ZVS/Bodemflex is het helemaal kwijt na rust: 5-8 verlies

ZVS/Bodemflex 1 speelde z'n beste 1e helft sinds tijden en stond ook verdiend met 4-2 voor tegen JCK/AISO.

Het kwam ook 5-3 voor, maar na de 5-5 raakte ZVS de draad helemaal kwijt en moest het toezien hoe de Utrechters er nog met een 5-8 zege aan de haal gingen.

De start van een nieuw seizoen Eerste Divisie zaalvoetbal en ZVS wordt waarschijnlijk opnieuw tot een van de degradatiekandidaten gerekend. Maar ondanks 2 laatste plaatsen, is het nog wel altijd Eerste Divisionist. Hoe doen we het toch! Enfin, JCK/AISO kwam op bezoek voor de eerste competitiewedstrijd. Onder de lat lijkt Santosh Mohanlal de strijd van Rob van Kruijsdijk gewonnen te hebben, want hij speelde de hele wedstrijd. Ook een debutant vanavond in ZVS 1. Hij speelde al mee tegen WIA (vergeten te vermelden), maar Bassou Boulghalgh debuteerde deze avond ook officieel voor ZVS. 26 jaar, afkomstig uit Sint-Oedenrode en voetballend op het veld in de Derde Divisie bij UNA. JCK nam na 3 minuten spelen de leiding via Fouad Dahmani, maar daarna brak de periode van ZVS aan. Veel goede kansen en ook een verdiende 1-1 via Martin de Laat na een passje van Joep van der Meijden. Met een bekeken inzet zette Luuk van Loon ZVS niet veel later op 2-1, en een minuut later wist Joep met een mooie diepe bal Martin te bereiken, die met een lobje de uitkomende doelman Mounir Ouaj  opnieuw wist te kloppen: 3-1. Het was aan Ouaj te danken dat ZVS niet verder uitliep op JCK. O.a. Martin en Sjoerd van Lokven hadden een paar goede aanvallen kunnen bekronen met