der Meijden ZVS een droomstart bezorgde. Na 22 seconden spelen opende hij de score nadat hij op eigen helft de bal onderschepte en z'n loopactie zag eindigen met een schuiver in de lange hoek. Niet lang daarna tekende Martin de Laat met een hard schot in de lange hoek voor de 2-0. Hij scoorde daarmee, als we de beker meerekenen, z'n 25e treffer van dit seizoen. In de fase die volgde moest Joris Schellekens een paar ingrijpen of redden en lieten Joep en Sten van Vessem nog grote kansen liggen op de 3e treffer. Uiteindelijk was het Martin die uit een vrije trap toch voor de 3-0 tekende en op aangeven van Rico de Laat tilde Daan Van Uden de stand zelfs naar 4-0. Tegen de rust was Martin feller in duel dan z'n tegenstander en ramde als het ware de bal de kruising in voor de 5-0. Hij noteert daarmee z'n 6e hattrick van het seizoen in de competitie.

ZVG 2 zette na rust wel een paar keer aan, maar als het op de juiste eindpass moest aankomen strandde de nodige aanvallen in schoonheid. Maar ook gingen enkele pogingen net naast het doel, of stond Joris op de goede plek. Het duurde pas tot 7 minuten voor tijd toen ZVS dan toch het halve dozijn volmaakte. Daan van Dinten stuurde Rico diep en die liet vervolgens Luuk van Loon het 6e doelpunt maken. Uw verslaggever is dit doelpunt nog aan het noteren als Luuk er alweer vandoor is en hij liet Joep voor de 7-0 aantekenen. In de slotminuut van de wedstrijd zorgde beide Daanen voor het slotakkoord. Daan van Dinten scoorde op aangeven van Luuk de 8-0, Daan van Uden zorgde voor doelpunt nummer 9 waarna er meteen afgefloten werd. Zo had Joris dan toch ook z'n eerste clean sheet van dit seizoen te pakken, nadat Bjarne Bakker dat eerder tegen Jogadores al was gelukt.

Op vrijdag 12 april staat dan het laatste competitieduel op het programma. De kampioenswedstrijd, thuis tegen CluZoNa'74. Bij winst is de titel een feit! Hou 12 april dus vrij en kom naar Sporthal Theereheide. De wedstrijd begint om 19:45

Seizoen: 2018-2019

In een prima wedstrijd heeft ZVS 1 een mooie 3-8 zege geboekt op ZVV FC KAWIN. Na een snelle 0-2 voorsprong maakte ZVS het zich zelf nog even moeilijk, maar daarna legde ZVS een sterke pot op de mat, wat resulteerde in een ruime zege.

De laatste uitwedstrijd in de competitie was in Vianen, Utrecht. Het uitduel met Kawin stond ZVS te wachten. ZVS kende dankzij het de Laat duo een bliksemstart. Tot 2x toe zette Rico de Laat de aanval op, ging een één-twee aan met Martin de Laat en tot 2x toe rondde eerstgenoemde af. Na 3 minuten al een 0-2 voorsprong voor ZVS. Daarna leek het wel of ZVS ineens teveel respect toonde voor Kawin. Hierdoor kreeg de thuisploeg ook genoeg kansen op de 1-2. Die viel dan ook, maar dan uit een vrije schop. Het antwoord van ZVS volgde al binnen de minuut. Joep van der Meijden knalde in de lange hoek ZVS weer naar een marge van 2. Joep scoorde even later ook z'n 2e. Hij onderschepte op het middenveld de bal, een één-twee met Luuk van Loon, en de 1-4 was een feit, wat ook de ruststand was.

Ook net na rust wist ZVS al snel het net te vinden. Joris Schellekens bediende Rico, die zijn inzet via een Kawin speler het doel in zag rollen. Maar we geven het doelpunt aan de aanvoerder. ZVS liet veel mooie aanvallen zien. Met nog een kwartier te gaan leek ZVS het duel dan ook te beslissen. Na goed stoor - en voorbereidend - werk van Boyd van Dijk kon Joep beheerst de 1-6 binnen stiften (zie video). Na een slippertje van Thomas kon Kawin nog voor de 2-6 tekenen, maar toen Luuk Martin vrij voor de keeper zette was het alweer 2-7. In twee instanties (paal en rebound in de kruising) scoorde Kawin nog 3-7, en Thomas Nommensen zorgde op aangeven van Rico voor het slotakkoord: 3-8. Een uitslag die, met name op basis van de 2e helft, terecht was.

Seizoen: 2018-2019

ZVS 1 heeft zich niet laten verrassen door het nog puntloze Jogadores CF. Hoewel de Gorkumse ploeg de laatste 2 duels met één doelpunt verschil verloor, mocht het deze avond de aanvallers van ZVS bedanken dat het er slechts 6 incasseerde. ZVS speelde een prima pot, maar vergat zichzelf te belonen met meer doelpunten.

Het was niet meer dan een verplicht nummertje deze avond. Tegen het nog puntloze Jogadores moeten gewoon 3 punten bijgeschreven worden op weg richting de apotheose van het seizoen, want een mogelijke 'finale' tegen CluZoNa lonkt. Voor Bjarne Bakker was het in ieder geval een bijzondere wedstrijd, want hij maakte z'n officiële thuisdebuut als keeper. Maar echt veel te doen in de eerste helft kreeg hij niet. Z'n collega aan de andere kant juist wel. Kansen voor bijvoorbeeld Luuk van Loon, Martin de Laat en Rico de Laat werden of gemist, of gepakt door de keeper. Pas na 18 minuten spelen wist Martin op aangeven van Boyd van Dijk dan toch de ban te breken: 1-0. ZVS liet daarna opnieuw goede kansen onbenut. Ook vond Martin de paal.

Na de rust was de 2-0 dan toch een feit. Een wegwerk bal van Bjarne kwam bij Martin die Rico bediende en met een fraaie stift de voorsprong verdubbelde. In principe geen zorgen dus. Of, toch wel. Het was even schrikken toen Daan Van Uden na een botsing met een speler van Jogadores even buiten westen was en onderweg naar de bank ineens ging liggen. Het bleek even later mee te vallen en kwam even later gewoon weer op de bank zitten. Hij had wel gemist hoe ZVS via Martin uitliep naar 4-0. De 3-0 scoorde hij in de lange hoek na het passje van Boyd en de 4-0 knalde hij binnen nadat Rico in de kluts de bal kon meegeven. Boyd schoot tussendoor van dichtbij nog op de paal. Het slotakkoord was voor Bas van Kuringen. Eerst schoot hij op aangeven van Luuk, met rechts, met een bekeken bal 5-0 binnen en bij de 6-0 was hij attent in de rebound toen de keeper het schot van Luuk niet goed verwerkte. Het enige doel was nog om de '0' te houden. Hoewel Jogadores wel wat kansen kreeg na rust, wilde Bjarne van geen wijken weten en hield daarmee de eerste '0' van het seizoen vast!

Met deze zege zijn de Gestelnaren voor het eerst dit seizoen koploper. Mogelijk van korte duur aangezien concurrent Groene Ster deze vrijdag op bezoek gaat bij de studenten van Totelos

Seizoen: 2018-2019

Even leek het erop dat ZVS de kansen op de titel de afgelopen wedstrijden verspeelde, maar er gloort weer hoop. Na de 3-2 zege in de derby tegen het Bossche DZV en de eerdere nederlagen van FC Cromwiel en CluZoNa'74 heeft het weer alle kansen. In eigen hand heeft het echter niet, maar het kan weer.

Het was een rustige openingsfase van beide ploegen. Toch namen de Bosschenaren na 3 minuten de leiding toen DZV aanvoerder Jordy van Dinteren met een strak schot voor 0-1 tekende. Na 8 minuten spelen was het alweer gelijk toen Luuk van Loon een vrije trap achter doelman Lennard ten Teuling werkte. Beide ploegen kregen nog genoeg kansen voor de voorsprong. DZV probeerde het vaak van ver, terwijl met name Martin de Laat namens ZVS wat grote kansen liet liggen.

De 2e helft was 5 minuten oud toen Luuk op aangeven van Thomas Nommensen ZVS op een 2-1 voorsprong bracht. Die was nog amper genoteerd, of van Dinteren schoot, ook met zijn 2e van de avond, DZV weer naast ZVS: 2-2. De grote kansen waren daarna schaars. De angst om te verliezen, en daarmee misschien wel einde titelaspiraties, leek meer aanwezig dan de wil om te winnen. Toch veerde het publiek even op toen Boyd van Dijk met een goede actie 2 man achter zich liet en Thomas de 3-2 voor het intikken gaf. Thomas miste de bal echter nipt. Even later viel de 3-2 dan toch. Met nog anderhalve minuut te gaan schakelde ZVS na een vrije trap van DZV snel om, en was het Boyd, na een één-twee met Luuk, die voor de 3-2 zorgde. In de slotminuten hield doelman Joris Schellekens z'n ploeg nog op de been waarmee de zege toch nog over streep werd getrokken.

Nog 4 duels voor ZVS. 3 daarvan worden in Gestel afgewerkt. We kunnen zeggen, nog 4 finales. Zeker met FC Cromwiel - Groene Ster 2 en Totelos - ZVG 2 aanstaande vrijdag, en de laatste competitiewedstrijd (12 april) thuis tegen CluZoNa'74 in het vooruitzicht.

Op woensdag 13 maart speelt ZVS thuis tegen het nog puntloze Jogadores z'n volgende wedstrijd. Dat lijkt te doen, maar dat zijn altijd de moeilijkste wedstrijden omdat je niet de eerste wil zijn die daar punten tegen wil verspelen. De wedstrijd vangt aan om 20:00.

Seizoen: 2018-2019

Hoewel het westen ZVS 1 dit seizoen nog niet gezind was, werd het beste voor het laatst bewaard. In Dinteloord zegevierde het met 3-6. Al was ZVS met deze cijfers nog te lief voor Prinsland.

Toen Prinsland naar Gestel kwam, dan hebben we over eind september, was Prinsland nog koploper met 9 punten uit 3 duels. In februari staat Prinsland een na laatste. Verkeren dus niet in al te beste doen. Maar die zullen ook wel gezien hebben dat ZVS in deze regio nog weleens punten wil verspelen dus de hoop op een zege was er wel. Toch nam ZVS na 5 minuten de leiding toen Thomas Nommensen met wat fortuin de bal voor de voeten kreeg en nog net met buitenkant rechts kon afronden. ZVS kreeg daarna genoeg kansen op de tweede. De grootste was voor Koen Hoek die z'n inzet van de lijn gehaald zag worden. Ook keeper Bjarne Bakker liet in deze fase goed keeperswerk zien en lag zelfs aan de basis van het tweede Gestelse doelpunt. Uit zijn uitworp ging de Prinsland keeper onder de bal door en kon Rico de Laat uit een lastige hoek de 0-2 op het bord zetten. Die was nog maar net genoteerd of Prinsland raakte vanaf de aftrap de lat en even later ook de paal. Nadat vlak voor het rustsignaal ZVS weer een 2 tegen 1 situatie verprutste wist Prinsland in de omschakeling wel te scoren: 1-2.

Net na rust wist Prinsland opnieuw te scoren door uit de draai Bjarne kansloos te laten: 2-2. Het antwoord hier op kwam even later van Martin de Laat die na een goede bal van Thomas ZVS weer aan de leiding bracht: 2-3. Daarna stond een goede actie van Daan Van Uden aan de basis voor het 2e doelpunt van Thomas: 2-4. Prinsland was het even kwijt en ZVS kon verder uitlopen. Een uitworp van Bjarne kwam via Rico bij Martin die subtiel, met een beetje hulp van de keeper, de 2-5 op het bord bracht. Met nog 7 minuten te gaan moest dit toch een soort van beslissing zijn. Toch kreeg het aluminium het nog te voorduren. Prinsland raakte met een lage schuiver de paal, en ook Thomas kreeg het voor elkaar om zo beetje op de doellijn de onderkant van de lat te raken. Een minuut later wist Thomas wel op fraaie wijze de kruising te vinden, maar maakte bij het aannemen hands. Prinsland ging met een man meer spelen, maar Bjarne was niet te passeren. Uiteindelijk kon Thomas van deze situatie profiteren en in een leeg doel tekende hij voor de 2-6 waarmee de zege definitief werd veiliggesteld. Dat Prinsland nog 3-6 scoorde was enkel voor statistiekenwerk. Maar 6 doelpunten was eigenlijk nog te weinig, want als we alle open kansen hier hadden genoteerd, was uw verslaggever nu nog bezig met het verslag van deze wedstrijd.

Hoe dan ook, een uitwedstrijd winnen kan ZVS dus weldegelijk. Volgende week woensdag, 20 februari, speelt ZVS weer thuis. Dan is het de derby tegen DZV/Biggelaar. Aanvang: 20:05.

Seizoen: 2018-2019

Aan de ongeslagen thuisstatus van ZVS 1 is op een knullige manier een einde gekomen. Ondanks een 3-2 voorsprong bij rust, wist het technisch begaafde Groene Ster in de slotminuut de winst naar zich toe te trekken. Ook de eerste 3 doelpunten van de Zeeuwen waren iet wat gelukkig tot stand gekomen.

We beginnen dit verslag met het condoleren van coach Johan omdat z'n moeder op deze dag is overleden. ZVS begon aan het treffen met GSV prima en opende ook al na 8 minuten spelen de score. Een pass van Rico de Laat bereikte Koen Hoek die letterlijk bij de 1e paal stond te wachten om hem simpel in te tikken. GSV kwam daarna op 1-1, maar daarvoor zou de bal bij de voorzet al over de achterlijn zijn geweest. GSV scoorde 1-1, maar keeper Joris Schellekens tekende protest aan tegen deze goal, wat hem uiteindelijk ook een gele kaart kostte. Thomas Nommensen nam daardoor tijdelijk plaats onder de lat en kon meteen aan het werk. In die 2 1/2 minuut dat hij er stond hield hij de 0. Aan de andere kant kon ook een speler van GSV met geel naar de kant na een overtreding op Rico. De bijbehorende vrije trap werd door Joep van der Meijden bij Rico gelegd die met een bekeken bal via de paal de Zeeuwse keeper kansloos liet. Hierdoor komt hij, met z'n 13e competitietreffer, op gelijke hoogte met Martin de Laat. Rico speelde zelf echter een ongelukkige rol bij de 2-2 toen een inzet via z'n hak achter Joris rolde. Tegen de rust nam ZVS toch weer de leiding. Een mooie lange bal van Boyd van Dijk werd door Martin keurig meegenomen en even zo fraai afgemaakt waarmee hij in de competitie weer de clubtopscorer is.

Na rust was het vooral GSV dat het balbezit had. Snel spelen, doorbewegen, acties, snelheid, het zat er allemaal in. Doelgerichtheid en de laatste pass vaak niet. Al moest Joris ook vaak de voet uitsteken om een doelpunt te voorkomen. Ook ZVS kreeg vaak mogelijkheden op de 4-2 maar was hierin vaak te slordig of te snel. En anders lag de keeper nog in de weg. Het bleef lang 3-2, totdat 8 minuten voor tijd GSV op 3-3 kwam. Een doelpunt die later om uitleg vroeg. Joep had een goede verdedigende actie in huis en wilde tegen een tegenstander aanschieten om een achterbal te forceren. Dat het een keer niet lukt kan wel eens gebeuren, maar het ergste scenario gebeurde, hij schoot de bal pardoes in eigen doel. En voordat de laatste minuut inging kwamen de Zeeuwen zelfs op 3-4 via een niet al te harde inzet in de korte hoek. ZVS ging in die laatste minuut risico's nemen en GSV scoorde in een leeg doel ook nog 3-5.

Aanstaande maandag speelt ZVS 1 alweer z'n volgende wedstrijd. Uit in Dinteloord tegen Prinsland. Aanvang: 20:30

Seizoen: 2018-2019

ZVS 1 was de gelukkigste winnaar van een mooie open wedstrijd in Gorinchem tussen Zvg Cagemax 2 en ZVS 1. Het moment van de wedstrijd was de fase voor rust waarin ZVS voor het eerst op voorsprong kwam en dat, vaak maar net, ook zo hield. Collin van den Bergh maakte ook z'n eerste opwachting van het seizoen na z'n blessure.

Het decor van deze avond is de zaal waar de Gorinchemse versie van de Meierijcup wordt gespeeld (de Proxsys Cup): Sporthal Oosterbliek. De nummers 3 en 4 en beide met 20 punten, als heeft ZVS 1 duel meer gespeeld. Waar we bijvoorbeeld Totelos en FC Cromwiel al 2x hebben gehad, hebben we ZVG 2 juist nog niet gehad. Toch begon de wedstrijd met een blessure voor een speler van de thuisploeg die al na anderhalf minuut spelen van het veld gedragen moest worden. ZVG was ook de betere ploeg en al na 5 minuten leidde dat ook in de 1-0 toen een voorzet bij de 2e paal ingetikt werd. Daarna maakte Collin Van Den Bergh z'n rentree na z'n beenbreuk die hij in juni jl. opliep. Hij zette met een van z'n eerste balcontacten meteen Luuk van Loon vrij voor de keeper die kon redden. Toch waren de gevaarlijkste momenten van de thuisploeg en met een identiek doelpunt als de 1-0 kwam ZVG ook op 2-0. Voorzet en binnenlopen. Tegen de rust deed ZVS dan toch wat terug. Na een hakje van Rico de Laat kreeg Luuk wat ruimte om uit te halen en dat ook succesvol deed: 2-1. Met de rust nu echt in zicht combineerde nu Boyd van Dijk met Rico om de 2-2 vervolgens hoog in het doel te plaatsen. Toch had het rustsignaal nog niet geklonken, als Luuk opstoomt, Thomas Nommensen de kans geeft, maar die speelt de bal door naar Daan Van Uden die ZVS op een 2-3 voorsprong zette. Zo sloeg ZVS in anderhalf minuut tijd 3x toe. Dan ga je toch lekkerder de rust in dan bij 2-0.

De 2e helft was nog maar net begonnen of Johan mocht het duel als coach (weer) niet afmaken. Een duel om de bal werd in het nadeel van ZVS gefloten en Johan zei er (voor het eerst deze avond!) daar wat van, waarna de scheidsrechter, al rennend en zeggend dat hij naar de tribune kan, op Johan kwam afgestormd. Johan zat net op de tribune als hij ZVS op 2-4 zag komen. Na de actie van Bas van Kuringen kon Rico in twee instanties ZVS voor het eerst deze avond op een marge van 2 zetten. Het was vooral ZVG dat combineerde maar tot echte kansen leidde het niet. Na 35 minuten spelen werd het dan toch 3-4. Een voorzet van links werd binnengegleden. Niet lang daarna nam ZVS weer afstand. Daan zette een goede counter in en na een combinatie met Rico tekende hij de 3-5 aan. Daarna voorkwam Joris Schellekens met enkele reddingen de hernieuwde aansluitingstreffer. Met nog 8 minuten te gaan viel die dan toch toen een laag schot via de paal achter Joris eindigde: 4-5. Boyd had 3 minuten voor tijd een mini beslissing op z'n linkervoet. Na een goede aanval schoot hij alleen voor de keeper echter naast. ZVG ging vervolgens met de man meer spelen. En in die fase ondervond een ZVG speler hoe de schouders van Thomas voelen. Hij liep hard tegen Thomas z'n schouder aan en moest met een blessure aan z'n schouder de strijd staken. Na 2 minuten oponthoud, met nog 3 minuten officieel te gaan, kon de wedstrijd weer hervat worden, maar 5-5 werd het niet. Ook geen 4-6, want Daan schoot in de omschakeling nog voorlangs. Daarna klonk het eindsignaal.
Na afloop bleek dat zowel Cromwiel als CluZoNa'74 hebben verloren. De competitie ligt weer helemaal open!

Op woensdag 6 februari speelt ZVS/Filias 1 weer eens een thuiswedstrijd. Het 2e team van Groene Ster Vlissingen komt naar Sporthal Theereheide toe. Aanvang 20:05 uur

Seizoen: 2018-2019

Ondanks het feit dat ZVS op bezoek bij FC Cromwiel bij de rust met 0-3 voorstond, had dat ook zomaar andersom kunnen zijn. Uitblinker Joris Schellekens voorkwam met veel goede reddingen een, mogelijke, achterstand, waar ZVS aan de andere kant wel effectief toesloeg. Na rust benutte FC Cromwiel de kansen wel en won, over de gehele wedstrijd gezien, ook wel verdiend. Al liet ZVS zelf na rust de grootste kansen onbenut om de wedstrijd wellicht toch in z'n voordeel te beslissen.

Het jaar 2019 is nog maar 4 dagen oud of de eerste competitiewedstrijd staat alweer gepland. Oorspronkelijk zou ZVS op 21 december in Steenbergen hebben moeten aantreden. Hoewel Cromwiel in het begin van de wedstrijd de eerste mogelijkheden kreeg, was het ZVS met de eerste grote kans. Rico de Laat raakte na een één-twee met Boyd van Dijk de lat. Na 7 minuten spelen was het wel raak voor ZVS. Een verre uitworp van Joris eindigde op het hoofd van Boyd die achterwaarts, via de lat, 0-1 binnenkopte. Toch was het een wonder dat Cromwiel nog niet wist te scoren. Als Joris niet redde, was het anders wel de lat of de paal die ZVS gunstig gezind was. Met nog 7 minuten te gaan kreeg Cromwiel geel en ZVS profiteerde van de tijdelijke man meer situatie. Een aanval die begon bij Boyd, werd door Rico op de voorzet van Bas van Kuringen doeltreffend afgerond: 0-2. Ondertussen onderscheidde Joris zich maar weer eens met enkele reddingen en tegen het rustsignaal liet ZVS wederom zien effectief te zijn. Rico stuurde met een hakje Luuk van Loon op de doelman af en de 0-3 was een feit.

Na de rust moest ZVS opnieuw vooral achteruit. En al snel scoorde Cromwiel de 1-3. Nadat Daan Van Uden een goede kans door de doelman gered zag worden, was het in de omschakeling met 3 passes wel raak aan de andere kant en als het een minuut later zelfs 2-3 werd moest men bij ZVS vrezen dat ook niet snel 3-3 zou worden. Dat werd het ook niet, maar toch was het eerder wachten op de 3-3 dan de 2-4. Maar opnieuw benutte de thuisploeg z'n mogelijkheden niet. Uiteindelijk werd het dan toch 3-3. Opnieuw zag ZVS, nu via Bas, een goede kans teniet worden gedaan en ook nu wist Cromwiel in de omschakeling toe te slaan: 3-3. ZVS kreeg daarna goede kansen op de 4e treffer. Misschien dat er wel 3 of 4x alleen voor de keeper of 2 tegen 1 situaties momenten waren te noteren, maar een vierde Gestelse treffer viel er niet. Ook niet toen Daan ver bij de 2e paal een voorzet net niet kon binnenwerken. Die 4e treffer viel wel aan de andere kant. Met nog anderhalf minuut te gaan kwam Cromwiel dan toch op voorsprong en in de slotminuut maakte Cromwiel met de 5-3 een definitief einde aan het duel. Opnieuw liet ZVS het na goede zaken te doen om een aanval te doen op de koplopers. Na Vlissingen en Wouw was dus ook Steenbergen geen neembare vesting. Met andere woorden, het zijn vooralsnog lange terugreizen uit het westen van het land.

Op vrijdag 18 januari speelt ZVS weer uit, nu in Zuid-Holland. In Gorinchem, in Sporthal Oosterbliek, wacht het 2e team van Zvg Cagemax. Aanvang: 20:15.

Seizoen: 2018-2019

Slechts 5 spelers had ZVS 1 tot z'n beschikking. En dan zat coach Johan den Otter nog als wisselspeler op de bank, mocht het nodig zijn. Het bleek allemaal voor niets, want iedereen speelde de 50 minuten vol en wonnen zelfs met 8-3. Een verrassende, maar niet eens een geflatteerde ruime overwinning. ZVS profiteerde vooral van het feit dat Totelos in de slotfase met een man meer ging spelen en daardoor kon ZVS in de slotfase uitlopen naar de 8-3.

Alleen Joris Schellekens, Rico de Laat en Joep van der Meijden waren van de huidige selectie beschikbaar. Dus toverde Johan wat konijnen uit z'n hoge hoed en daaruit kwamen Daan van Dinten en Tim Strijbosch tevoorschijn. Precies 5 man die konden spelen, en dan bood Johan zich zelf dus ook aan als eventuele wisselspeler. Al na anderhalf minuut spelen nam ZVS de leiding nadat Tim met een mooie pass Rico alleen voor de keeper zette en de 1-0 was een feit. Rico kreeg daarna na een goede steekpass van Joep de kans op 2-0, hij schoot op de paal. 2-0 werd het even later toch. Rico zette Tim vrij voor de keeper die fraai het 2e ZVS doelpunt op z'n naam wist te zetten. Toch wist Totelos na 11 minuten spelen uit z'n eerste de beste kans tegen te scoren. Na een actie eindigde de inzet in de lange hoek achter Joris, en in de zelfde minuut moest Joep koppend redding brengen op de lijn. Toch kreeg vooral ZVS de kansen om Totelos op een ruime achterstand te zetten. Tim schoot op de paal en Rico stuitte van dichtbij op de keeper na een mooie aanval. Totelos kwam op 2-2. Nadat er van dichtbij voor open doel nog werd overgeschoten, werd een inzet uit een moeilijke hoek wel gepromoveerd tot de gelijkmaker en in de extra, extra tijd eindigde een niet al te harde inzet via een speler van ZVS in het doel waarmee de Eindhovenaren met een 2-3 voorsprong gingen rusten.

Ook na rust waren de eerste kansen voor Totelos. 2 schoten gingen voorlangs. Tim vond daarna maar weer eens de paal op z'n weg. Hij leverde na 2 1/2 minuut spelen in de 2e helft wel de assist voor de 3-3, die werd gescoord door Joep. Mooi voor Joep om een week na z'n rentree nu ook z'n eerste doelpunt te scoren. Tim leverde ook een assist op Rico die vervolgens aan een leep tikje genoeg had om ZVS weer op voorsprong te zetten: 4-3. Daarna leek Joep na een onderschepping voor de 5-3 te gaan, maar weer stond de paal in de weg. Totelos ging, met nog 6 minuten te gaan, vervolgens met een man meer spelen en ZVS profiteerde daar optimaal van. Joris onderschepte een aanval, Tim kwam aan de bal en liet z'n traptechniek maar weer eens spreken. In het eigen strafschopgebied legde hij de bal in het lege doel aan de andere kant: 5-3. Daarna onderschepte ZVS weer en kwam Joep met een beetje fortuin in balbezit en liep de 6-3 uiteindelijk toch nog makkelijk binnen. Uit en pass van Joep lobte Tim van ongeveer 10 meter ook nog fraai de 7-3 in het lege doel. Zo sloeg ZVS in 3 minuten tijd toe. Toch kwam er ook nog een achtste treffer. Rico onderschepte en rondde uiteindelijk af in de lange hoek waarmee hij, net als Tim, deze avond op 3 doelpunten eindigde. Joep maakte er dus 2. Even leek het er nog op dat Johan dan toch ging invallen voor Joep en dat hij nog even z'n kunsten voor eigen publiek kon tonen. Helaas, het publiek kreeg niet waar het nog om vroeg in de slotfase. Toch kreeg het wel de nodige mooie doelpunten te zien, waarin met name Tim Strijbosch een grote rol in speelde.

Het is nu winterstop voor het 1e van ZVS. Toch speelt het op vrijdag 4 januari alweer de eerste wedstrijd van de 2e seizoenshelft. In Steenbergen wacht dan FC Cromwiel. Aanvang 20:40

Seizoen: 2018-2019

Het punt bij Botafogo mocht als een gewonnen punt worden beschouwd aangezien door de vele afwezigen een paar spelers een hele wedstrijd moesten spelen. Hét hoogtepunt van de avond was de lang verwachte rentree van Joep van der Meijden. Meer dan 2 jaar aan de kant gestaan met een knieblessure, en vandaag mocht hij weer minuten maken in de zaal, en liet bovendien zien het nog niet verleerd te zijn.

ZVS had slechts 6 spelers tot z'n beschikking deze avond. Mensen als Bas, Boyd, Thomas, Bjarne en topscorer Martin ontbraken. Daar tegenover stond dus de terugkeer van Joep die nu bijna 3 maanden bij ODC pijnvrij op het veld weer het ritme gevonden heeft. Nu mocht hij z'n kunsten ook weer in de zaal vertonen. ZVS nam na 3 minuten spelen ook de leiding toen Luuk van Loon op aangeven van Rico de Laat de score opende. Joep had, koud in het veld, al meteen z'n rentree kunnen opluisteren met een doelpunt. Via de keeper eindigde de inzet op de lat. Daarna kreeg vooral Botafogo de kansjes, maar het kon alleen uit een vrije trap de 1-1 scoren. 2 minuten voor rust sloeg Luuk opnieuw toe. Na een pass van Daan Van Uden wist hij listig met buitenkant rechts de doelman te kloppen. Vlak voor het rustsignaal kreeg Botafogo, in de ogen van Johan, een wat makkelijke vrije trap mee. Toen hij daar verbaasd op reageerde werd hij door de scheids naar de tribune verwezen.

Na rust bouwde ZVS de marge uit naar 2. Een doelpunt van de youngsters binnen ZVS 1. Ozhan van Osch kreeg de bal van Rico en liet Daan de 1-3 aantekenen. In de periode die volgde had Botafogo veel balbezit maar het wel bekende 'wel blaffen maar niet bijten' was hier wel van toepassing. Als Botafogo wel z'n tanden in ZVS wilden zetten, was daar doelman Joris Schellekens die daar een stokje voor stak. Toch had Joris meer stokken nodig dan hij had gedacht en die bleken niet allemaal bestand tegen de druk van de Eindhovenaren. Met een verrassend schot in de korte hoek bracht Botafogo de spanning terug en een leep schot die in de kruising viel betekende 3-3. Maar we hadden het eerder ook nog over Johan en de scheids. Johan werd tussen de 2-3 en 3-3 zelfs van de tribune weggestuurd door de scheidsrechter. Vanuit de kleedkamer, hij moest met z'n voeten echt niet in de zaal staan, zag Johan dat Botafogo met een intikker ook nog 4-3 scoorde. Daarna ging Joris zich met het spel bemoeien en dat loonde. Uit zijn pass scoorde Luuk z'n 3e en ZVS z'n 4e doelpunt waarmee de 4-4 een feit was. Hoewel beide teams nog dichtbij de winst waren, bleef het bij 4-4.

Aanstaande woensdag, 12 december, speelt ZVS de laatste wedstrijd voor de winterstop. We lijken er een abonnement op te hebben, maar Totelos is dan opnieuw de tegenstander. Nu weer voor de competitie maar nu in Gestel én een mooie kans op de bekernederlaag van vorig week recht te zetten. In Sporthal Theereheide wordt, zoals gewoonlijk, om 20:05 afgetrapt.

Seizoen: 2018-2019

Vorige week wist ZVS nog in de slotseconden gelijk te maken, nu kreeg het in het bekertreffen met ESZVV Totelos zelf in de slotseconden de gelijkmaker tegen en de bijbehorende strafschoppenserie werd verloren. Na 50 minuten werd het 4-4, na strafschoppen 6-5.

Door omstandigheden ontbraken Johan, Luuk, Bas en Joris. Ook Stef Vervloet was er niet bij. Vanwege een nieuwe baan kan hij het niet meer combineren en moest noodgedwongen stoppen. Stef was dit seizoen nieuw bij ZVS en speelt op het veld bij Wilhelmina Boys. Vervloet tekende in 6 officiële optredens voor 2 doelpunten. Stef, bedankt voor je inzet en hopelijk zien we je nog eens op de tribune!

Dan de bekerwedstrijd. Vanwege dus de paar afwezigen werden Ozhan van Osch en Roy Groenendaal opgeroepen en stond het team o.l.v. Roy van Gulick. Voor de 3e keer binnen 2 en een halve maand een confrontatie met Totelos, waarvan de 2e keer in Eindhoven. Na de eerdere 2-8 zege werd er wel met vertrouwen naar Eindhoven gereisd. Toch is Totelos de laatste weken in goede doen in de competitie en er stond ook een ander Totelos in de zaal dan een paar maanden terug. Echte hoogtepunten waren schaars in de 1e helft. Na een kwartier spelen nam ZVS de leiding toen Boyd van Dijk een voorzet van Rico de Laat binnenliep. 4 minuten later liet Totelos de gelijkmaker aantekenen toen een hard schot doelman Bjarne Bakker net te machtig was.

De 2e helft kenmerkte zich in een kansenregen voor ZVS. Met name Martin de Laat kreeg een paar goede kansen. Maar vaak zat er net een voet of doelman van de thuisploeg tussen. Tegen de verhouding in wist Totelos uit 2 identieke situaties 2x te scoren en de stand naar 3-1 te tillen. Daarna voorkwam Bjarne met 2 goede reddingen dat Totelos uitliep. Met nog 5 minuten te gaan wist Daan Van Uden op aangeven van Martin de spanning weer terug te brengen: 3-2. Uw verslaggever was de 3-2 nog aan het noteren toen Martin een halve minuut later met een hard schot in de lange hoek ZVS op gelijke hoogte bracht: 3-3. 2 minuten later zette Boyd goed voor en Martin tikte knap binnen: 3-4. Het ging dus toch nog de kant van ZVS opvallen, zeker ook toen richting de extra tijd de doelman van de thuisploeg hands maakte op de helft van ZVS en met geel moest toekijken. Inmiddels was de 2e minuut van de extra tijd aangebroken als Totelos uit z'n laatste aanval toch nog 4-4 aantekent en daarmee strafschoppen afdwong. Totelos miste hierin één keer, Rico en Boyd miste namens ZVS waarmee de thuisploeg met 6-5 de strafschoppenserie won en verder bekert. Voor ZVS rest dus alleen nog maar de competitie

Seizoen: 2018-2019

ZVS/Filias 1 heeft voor het eerst dit seizoen een gelijkspel genoteerd. Al gebeurde dat wel op het nippertje. FC Cromwiel kon het overwicht aan het begin van de 2e helft niet omzetten in doelpunten waarna er na de voorsprong van ZVS een mooie open wedstrijd ontstond. Een man-meer situatie hielp ZVS echter net op tijd aan een verdiend punt.

Na de nederlaag in de topper tegen Cluzona’74 1 wachtte voor ZVS 1 opnieuw een topper, nu tegen nummer 2 FC Cromwiel. De ploeg uit Steenbergen begon ook het beste maar Martin de Laat kreeg de eerste grote kans die de keeper prima pareerde. Cromwiel was vaak dichtbij 0-1. Een bal via doelman Joris Schellekens op de lat en Thomas Nommensen die een inzet van de lijn moest halen waren de grootste kansen. Pas na een kwartier spelen opende Cromwiel de score met een droge knal in de lange hoek. 4 minuten later kregen Boyd van Dijk en 2 spelers van Cromwiel geel. De spelers van Cromwiel kregen de kaarten omdat ze maar niet van de bal af konden blijven. Met 4 tegen 3 duurde het even voordat ZVS van de numerieke meerderheid profiteerde. Uiteindelijk wist Rico de Laat op aangeven van Luuk van Loon de 1-1 op het bord te zetten. Martin kreeg nog 2 goede kansen die door de keeper onschadelijk werden gemaakt waarmee de ruststand een feit was.

Na rust waren de Steenbergenaren met name in het eerste deel de betere ploeg maar de pogingen eindigde vooral bij Joris, in het zijnet of naast. ZVS kreeg ook z'n kansen maar moest het vooral van de omschakeling hebben. Nadat ZVS 2 kansen de mist zag gaan, wist Thomas op aangeven van Martin dan toch de 2-1 tegen de touwen te werken, en men kreeg daarna nog kansen op 3-1. Luuk schoot op de keeper en Thomas volleerde voorlangs. Cromwiel kwam vervolgens terug tot 2-2 toen een teruggelegde bal van ongeveer 10 meter werd ingeschoten. Ineens was er weer volop leven in de wedstrijd en ging het gelijk op. Luuk stuitte amper na de 2-2 van dichtbij weer op de keeper en raakte ook nog de paal. Toen hij ook nog geel kreeg leek het wachten op de 2-3 van Cromwiel, maar Rico kreeg op aangeven van Daan Van Uden toch de beste kans die de keeper ternauwernood tot hoekschop kon verwerken. Cromwiel kwam 1 minuut voor tijd toch op 2-3 doordat een bal bij de 2e paal werd binnen 'geborst'. Dan maar een noodgreep dacht Johan. Rico als vliegende keeper en het loonde nog ook. Na een pass van links schoot hij in de slotseconden z'n 2e en de 3-3 binnen, waarna er meteen afgefloten werd. Daarmee nam Rico Cromwiel ook de koppositie af want CluZoNa blijft door dit gelijkspel koploper met 1 punt voorsprong op Cromwiel.
Volgende week geen competitieverplichting voor ZVS 1. Wel een bekerwedstrijd en wel tegen een oude bekende: ESZVV Totelos. De eerdere competitiewedstrijd leverde een 3-8 zege op en werd in de beker al het 2e team uitgeschakeld met 7-2. Nu moet ZVS 1 opnieuw naar Eindhoven. Op vrijdag 30 november, aanvang 21:05. Totelos is de laatste weken aardig bezig, want uit de laatste 5 duels werd er 4 keer gewonnen. Het zal ongetwijfeld een ander duel worden dan afgelopen september.

Seizoen: 2018-2019

ZVS 1 moet de eerste plaats in de competitie voorlopig uit het hoofd zetten. Op bezoek in Wouw tegen CluZoNa werd met 6-3 verloren en liep het in het slot van de wedstrijd tegen 2 rode kaarten aan.
Een Club Zonder Naam, Wouw! Je moet er maar op komen om de club deze naam te geven. Op maandagavond reisde ZVS 1 naar Wouw, onder de rook van Roosendaal, voor de topper tegen koploper CluZoNa'74. Ook mocht/moest ZVS voor het eerst in de rode uittenues spelen. Toch gebeurde er in de 1e helft niet veel. Kansjes waren er wel. Bij CluZoNa gingen ze er vooral over of naast en van ZVS moest de keeper van de thuisploeg af en toe in actie komen. Toen Boyd van Dijk na een handsbal geel kreeg, was CluZoNa de bovenliggende partij en was het aan doelman Joris Schellekens, en één keer de lat, te danken dat het nog 0-0 stond. Nadat Boyd weer terug was ging het weer gelijk op met kansjes over en weer. ZVS wist een minuut voor rust toch de score te openen en natuurlijk was het Martin de Laat die daar verantwoordelijk voor was. Op aangeven van Rico de Laat schoot hij de Gestelnaren op voorsprong.

De 2e helft was nog maar net begonnen of CluZoNa scoorde de 1-1 en raakte daarna ook de paal en dat zou in de 2e helft nog 3x gebeuren. De Wouwse ploeg kwam ook op 2-1. Het was de nummer 6 van CluZoNa die te makkelijk 3 man kon passeren, tot groot genoegen van het thuispubliek en ook Joris door de benen kon passeren. Het antwoord van ZVS kwam ook snel. Daan Van Uden onderschepte een voorzet en legde de bal daarmee klaar voor Martin, die de 2-2 scoorde. Toen kwam de nummer 10 van CluZoNa in het veld en hij stond amper 1 seconden erin of hij kreeg de uitworp van z'n keeper in de voeten en scoorde 3-2. Hij schoot niet lang daarna op de lat.
Het bleek slechts uitstel want CluZoNa liep toch uit naar 4-2. Met nog 4 minuten officieel te gaan liep Boyd tegen een 2e gele kaart aan nadat hij te laat was met een ingreep, al moest de scheidsrechter nog wel even nagaan of Boyd al geel had of niet, en ook een CluZoNa speler kreeg een gele kaart. Vervolgens ging Joris meevoetballen in de hoop er weer een wedstrijd van te maken. Het bleek valse hoop. CluZoNa onderschepte en scoorde 5-2. Toch scoorde Rico, op aangeven van Koen Hoek vrij snel daarna 5-3 en met nog anderhalve minuut officieel te gaan was er misschien toch nog wat mogelijk. Martin wilde daarom snel de bal uit het net halen, maar kwam daarbij de keeper tegen en ontstond er een woordenwisseling. Tot ieders verbazing aan Gestelse zijde kreeg alleen Martin hiervoor geel. Toen hij daar tegen protesteerde, kreeg hij er nog een gele kaart bovenop. Toen ZVS nog een speler voor Martin er in wilde brengen liet de scheidsrechter CluZoNa snel aftrappen en scoorde 6-3. Hoewel ZVS protest aantekende, keurde de scheidsrechter het doelpunt toch toe. Zo werd het nog wat chaotisch in de slotfase die voor ZVS dus niet goed afliep. De vooraf gevreesde nummer 7 van CluZoNa, die nummer 6 bleek te dragen, was met 5 doelpunten de uitblinker aan Wouwse zijde.

Op woensdag 21 november komt FC Cromwiel in Gestel op bezoek. Aanvang 20:05.

Seizoen: 2018-2019

ZVS kende een prima week. Twee wedstrijden in 5 dagen werden allebei gewonnen waarmee er met vertrouwen toegewerkt kan worden naar de topper over 11 dagen bij CluZoNa'74.
Toch had ZVS niet te klagen deze avond want ZVV FC KAWIN kreeg toch de meeste mogelijkheden om te scoren maar ZVS liet zien hoe dat wél moest.
Na de zege in Gorinchem stond nu het thuisduel te wachten met Kawin.
Het begin was voor ZVS en kreeg ook wat kansjes.
De grootste waren voor Martin de Laat na een goede aanval en een vrije trap van Rico de Laat die door de keeper tot hoekschop werd verwerkt. Daarna speelde ZVS vaak slordig en kon Kawin ook tot enkele kansen komen.
Het was aan keeper Joris Schellekens te danken dat het 0-0 stond. Juist nadat Joris een van z'n reddingen verrichtte kon ZVS in de counter wel toeslaan. Martin werd alleen op de keeper van Kawin gestuurd en rondde het goed af: 1-0. Dit gebeurde pas na 19 minuten spelen. Daarna waren de kansen vooral voor Kawin maar het bleef 1-0 tot de rust.

Ook het begin van de 2e helft kenmerkte zich in goede mogelijkheden voor de Utrechters. Toch was het ZVS dat het doelpunt scoorde. Uit een breed gelegde vrije trap van Rico was het Martin die voor de 2-0 tekende.
Een paar minuten later scoorde Martin opnieuw, nu na een goede uitworp van Joris. Voor Martin is het daarmee al z'n 3e hattrick van het seizoen in de competitie en nummer 11 in totaal. Uiteindelijk kon Kawin, toen ZVS met een man minder speelde, dan toch het verdiende doelpunt in een scrimmage scoren: 3-1.
Vier minuten voor tijd zette Bas van Kuringen goed door op de achterlijn, zette Thomas Nommensen vrij voor de keeper en hij tekende voor de 4-1. Daarmee was het verzet van Kawin gebroken. Thomas was even later ook dichtbij z'n 2e maar via de vingertoppen van de keeper eindigde de inzet op de paal.
Uiteindelijk wist Rico op aangeven van Koen Hoek in 2 instanties alsnog de ietwat geflatteerde 5-1 eindstand op het bord te zetten.
Al had hij ook op aangeven van Thomas ook nog voor de 6-1 kunnen zorgen maar de keeper redde uitstekend van dichtbij. Zo was het misschien niet altijd goed maar met een 5-1 zege kan ZVS toch met vertrouwen toewerken naar de topper volgende week maandag.

Op maandag 12 november is voor ZVS de topper uit tegen koploper Cluzona 1. De wedstrijd in Sporthal de Omganck te Wouw begint om 20:50.

Seizoen: 2018-2019

Hoewel de selectie van ZVS wat later arriveerde in Gorinchem was het al snel klaar met tegenstander Jogadores. De confortabele voorsprong die al bij rust was bereikt werd in de 2e helft rustig uitgespeeld. Jogadores kon het ZVS amper moeilijk maken.
De rit van Sint-Michielsgestel naar Gorinchem is in feite een rit van ongeveer 35 minuten. Maar dat was deze vrijdag anders. De nodige ongelukken op de A2 leidde er toe dat iedereen van ZVS daardoor wel op tijd vertrokken, maar wat later arriveerde dan verwacht. Het bracht ZVS echter niet van z'n stuk tegen Jogadores dat, ondanks dat het laatste staat, toch weinig tegentreffers incasseert. De thuisploeg mocht blij zijn dat ZVS het overwicht in de beginfase niet omzette in echt grote kansen. Alleen Martin de Laat knalde op de paal. Pas na 13 minuten vond ZVS een gaatje. Luuk van Loon speelde Stef Vervloet in die vervolgens uit een lastige hoek knap de 0-1 binnen knalde. Van Jogadores konden we in de eerste helft alleen 2 schoten die net over gingen noteren. Gaandeweg de 1e helft zette ZVS het spelbeeld ook om in doelpunten. Luuk tekende voor het 2e doelpunt uit een pass van Bas van Kuringen en een minuut later zag Thomas Nommensen z'n actie vanaf eigen helft ook beloond worden met een treffer: 0-3. Maar als u misschien denkt, die topscoorder van vorig jaar, die voetbalt toch ook nog voor ZVS? Jawel, alleen het scoren wilde tot nu toe niet lukken, maar daar kwam vanavond verandering in. Uit een voorzet van Koen Hoek scoorde Rico de Laat de 0-4 en tekende daarmee voor z'n eerste treffer dit seizoen in de competitie. Het spreekwoord voor een spits die lang niet meer scoorde is dan vaak, als het eerste schaap over de dam is dan... Want tegen de rust wist hij uit een mooie steekpass van Martin op fraaie wijze de 0-5 binnen te stiften. De wedstrijd was nu zo goed als binnen want Jogadores kon tot nu toe nog voor weinig problemen zorgen.

Maar een minuut na rust schoot de thuisploeg uit een vrije kans tegen de lat. Maar een halve minuut later zette Boyd van Dijk de stand al op 0-6. Bas vond ook nog de buitenkant van de paal. Daarna kreeg Jogadores wel wat kansjes maar echt groot waren ze niet en anders stond doelman Joris Schellekens wel op de goede plek. Pas toen ZVS even met een man minder moest spelen scoorde Jogadores in 2 instanties dan toch de 1-6. De opdracht om de 0 te houden vervloog dus daarmee. In het slot werkte ZVS dan toch nog even aan het doelsaldo. Uit een voorzet van Martin, was voor Rico bedoeld, knalde Thomas de doorgeschoten bal binnen voor de 1-7 en het slotakkoord kwam van de aanvoerder. Opnieuw was Martin de aangever en Rico de afmaker. Eindstand 1-8.

De volgende wedstrijd van ZVS/Filias 1 is al komende woensdag. In eigen huis zal het gaan opnemen tegen Kawin. Die wedstrijd begint om 20:05. En na afloop van de wedstrijd zal er, in Bennies Sportcafe, geloot gaan worden voor de groepsfase van de Meierijcup Zvs Gestel. Een dubbele reden dus om woensdag te komen kijken in Sporthal Theereheide. Tot woensdag!


Seizoen: 2018-2019

ZVS 1 had aan een uitstekend eerste kwartier genoeg om Botafogo opzij te zetten, want daarna zakte het hoge niveau ver weg. Desondanks kon ZVS simpel met 6-2 winnen van Botafogo en zich daarmee weer melden in de subtop.
Bij afwezig van Johan nam Maurice deze avond de taken als hoofdcoach waar, en hij zag dat de beginfase er prima uitzag, want ZVS begon sterk. Tot echt grote kansen leidde dat nog niet maar na 5 minuten spelen wist Martin de Laat dan toch de 1-0 te scoren. Een paar minuten later scoorde Martin ook de 2-0 door uit de draai met een hard schot de doelman kansloos te laten. Naast Martin kregen verder ook Rico de Laat en Koen Hoek goede kansen op de 3-0. Die werd uiteindelijk gescoord door Bas van Kuringen, al had de keeper die bal eigenlijk wel moeten hebben. Zo stond het na 10 minuten spelen al 3-0, maar had het nog meer kunnen zijn. Rico zag bijvoorbeeld z'n inzet via de keeper op de paal eindigen. Daarna ging het tempo er wat uit bij ZVS en kreeg Botafogo goede kansen op 3-1. Die kwam er uiteindelijk ook nadat het onnodige balverlies van Rico werd afgestraft. Doelman Joris Schellekens voorkwam ook met enkele reddingen dat het misschien wel 3-3 kon staan bij rust.

De start van de 2e helft was misschien niet beter, maar ZVS wist wel weer te scoren. Bas scoorde in 2 instanties z'n 2e treffer; 4-1. Een minuut later scoorde Bas zelfs z'n 3e na een fraaie een-twee met Martin. Botafogo deed vervolgens nog iets terug: 5-2. Het laatste doelpunt was eigenlijk een te mooie goal voor deze wedstrijd. Een uitworp van Joris werd door Martin fraai over de uitkomende doelman gelobt en daarmee werd, met z'n 3e treffer van de avond, de 6-2 eindstand vastgelegd. Afgelopen zondag stonden ze nog met hun veldclubs tegenover elkaar en wist Martin Joris eenmaal te kloppen, nu zorgde ze samen voor het mooiste doelpunt dit duel. Zo was het niet overtuigend, maar de 6-2 eindstand vergoed veel. Het was dan ook een geflatteerde uitslag. Omdat, hoe gek het ook klinkt, Joris meer reddingen moest verrichten dan z'n collega aan de andere kant.

Op vrijdag 26 oktober speelt ZVS 1 z'n volgende wedstrijd, uit tegen Jogadores CF. De wedstrijd in Sporthal De Hoefslag in Gorinchem begint om 20:30.


Seizoen: 2018-2019

DZV en ZVS hadden er, voornamelijk na rust, zin in. Beide scoorde er lustig op los. DZV maakte de meeste. Waar ZVS vorige week z'n beste wedstrijd tot nu toe dit seizoen speelde, speelde het vrijdag misschien wel de slechtste wedstrijd tot nu toe. Met name in de eerste helft ging er niet veel goed aan Gestelse kant.

Het was een jong ZVS wat op vrijdagavond in het Sportiom aantrad tegen DZV. Aanvoerder Rico de Laat en doelman Joris Schellekens moesten verstek laten gaan. Vandaar een speler van 18, 3 van 20, 2 van 21 en de spelers die ouder waren zijn nog maar net bij ZVS en het actieve zaalvoetbal betrokken. Luuk van Loon mocht de aanvoerdersband om. Daar zal hij ongetwijfeld trots op zijn geweest. Minder trots zal hij zijn geweest met de start van de wedstrijd, want Bjarne Bakker moest meteen aan het werk op inzetten van Jordy van Dinteren en Vlado Petrovic (zoon van inderdaad). De eerste grote kans was echter voor ZVS. Daan Van Uden raakte van dichtbij de paal. DZV kwam na 8 minuten verdiend aan de leiding toen Theo Beekmans vrijstaand bij de 2e paal kon intikken. Na 20 minuten verdubbelde de Bosschenaren de voorsprong toen Mathieu de Bekker uit een vrije trap van Petrovic met het hoofd eerder bij de bal was dan Bjarne en de 2-0 binnenkopte. Een minuut later deed ZVS wat terug. Koen Hoek stuitte eerst op keeper Matthew Maas maar in de herkansing scoorde hij alsnog 2-1. Daarna schoot Petrovic nog op de lat. Ondanks de stand, was het geen goede eerste helft van ZVS. Dat het bij 2 tegengoals bleef was met name aan Bjarne te danken. Veel simpele ballen waren we snel kwijt, niet fel genoeg en de rust in het spel was vaak ver te zoeken. Dat deed DZV veel beter. Was het dan toch de onervarenheid?

Hoe dan ook, het moest dus beter aan Gestelse kant en wat heet. 3 minuten na rust besloot Thomas Nommensen net voorbij de eigen helft het maar eens te proberen en de bal zeilde pardoes in de kruising: 2-2. Daarmee was het mooiste doelpunt van de avond een feit, al lieten sommige weten dat het een mislukte voorzet was. Jeremy de Fretes zette DZV echter al snel weer op een 3-2 voorsprong door z'n eigen rebound te benutten en de 4-2 was een productie van de de Bekkers. Mathieu gaf voor en Martien de Bekker kon 4-2 aanteken. Daarna ging het op en neer wat doelpunten maken betreft. Luuk scoorde na een kapbeweging met een bal in de bovenhoek 4-3, een laag afstandsschot van Martien de Bekker zorgde voor 5-3, op aangeven van Luuk scoorde Daan 5-4, Petrovic scoorde 6-4 en Martin de Laat zorgde, beide keren op aangeven van Luuk, voor een 6-6 tussenstand! Maar weer stond de gelijke stand maar kort op het bord. Want DZV sloeg opnieuw toe. De Fretes tekende vrijstaand bij de 2e paal voor de 7-6 en nadat iedereen van ZVS zich op de helft van DZV bevond voor de 7-7 onderschepte Martien de Bekker de bal en met een leeg doel voor zich bepaalde hij de eindstand op 8-6. DZV over de gehele wedstrijd gezien de terechte winnaar, maar toch vielen de meeste Bossche tegendoelpunten eigenlijk wel veel te simpel en makkelijk. Ook opvallend: ZVS kreeg in de 4 eerdere competitieduels nog maar 6 tegengoals en nu 6 in een helft. En 8 in totaal. Dat is wel zelden voorgekomen de afgelopen jaren. Hopelijk is het voor ZVS een incident.


Seizoen: 2018-2019

ZVS speelde z'n beste wedstrijd van het seizoen. Toch leek het erop dat ZVS ging verliezen van koploper Prinsland. Totdat in de slotminuten Luuk van Loon de Gestelnaren redde door met 2 doelpunten (en 3 in totaal) alsnog de dik verdiende overwinning veilig te stellen.
De eerste thuiswedstrijd in de competitie van dit seizoen bracht ZVS 1 tegen koploper Prinsland. ZVS moest het doen zonder topscoorder Martin de Laat die met een lichte hersenschudding kampt. Daar tegenover staat de terugkeer van die andere Dungenaar, Luuk van Loon, die inmiddels is hersteld van z'n blessure en z'n eerste minuten van het seizoen maakte. En Luuk was meteen actief in het begin. Hij kreeg al meteen 4 grote kansen op de 1-0 en ook Thomas Nommensen (lat) en Rico de Laat (via keeper op de kruising) kregen al grote kansen op de openingstreffer. En dit gebeurde allemaal nog in de eerste 10 minuten. Vervolgens zagen de supporters de onverwacht snelle rentree van Koen Hoek. Terug van, ja, niet weggeweest eigenlijk. Hij zou het leger ingaan, dat beviel hem achteraf blijkbaar niet, en is dus al weer teruggekeerd. En Koen wist in de 1e helft ook het aluminium te raken. Hij schoot op de paal. De wet zegt dan weleens, als je zelf niet scoort, doet de tegenstander dat wel en zo geschiedde. De speler van Prinsland begon al met lopen in het eigen strafschopgebied, om te eindigen met een bal tussen de benen van Joris Schellekens door: 0-1. Ondanks een groot veldoverwicht toch een achterstand voor ZVS.
Reden tot klagen was er dan eigenlijk ook niet. Behalve dan dat de kansen benut moesten worden. Met goede moed werd de 2e helft aangevangen maar ook daarin kreeg ZVS snel een tegenslag toen Koen een gele kaart kreeg en Prinsland vervolgens met een man meer op 0-2 kwam d.m.v. een breedtepass die bij de 2e paal werd ingeschoten. Prinsland was dus zéér effectief. En het leek wel alsof hij er juist bij ZVS er maar niet in wilde. Luuk leek een minuut na de 0-2 voor 1-2 te zorgden. Iedereen telde hem al, Luuk misschien ook wel, maar op de een of andere manier hield de uitblinkende keeper van Prinsland hem er nog uit. Na 33 minuten was het dan eindelijk raak. Luuk wurmde zich langs 2 man en schoot, met links, raak in de lange hoek; 1-2. De druk van ZVS bleef maar aanhouden. Na de 1-2 stuitte Rico van dichtbij op de keeper en de rebound van Boyd van Dijk werd van de lijn gehaald. Heeft Prinsland deze avond het geluk van de koploper? Hoe dan ook, ZVS leek op een onterechte nederlaag af te gaan. Inmiddels geeft de klok aan dat er nog 2 minuten officieel te spelen zijn, als ZVS het met een man-meer situatie gaat proberen iets te forceren en dat lukte ook. Weer was het Luuk die met links wist te scoren; 2-2. Maar ZVS was nog niet klaar. Met nog anderhalf minuut officieel te gaan kreeg Luuk, na een aantal keren de bal rond te hebben gespeeld, wat ruimte om uit te halen en schoot nu hard en laag raak (zie video) en tekende daarmee voor een zuivere hattrick en de verdiende voorsprong was dan eindelijk daar: 3-2. Daarna ging de extra tijd in en Prinsland ging in de aanval om toch nog met 3-3 weg te komen. ZVS overleefde het vaak maar net want uit, naar schatting, 6 schoten op doel moest Joris 2x redden en er werd nog een inzet van de lijn gehaald. Opluchting overheerste dan ook bij het laatste fluitsignaal en ZVS bracht hiermee Prinsland ook z'n eerste (punt)verlies toe.
Volgende week vrijdag, 5 oktober, speelt ZVS z'n eerste derby van het seizoen. In 's-Hertogenbosch wacht dan DZV/Biggelaar. Precies één jaar geleden won ZVS daar nog met 5-1. In het Sportiom vangt de wedstrijd dan aan om 21:00.

Seizoen: 2018-2019

3 weken geleden was het 1e van ESZVV Totelos geen probleem. 2-8 winst. Dan moest het 2e team, uitkomend in de 1e klasse, ook te doen zijn. Toch was de ruststand verrassend 2-2. Pas na rust kon ZVS/Filias ruim afstand nemen en uiteindelijk nog een 7-2 zege boeken.

De eerste officiële thuiswedstrijd van het seizoen bracht ZVS/Filias 1 een thuisduel tegen het 2e van Totelos. En al snel viel er voor ZVS wat te juichen. Er was nog geen anderhalf minuut gespeeld of doelman Joris Schellekens vond met een uitworp Martin de Laat die achternaam genoot Rico de Laat vervolgens de 1-0 liet aantekenen. Martin zelf tekende na 5 minuten voor het 2e doelpunt nadat hij door Daan Van Uden met een mooie steekpass alleen voor de keeper werd gezet. In de 9e minuut kreeg Totelos een discutabele strafschop. Joris stompte, met een Totelos speler aangestormd, een voorzet weg, maar de scheids zag er een overtreding van Joris in en kreeg, tot ieders verbazing, Totelos de kans om vanuit een strafschop weer terug te komen, wat ook gebeurde; 2-1. Daarna kregen beide teams de nodige kansen op een doelpunt, waarbij Totelos zelfs na 17 minuten zelfs op 2-2 kwam nadat een uitworp van de keeper via een rug bij de doelpuntenmaker kwam die koeltjes afrondde. Totelos 2 kreeg voor rust zelfs nog kansen op 2-3. Martin moest met een sliding op de lijn Joris assisteren om een achterstand te voorkomen.

Na rust ging het een stuk beter voor ZVS en na 9 minuten spelen in de 2e helft scoorde Martin op aangeven van Bas van Kuringen de 3-2. 5 minuten waren de rollen omgedraaid. Martin die voorgaf en Bas die fraai afrondde; 4-2. Dat gaf Johan de kans om Ozhan van Osch te laten debuteren. 16 jaar, op het veld speler van de JO19 van SCG'18, en vorig seizoen nog speler van de JO17 van ZVS. Ozhan kreeg ook meteen op aangeven van Rico de kans op 5-2. De keeper redde echter prima. 5-2 werd het even later toch. De keeper legde een schot van Rico klaar voor Stef Vervloet die maar simpel hoefde in te tikken en daarmee bij z'n officiële debuut voor ZVS 1 ook meteen scoorde. Dat deed Ozhan uiteindelijk ook. Nu zag Stef z'n inzet niet goed worden verwerkt door de keeper en Ozhan stond nu op de goede plek om 6-2 aan te tekenen. Het laatste doelpunt kwam van Daan Van Uden die door Boyd van Dijk op maat werd bediend.

 Zo bekert ZVS 1 uiteindelijk toch eenvoudig door naar de 2e ronde.


Seizoen: 2018-2019

Hoewel de 2-0 nederlaag anders doet vermoeden, had ZVS op z'n minst een punt verdiend tegen Groene Ster Vlissingen 2. Ook al had ZVS maar één wissel tot z'n beschikking, ZVS hield het goed vol, rook de gelijkmaker, tot een doelpunt in de slotseconden een eind aan de illusies maakte.

Na een rit van ruim 150 kilometer aangekomen te zijn in Vlissingen begon de wedstrijd ook nog met wat vertraging omdat er nog een oefenwedstrijd bezig was. Om precies 21:10 werd er afgetrapt en de beginfase kenmerkte zich vooral in het feit dat de thuisploeg misschien wel de meeste kansen kreeg maar die gingen vooral naast en anders was, de in competitieverband debuterende, keeper Bjarne Bakker die er was om een doelpunt te voorkomen. De kansen voor ZVS kwamen vooral op naam van Martin de Laat, Daan Van Uden en Rico de Laat. In de 19e minuut scoorde de nummer 9 van G.S.V. dan toch 1-0 wat ook de ruststand was.

Ook na rust zette de Zeeuwen Bjarne veelvuldig aan het werk, maar de 20-jarige goalie hield ook na rust z'n doel goed schoon met een aantal fraaie reddingen en ingrepen. ZVS kreeg ook kansen op 1-1. Vooral via Boyd van Dijk en Martin, maar ook de doelman van G.S.V. stond z'n mannetje. Omdat ZVS vooral fysiek arbeid leverde werd het op het eind nog zwaar om de technische ploeg van G.S.V. een tegenstoot te kunnen geven in de vorm van de 1-1. Toch bleef de gelijkmaker in de lucht hangen maar in de slotminuten raakte de pijp langzaam maar zeker leeg en in de slotminuut wist Groene Ster Bjarne dan toch te passeren en de 2-0 eindstand op het bord te zetten.


Seizoen: 2018-2019

Na 3 weken van oefenwedstrijden ging het vrijdagavond 31 augustus dan weer voor het 'echie'. De eerste competitiewedstrijd voor ZVS was in Eindhoven tegen Totelos. In de gloednieuwe PUMA tenues van hoofdsponsor Filias B.V. mocht ZVS gaan aantreden.

Johan maakte voor de wedstrijd duidelijk dat er meteen scherp begonnen moest worden, en dat deed ZVS dan ook meteen. Toch duurde het 6 minuten voordat het eerste doelpunt namens ZVS werd gescoord. Het was Bas van Kuringen die uit een scrimmage de 0-1 wist aan te tekenen. De inkt van het noteren van de 0-1 was nog niet eens droog of de 0-2 lag er ook al in.

Een goede uitworp van Joris Schellekens werd door Martin de Laat opgepikt en langs de keeper geschoten waarmee hij z'n competitiedebuut meteen opluisterde met een doelpunt. Daarna raakte Daan Van Uden de paal na een goede actie van Rico de Laat. Het was slechts uitstel want het werd na 11 minuten toch 0-3. Het was Boyd van Dijk die op het middenveld fysiek een duel won waardoor hij een 2 tegen 1 situatie in het voordeel van ZVS creëerde en na een één-tweetje 'borstte' Boyd de bal uiteindelijk ook in het doel.

De Gestelse storm ging daarna wat liggen en waren de kansen in deze fase vooral voor Totelos. Het resulteerde dan ook in de 1-3. De grootste kansen voor ZVS waren voor de rust voor Daan van Dinten en Martin. In beide gevallen redde de keeper prima.

De 2e helft was amper begonnen of Rico schoot op de paal nadat hij zelf de bal onderschepte. De aanval ging door en via Martin kwam Rico opnieuw in balbezit en liet Boyd vervolgens de 1-4 aantekenen. 2 minuten later was het weer de beurt aan Martin. Na goed doorzetten werd z'n eerste inzet nog geblokt maar in 2e instantie scoorde Martin toch de 1-5. Totelos leek nu ineens total loss want ZVS kreeg vervolgens veel kansen op 1-6. In de 33e minuut leek Rico voor de 1-6 te zorgen, maar de keeper voorkwam dat door hands te maken buiten z'n gebied. Opmerkelijk was dat hij mocht blijven staan, maar de vrije trap kwam er wel en dat was een prooi voor Bas. Nu is Bas wel bekend met de r(h)ode kleuren maar nu was dat even anders. In de rode muur vond hij het gaatje en schoot dwars door de muur heen: 1-6. Totelos zag in de tussentijd Joris een paar uitstekende reddingen verrichtten als Martin vervolgens z'n derde treffer van de avond liet aantekenen. Na een hoekschop werd z'n eerste inzet nog geblokt, de tweede ging via de paal alsnog binnen: 1-7. En zelfs bij deze stand wilde Joris zich niet laten passeren, en geef hem eens ongelijk. Het doelsaldo zou zomaar belangrijk kunnen zijn aan het eind van de rit. Daarom was het ook jammer dat, misschien wel door concentratieverlies, Totelos dan nog 2-7 kon scoren. Het slotakkoord was voor Daan van Dinten die op aangeven van Martin de 2-8 eindstand vastlegde. Zo opent ZVS de competitie dus sterk, waarbij vooral Martin dit niet vergeten zal door bij z'n competitiedebuut goed te zijn voor 3 goals en 1 assist.


Seizoen: 2016-2017

ZVS / Rijschool Gestel 1 flikt 't 'm weer!
Deze woensdag kwamen de nieuwe koplopers op bezoek in Theereheide.
Waar eerder de oude koplopers CFM/Transito al over de Gestelse topklassers struikelden zette het team opnieuw een mooie prestatie neer.
Met de vertrouwde basis 7 zonder de bekende geblesseerden maar met good old William van Os moesten de punten in Gestel blijven.
Waar wij wel eens zeuren over een enkel duel ver weg mag Groene Ster Vlissingen pas echt klagen.
Doordat er dit seizoen ineens enkele duels van ons naar 21.30 uur zijn verplaatst werd het duel een nachtelijk avontuur voor de bezoekers uit Vlissingen die iedere twee weken ver moeten reizen..
De Gestelnaren begonnen sterk en na ruim twee minuten was het Ymanuel Hurkmans die een opbouw onderschepte en perfect afrondde.
Het jonge schaduwteam van de eredivisionist was erg beweeglijk en ZVS moest goed geconcentreerd spelen.
De betere kansen waren er voor de thuisploeg die in Theereheide maar moeilijk verslaanbaar blijken te zijn.
Toch vonden de bezoekers bij een intrap vlak voor rust een gaatje bij de sterk keepende Joris Schellekens, de 1-1 ruststand was een feit.
Na rust ging het spel flink op een neer en ook qua kansen.
De bezoekers raakten de buitenkant van de paal terwijl Luuk van Loon en William stranden op hun erg sterk keepende sluitpost.
De zeer sportieve wedstrijd onder leiding van de heer Benjilali en tijdwaarnemer Nick van Driel mocht geen winnaar hebben en kreeg deze ook niet; het bleef 1-1.
Opnieuw een zeer knappe prestatie van ons vaandelteam dat zich sterk ontwikkelt heeft.
Zeven duels al ongeslagen, subtopper én in de 3e ronde van de districtsbeker.
Deze 3e ronde wordt volgende week gespeeld en dan heeft men opnieuw een thuiswedstrijd.
Het is tegenstander uit de competitie FC Eindhoven Futsal A1 die op bezoek komt.
In de competitie werd het eerder 2-2; wie haalt de volgende ronde?
U bent van harte welkom op woensdag 30 november om 21.30 uur.

Seizoen: 2016-2017

Moeizame zege ZVS / Rijschool Gestel 1 op FC Botafogo.
Met in het voorprogramma de druk bekeken loting van Meierijcup Zvs Gestelmede uitgevoerd door onze geblesseerde Joep van der Meijden speelde afgelopen woensdag ons vaandelteam de belangrijke wedstrijd tegen Botafogo.
Het verschil was slechts drie punten en winst was nodig om aansluiting naar boven te behouden.
Botafogo was gehavend en had slechts één wissel op de bank.
De thuisploeg speelde met druk en het was Mo Gigold die een vrije trap hard binnenjoeg.
Alles leek makkelijk te verlopen echter de Eindhovenaren loerden op de counter en waren snel succesvol middels een harde punter: 1-1.
Tot overmaat van ramp was het een minuut later 1-2 toen balvirtuoos via een been de 1-2 binnenschoot.
Het was opnieuw Mo die met een mooie individuele actie de 2-2 ruststand binnenschoot.
Na rust oefende ZVS direct druk uit maar de eerste counter werd direct binnengeschoten.
Gelukkig werd het snel weer 3-3 na een mooie combinatie tussen 'man of the match' Mo en de afrondende Luuk van Loon.
Het werd zelfs snel 4-3 toen aanvoerder Ronnie van Orsouw een vrije trap puntgaaf in het kruis legde.
Opnieuw Luuk punterde hierna de bevrijdende 5-3 binnen en hiermee leek het duel op slot.
Leek want uit een onmogelijke hoek scoorde hun sterke puntspeler de aansluitingstreffer.
Na een vervelende enkelblessure voor hun aanvaller (succes met het herstel) lag het spel even stil en scoorde Koen Hoek na een tumultueuze situatie waar het volgens de bezoekers hands was.
De rust keerde terug en het was Ymanuel Hurkmans die het slotakkoord had met zijn 7-4.
Na een stroef debuut in de topklasse lijkt het team van Maurice & Johan snel te wennen aan het niveau.
Inmiddels zes duels op rij ongeslagen staat men nu (voorlopig?) op een keurige derde plaats!
Volgende week opnieuw een thuiswedstrijd en wel tegen de nieuwe koplopers Groene Ster uit Vlissingen die deze te danken hebben aan de sterke duels van de Gestelnaren tegen Cfm Transito.
Gaat men opnieuw stunten?
U bent van harte welkom om 21.30 uur.

Seizoen: 2016-2017

ZVS 1 zet stijgende lijn voort!
Ondanks de klap die het team te verwerken kreeg met de zware knieblessures van zowel Joep van der Meijden als Boyd van Dijk in één weekend en de door privé omstandigheden afwezige Ronnie van Orsouw won het team toch tamelijk eenvoudig in Den Bosch.
Voor het duel sloten de ervaren Mario Vugts en Roderick de Bruijn bij.
Tegen FCK/ de Hommel 2 dacht t team met een comfortabele 0-3 stand door treffers van Koen Hoek en 2x Luuk te gaan rusten echter een aangeschoten hands en pingel voorkwamen dat.
Na rust kwam de thuisploeg snel met de aansluitingstreffer tot de 2-3 en roken zij bloed..
Het was echter de koelbloedige Luuk van Loon (foto) die met zijn 3e én 4e treffer het duel definitief op slot gooide.
De laatste anderhalve minuut waren hachelijk met diverse gele kaarten.
Maar zelfs met een gele kaart voor keeper Joris Schellekens en de sterk spelende Ymanuel Hurkmans op doel bij hun penalty en alleen Issam Khottour op t veld konden zij de marge niet verkleinen.
De weg omhoog lijkt nu definitief ingezet!
Woensdag 16 november a.s kan men een gaatje slaan bij winst in de thuiswedstrijd op FC Botafogo uit Eindhoven.
Voor aanvang is er om 19.30 uur in sporthal Theereheide de loting voor de Meierijcup Zvs Gestel.
U bent van allen harte welkom!

Seizoen: 2016-2017

ZVS/Rijschool Gestel overklast eerste divisionist ZVG!

Deze woensdag oefende ons 1e team op uitnodiging thuis tegen het landelijk acterende Zvg Cagemax uit Gorinchem.
Waar BE'79 goalie Dennis Kapteijns als 'gastkeeper' acteerde en routinier Ronnie van Orsouw rust kreeg was het team verder compleet.
Vanaf de aftrap zaten de Gestelnaren goed in de wedstrijd.
Na een prima onderschepping van Boyd van Dijk was het Issam Khottour die de 1-0 kon binnenlopen.
ZVG voerde het tempo op maar de jonkies van ZVS boden prima weerstand en het was aanvoerder Joep van der Meijden die na een actie van Koen Hoek de verdiende 2-0 binnenschoot.
Waar er een storm van de Gorinchemmers verwacht werd bleven de Gestelse tieners prima overeind en brutaal in de duels waarna Ymanuel Hurkmans de verrassing nog groter maakte door de 3-0 te scoren.
ZVG creëerde weinig echte kansen maar na een bal verovering werd Dennis toch gepasseerd en de 3-1 was tevens de ruststand.
ZVG coach Roy Vermeulen nam zijn team in de rust apart in de kleedlokaal om de wedstrijd nog te doen kantelen.
Maar ook de tweede helft konden de bezoekers geen vuist maken en was het opnieuw Ymanuel die een prachtige solo subtiel afrondde.
Toen daarna Boyd het duel besliste met zijn 5-1 na een combinatie met Mo Gigold was het verzet van ZVG definitief gebroken.
'Ym' maakte nog zijn derde van de avond na een mooie één-twee met Tim van Vught.
Na deze 6-1 mocht de jonge Daan van Uden nog minuten maken en was dichtbij een treffer. De goed leidende scheidsrechter Camiel Bissels floot hierna af en de talrijk aanwezige Gestelse supporters klapten voor een prachtige wedstrijd.

Met de derde zege op rij en maar liefst zes (!) tieners van de negen spelers bij ZVS 1 lijkt de Gestelse zaalvoetbal toekomst er goed voor te staan.
Hopelijk gaan nog meer liefhebbers het team volgende week woensdag aanmoedigen bij het thuisduel tegen koploper CFM/Transito uit Werkendam; aanvang 21.30 uur.


Seizoen: 2016-2017

Tweede zege op rij voor ZVS / Rijschool Gestel 1
Deze vrijdag toog een geplaagd Zvs Zaalvoetbalnaar Berghem om aan te treden tegen de nummer laatst in de topklasse.
Door verschillende redenen waren Joep van der Meijden, Luuk van Loon, Ymanuel Hurkmans enKoen Hoek niet aanwezig.
Daarentegen keerden keeper Joris Schellekens, die vorige week uitstekend vervangen werd door Luuc van der Aa, en Ronnie van Orsouw terug in het team.
Bart van Hagen en de van een zware knieblessure volledig herstelde Tim van Vught vulden het team aan.
ZVV Berghem speelde compact en loerde op fouten van de bezoekers.
Bij een Gestelse corner was de counter prima uitgevoerd en kwam de thuisploeg op 1-0.
Een gele kaart voor het Gestelse team leek de rode lantaarn dragers in het zadel te helpen.
Het was echter Issam Khottour die in ondertal de 1-1 binnenschoot.
Slecht omschakelen betekende opnieuw de voorsprong voor Berghem.
Prachtige kansen waren aan de bezoekers niet besteed en de Berghemse goalie keepte een prima wedstrijd.
Na rust kwam de thuisploeg al snel op 3-1 na slordig balverlies.
In dezelfde minuut stelde de sterk spelende Boyd van Dijk (foto) opnieuw Issam in staat van de dichtbij de 3-2 in te tikken.
Berghem groef zich steeds meer in en riep het onheil over zich af.
Een prima onderschepping van Mo werd na een prachtige combinatie met Boyd door de eerste binnengeschoten.
Het duel leek op een gelijkspel uit te lopen echter was het opnieuw Mo die een opbouw onderschepte en 'man of the match' Issam Khottour in staat stelde zijn derde en tevens de 3-4 eindstand binnen te schieten.
Een knappe prestatie van de Gestelse debutanten in de topklasse.
De weg omhoog lijkt gevonden in een seizoen waar klassebehoud de doelstelling is.
Met een 5e plaats na zes duels doet het team prima mee!

Seizoen: 2016-2017

Gehavend ZVS 1 verslaat ongeslagen koploper!
Waar we vorige week nog melding maakten dat de jonge Gestelse zaalvoetballers vergaten zich te belonen was deze er nu wel.
Het team moest deze vrijdag naar Werkendam om daar tegen koploperCFM/Transito aan te treden die alle vier hun duels nog gewonnen hadden.
Door blessures en afmeldingen moest men met slechts zes spelers vertrekken maar gelukkig sloot Max van der Meijden op het laatste moment nog bij.
Bekend was dat de thuisploeg met maar liefst zes wissels direct met druk start.
De Gestelnaren hielden goed stand maar toch werd een fout afgestraft en kwam men op achterstand.
Het was de van een blessure teruggekeerde aanvoerder Joep van der Meijden die de sterkste in een duel was en met en punter de 1-1 binnenschoot.
CFM had het meeste balbezit echter was meestal alleen gevaarlijk met schoten uit de tweede lijn en 'man of the match' keeper Luuc van der Aa was hiervan niet onder de indruk.
Na rust werd Joep weer eens diep gestuurd en vanuit een kansloze positie in de hoek werd zijn voorzet door de keeper verkeerd beoordeeld wat de 1-2 voorsprong opleverde.
Mo werd in de punt vaak prima gevonden echter het ontbreken aan wissels zorgde ervoor dat er te weinig beweging omheen was en enkele grote kansen werden helaas niet verzilverd.
Het was de andere 'motm' Joep die opnieuw het veld overstak en een perfecte voorzet op Mo in huis had wat de 1-3 betekende.
De Werkendammers hadden veel balbezit echter creëerden nauwelijks gevaar behalve schoten die allemaal voor Luuc waren.
Een onderschepping en goed uitgespeelde aanval betekende toch de aansluitingstreffer wat het weer spannend maakte.
Prima counters werden door ZVS niet benut en de keeper als veldspeler werd door CFM als laatste redmiddel ingezet.
Hieruit ontstond een prima kans voor Luuk van Loon echter helaas ging deze naast. Dit was echter de laatste seconde waarna scheidsrechter Bissels affloot.
De eerste overwinning in de topklasse smaakt naar meer!
Klasse gespeeld Luuc, Joep, Luuk, Mo, Issam, Max & Boyd van Dijk.

Seizoen: 2016-2017

"ZVS 1 vergeet zichzelf te belonen"
Afgelopen woensdag speelde het vaandelteam van onze vereniging hun tweede duel in de topklasse thuis tegen de talenten van FC Eindhoven Futsal.
Zonder de geblesseerde aanvoerder Joep van der Meijden maar met de terugkerende Ronnie van Orsouw werd het een mooi duel.
Het jonge Gestelse team met enkele routiniers speelt ontzettend leuk zaalvoetbal en er blijken steeds meer mensen dat ook te willen zien.
Vooraf werd er een teamfoto gemaakt. Ook Eric Pierlo, hoofdsponsor middels Rijschool Gestel, bedankt voor de nieuwe Givova tenues waardoor alle teams in dezelfde tenues spelen.
De eerste helft was er meer balbezit voor de bezoekers maar de beste kansen waren voor ZVS.
Uiteindelijk was het bij het einde van een overtal situatie Boyd van Dijk die de verdiende 1-0 binnenschoot.
Na rust was het snel opnieuw raak; de sterk spelende Luuk van Loon werd door Mo gelanceerd en het was Ymanuel Hurkmans die de 2-0 voorsprong binnen kon lopen.
Een week eerder hadden de Gestelnaren de weelde van deze voorsprong ook en dit duel kon men de overwinning opnieuw niet binnenslepen.
Fc Eindhoven werd sterker en ZVS liet zich terugdringen.
In de omschakeling waren er dotten van kansen maar deze werden helaas niet benut.
Verdiend kwamen de bezoekers op 2-1.
Niet veel later draaide de spits handig weg en schoot de eindstand van 2-2 op het scorebord.
Jammer dat het opnieuw net niet lukte echter het team laat nu al wekelijks zien goed mee te kunnen in deze topklasse

Seizoen: 2016-2017

ZVS / Rijschool Gestel 1 krijgt te weinig...
Afgelopen woensdag toog ZVS 1 naar BristolTeam Roosendaal.
Zonder de verdedigers Ronnie v Orsouw en Ymanuel Hurkmans maar aangevuld met de talentvolle Luuk van Loon speelde men een prima wedstrijd.
Het al jaren inde topklasse acterende Bristol speelt zoals bekend zeer verdedigend en loert op de omschakeling.
Het piepjonge ZVS met een gemiddelde leeftijd van nog geen 21 jaar begon ijzersterk en kwam via aanvoerder Joep van der Meijden en Mo Gigold op een verdiende 0-2 voorsprong.
ZVS vergat mooie kansen af te maken en onoplettendheid achterin werd direct afgestraft waardoor de thuisploeg op 2-2 kwam.
Een overtal situatie werd prima uitgespeeld en resulteerde nog voor rust in de 2-3 van Issam Khottour.
Na rust werd de thuisploeg sterker en liep langzaam uit naar 5-3 waar de beste kansen voor ZVS niet benut werden.
Verder dan de 5-4 door opnieuw Issam in de laatste minuut kwam het team van coaches Maurice & Johan helaas niet.

Seizoen: 2013-2014

ZVS Rijschool Gestel VOF - Troy/IDEAL Car Rent 1 2-5
Als het eerste van ZVS deze wedstrijd weet te winnen nemen ze de tweede plek over van TROY.

Het was dus zaak om de drie punten in Gestel te houden. Alleen ZVS begon de wedstrijd heel zwak. Binnen 7 minuten stond het al 0-3 voor TROY. Naar mate de eerste helft vorderde begon ZVS steeds beter te voetballen en kwam het zelfs op 2-3. Dit door doelpunten van Lars van Tilburg en een schitterende pegel van Mario Vughts die diagonaal in de bovenhoek vloog.

De tweede helft probeerde ZVS de gelijkmaker te scoren. Maar door een uitbraak van TROY werd de stand op 2-4 gezet. Na deze goal die redelijk laat in de tweede helft viel werd het voor ZVS nog een moeilijke opdracht om er nog een punt uit te halen. ZVS probeerde het wel maar toen de 2-5 viel zakte de moed in de schoenen en was het niet meer mogelijk de wedstrijd succesvol af te sluiten.

Jammer maar de volgende keer beter.


ZVG/StadioTeam 1 – ZVS/Rijschool Gestel VOF 5-5
Vrijdagavond 18 oktober stond wederom een trip gepland naar Gorinchem. Waar eerder het seizoen Jogadores JF de opponent was, was dit keer stadsgenoot ZVG/StadioTeam 1 de tegenstander. Al vroeg in de wedstrijd kwam ZVG/StadioTeam 1 op een 2-0 voorsprong, onnodig balverlies werd direct afgestraft. Middels een individuele actie van Roy Groenendaal kwam ZVS/Rijschool Gestel VOF terug in de wedstrijd, de keeper was kansloos na een hard en goed geplaatst schot in de korte hoek. Nog voor het rustsignaal kwam de gastheer wederom op een voorsprong (3-1). Al vroeg in de tweede helft kwam ZVG/StadioTeam 1 met een man minder te staan, Roy Groenendaal nam zijn team wederom bij de hand en maakte voor de tweede keer de aansluitingstreffer. Het thuisspelende team liet zich hierdoor niet van de wijs brengen en verhoogde de marge weer tot twee doelpunten na een uitgespeelde aanval. Maar Rob Scholten had andere plannen en bracht hierna de marge weer tot 1. Al snel scoorde de thuisploeg de bevrijdende 5-3 en leek de buit binnen met nog maar een paar minuten te spelen. Deze stand zou gezien het spelbeeld zeer terecht zijn. Want de hele avond liepen de heren uit Sint Michielsgestel achter de feiten aan en mocht het van geluk spreken dat de thuisploeg kans op kans verprutste. Om in de laatste minuten nog wat teweeg te brengen ging ZVS/Rijschool Gestel VOF met een meevoetballende keeper spelen. Joris Schellekens nam de goal van zijn collega keeper onder vuur en schoot hem prachtig binnen vanaf de middenlijn. Dit hield de 5-4 in en werd het uitermate spannend in the dying seconds. Voor het eerst in de wedstrijd kwam ZVG/StadioTeam 1 zwaar in de verdrukking en kreeg ZVS/Rijschool Gestel VOF mogelijkheden om de score gelijk te trekken. Joris Schellekens maakte het de keeper van de tegenpartij nog vrij moeilijk met schoten vanuit de tweede lijn. Na een afgeslagen aanval van de thuisploeg, zette keeper Joris Schellekens een aanval op, die Bart van Hagen bereikte. Bart van Hagen zag vanuit zijn ooghoeken de opstomende Mario Vugts, die de bal hoog en in de loop ontving. Mario Vugts bedacht zich geen moment en nam de bal vol op de wreef…. in de kruising! De gelijkmaker was een feit en dit was naar mijn mening de mooiste goal van de avond. Maar er mag wel geconcludeerd worden dat ZVS/Rijschool Gestel VOF Gorinchem heeft verlaten met een gestolen punt. De thuisploeg was vandaag de betere en had veel scoringskansen, maar als je je kansen niet afmaakt, vliegt-ie er aan de andere kant wel in!


ZVS Rijschool Gestel VOF - CFM/Transito 2 2-1
Na een 3-3 gelijkspel tegen Valkenswaard stond op 10 oktober de wedstrijd tegen hekkensluiter CFM/Transito op het programma. CFM/Transito haalde 0 punten uit de voorgaande vijf wedstrijden. Deze op het eerste ogende makkelijke tegenstander bleek niet te onderschatten.

Het spelbeeld van de eerste helft bestond uit een verdedigend CFM/Transito en een balbezittend ZVS, meer dan dit gebeurde er ook eigenlijk niet. Hier en daar een afstandschot van ZVS en soms een counter van CFM/Transito, meer viel er niet over de eerste helft te zeggen.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld en was het voor de neutrale toeschouwer een aantrekkelijke wedstrijd. Na een paar minuten in de tweede helft kwam ZVS op 1-0 door een goal van Rutger Bakker die attentreageerde op de rebound van een schot van Guilliano Snoyl. Heel lang kon ZVS niet van deze voorsprong genieten want na een aanval van de linkerkant en een schot in de linkerhoek stond de stand alweer op 1-1, ZVS kon weer opnieuw beginnen. Na wat gevaarlijke aanvallen van beiden ploegen kreeg Roy Groenendaal de bal op de helft van CFM/Transito. Nadat Roy Groenendaal zijn direct tegenstander met zijn kenmerkende actie “in de luren legde”, zette hij met een pegel in de korte hoek de stand op 2-1 voor ZVS wat later ook de eindstand bleek.Alwako/Valkenswaard 1 – ZVS/Rijschool Gestel1 3-3
Op deze vrijdag vertrokken we zonder de geblesseerde sterspeler Roy Groenendaal, maar met OJC-vedette Rick van Pinxten richting Valkenswaard. Ook sloten er weer, zoals gebruikelijk, spelers aan vanuit de B-jeugd. Dit keer mocht Joep van de Meijden weer aantreden, en zijn teamgenoet Koen Hoek maakte vandaag zijn verdienstelijke debuut. Opvallend en zeker noemenswaardig zijn de nieuwe witte schoentjes van Pieter van Esch. Helaas zijn er geen zwarte meer te vinden, aldus Pieter. Aan het welbekende puntertje moet alleen nog gewerkt worden.

Onze tegenstander van vandaag stond geloof ik bovenaan voor deze wedstrijd dus we waren gewaarschuwd. De tegenstander zakte in tot op de middenlijn, waardoor de opbouw rustig gespeeld kon worden. Na 1 van deze opbouwen, maakte een speler van Alwako een overtreding op de middenlijn. Vervolgens kreeg hij ook nog de gele kaart, maar waarvoor hij deze kreeg is ook voor ons tot op de dag van vandaag onduidelijk. Voor ons natuurlijk mooi meegenomen, en van deze man meer situatie werd dan ook dankbaar gebruik gemaakt. Mario ‘mooie’ Vugts scoorde beheerst in de korte hoek, 0-1. Hierna kwamen er enkele redelijk gevaarlijke doelpogingen van Valkenswaard maar deze werden vakkundig om zeep geholpen. Tot het moment dat een speler van Valkenswaard mocht schieten vanaf de middenlijn. Onbegonnen zaak zou je denken, met een doelman als Luuc van de Aa in de goal maar helaas. Luuc had waarschijnlijk deze pegel ook niet verwacht, waardoor de stand weer op 1-1 kwam. De eerste helft waren er kansen over en weer, waarbij Rick van Pinxten een goede counter bekroonde tot doelpunt, 1-2. De 2-2 weet ik helaas weinig meer van, maar dat hij gemaakt is dat is duidelijk. Na de rust scoorde Rick van Pinxten wederom, nu zelfs met zijn chocoladebeen, 2-3. Rob Scholten kreeg vervolgens nog een vreemde gele kaart, maar hier maakte de tegenstander geen gebruik van. Hierna kwam Alwako na een snel uitgevoerde counter over de linkerkant middels een knap schot op 3-3. Toen Mario met nog anderhalve minuut op de klok ook nog geel kreeg na een heuse schwalbe werd het toch nog even benauwd voor de Gestelnaren. Gelukkig konden we het uitspelen en bleef de 3-3 eindstand op het scorebord staan. Over de hele wedstrijd gezien had er misschien meer ingezeten, maar als je de laatste gele kaart nog zo doorkomt is een gelijkspel misschien wel terecht. Volgende week de taak aan Maurice ‘The Special One’ van der Pol om het boeltje weer in het gareel te krijgen.ZVS Rijschool Gestel VOF - VLD 3 (A1) 6-1
ZVS heeft geen kind aan jong VDL
Afgelopen vrijdag kwam het hoogste jeugdelftal van VDL op bezoek, voor ZVS zaak om de drie punten in Gestel te houden om zo de aansluiting met de top in de Hoofdklasse D te behouden.

Het duurde lang voordat de wedstrijd echt op gang kwam. Uiteindelijk werd de wedstrijd opengebroken door Bart van Hagen die uitstekend bediend werd door Rutger Bakker. Nog voor rust liep ZVS uit naar 3-0 door twee benutte vrije trappen van Rob Scholten.

Na vijf minuten in de tweede helft kwam ZVS op 4-0 en daarmee was het EIndhovense verzet gebroken. VDL kwam nog wel op 4-1 door een schot in de lange hoek, maar veel veranderde dat niet aan het wedstrijdbeeld. Door een penalty kwam ZVS ook nog op 5-1 en de eindstand werd, met hulp van de blunderende keeper van VDL, bepaald op 6-1.RZV Tiel’85 - ZVS Rijschool Gestel VOF 5-4
ZVS verliest ongeslagen status

Inmiddels alweer een dikke week geleden stond de uitwedstrijd tegen RZV Tiel’85 op het programma. Een voor ons onbekende tegenstander, die in de voorgaande twee wedstrijden drie punten had verzameld.

De wedstrijd begon uitstekend voor ZVS toen Rob Scholten middels een vrije trap profiteerde van een slecht gepositioneerde muur. Het werd nog mooier toen Lars goed wegdraaide en de 0-2 kon binnenwerken. Lang kon ZVS niet van deze voorsprong genieten, want Tiel kon betrekkelijk eenvoudig op 2-2 komen. Nog voor de rust stelde ZVS echter weer orde op zaken door twee goals van Rutger Bakker. Tiel bepaalde de ruststand vervolgens op 3-4.

Waar ZVS in de eerste helft nog de bovenliggende partij was, waren de rollen in de tweede helft volledig omgedraaid en werd ZVS verder achteruit gedrukt. De verdiende gelijkmaker volgde dan ook niet veel later, maar de manier waarop was uiterst pijnlijk. Rob Scholten schoot kiezelhard op de kruising en uit de counter die daarop volgde maakte Tiel de 4-4. Uiteindelijk kwamen de mannen uit Tiel ook nog op 5-4 en daarmee is het eerste verlies een feit voor ZVS.ZVS Rijschool Gestel VOF – ESZVV Totelos 4-2
Vorige week waren we goed aan de competitie begonnen door de 3-5 overwinning tegen Jogadores. Deze week moesten we het opnemen tegen ESZVV Totelos uit Eindhoven. De wedstrijd kon van start gaan nadat een gat in een van de netten van de doelen was gerepareerd. De afspraak die we gemaakt hadden was dat we Totelos vanaf het begin onder druk zouden zetten. Zeker in de eerste 10 minuten lukte die opzet goed, wat ook resulteerde in mogelijkheden. Roy Groenendaal was met een mooi schot op de paal het dichtst bij een doelpunt.

Na de openingsfase deed Totelos meer van zich spreken. De verhoudingen in de wedstrijd begonnen te kantelen en Totelos beloonde zichzelf door de 0-1 aan te tekenen. In de rust spraken we weer af om het goede spel van het begin van de wedstrijd op te pakken. Helaas was het toch weer Totelos die toesloeg, na een verkeerde pass van achteruit schakelde Totelos snel naar voren en werd de kans beheerst binnen geschoten. Ongeveer een minuut later was het Rob Scholten die namens ZVS de aansluitingstreffer noteerde, na een mooie beweging kon hij in een leeg doel binnenschuiven. Deze goal gaf ons nieuwe hoop en we drongen aan. Na een gele kaart van Totelos was het opnieuw Rob Scholten die de stand gelijk trok, hij schoot de bal in de kruising en liet de keeper volstrekt kansloos. De wedstrijd kantelde en dat voelden we, met nog ongeveer 10 minuten te gaan kregen we een vrije trap op een aantrekkelijke plek. De keeper leek de muur niet helemaal goed neergezet te hebben en Rob Scholten completeerde zijn hattrick door de bal via de muur in het doel te werken. Het verzet van Totelos leek nu gebroken en vlak voor tijd liepen we nog uit naar 4-2. Het was Roy Groenendaal die zorgde voor het slotakkoord op aangeven van Rutger Bakker.
Met twee gespeelde wedstrijden en even zoveel overwinningen staan we op de tweede plaats met een gelijk doelsaldo als de koploper, echter met minder doelpunten voor. Volgende week spelen we uit tegen RZV Tiel’85, hier gaan we wederom voor een mooi resultaat.Jogadores JF – ZVS/Rijschool Gestel VOF 3-5
Deze zomer zijn de bestaande clubs uit Sint-Michielsgestel samen gegaan tot ZVS/Rijschool Gestel VOF. Het resultaat is een mooie zaalvoetbalvereniging met een grote jeugdafdeling. Vrijdagavond 6 september was de openingswedstrijd van het seizoen. We speelden tegen Jodadores JF uit Gorinchem, Jogadores is een ambitieuze club die de doelstelling heeft om binnen 5 jaar in de Eredivisie te spelen en zijn vorig jaar kampioen geworden in de Eerste Klasse. We begonnen aftastend, zakten terug en lieten de tegenstander komen. In de omschakeling probeerden we er snel uit te komen en dit leidde tot enkele mogelijkheden. Halverwege de eerste helft was het raak, na een mooie actie van Rob Scholten werd Joep van der Meijden vrijgespeeld en kon binnen tikken. Net voor de rust kon de score worden uitgebreid. Het was opnieuw Joep van der Meijden die een snelle counter koelbloedig afrondde. Na de rust probeerde Jogadores meer druk vooruit te zetten wat leidde tot meer ruimte, maar ook tot kansen van Jogadores. In een van die aanvallen werd de dreiging omgezet in een doelpunt, waardoor de score op 1-2 gebracht werd. Jogadores zette aan om de 2-2 te maken, maar door geconcentreerd spel konden we na een snelle aanval uitlopen tot 1-3 met ditmaal Roy Groenendaal als eindstation. Na de 1-3 kregen we de mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen, maar deze kansen werden onbenut gelaten. Jogadores die de moed niet opgegeven had bleef aanzetten en dit leidde tot een rommelige aansluitingstreffer. Deze goal gaf de tegenstander nieuwe hoop en er werd een offensief uitgeperst, maar zoals al eerder op de avond gebeurde bleven we wachten op onze kansen die er in de omschakeling lagen. Na een snelle uitbraak was het opnieuw Joep van der Meijden die het doelpunt maakte. Er leek een veilige marge bereikt te zijn, zeker nadat Jogadores met 4 man kwam te staan na een gele kaart. Met nog vijf minuten te gaan moest deze wedstrijd uitgespeeld worden. Terwijl we de hele wedstrijd gecontroleerd speelden, liepen we juist nu tegen een counter aan en het werd nog even spannend, 3-4. Al vrij snel daarna werd de marge weer op twee gebracht. Na een mooie pass van Mario Vugts schoot Roy Groenendaal, na een mooie controle, de eindstand van 3-5 binnen. Een goed begin van het seizoen en we hopen volgende week opnieuw een goed resultaat neer te zetten, dan spelen we thuis tegen ESZVV Totelos uit Eindhoven.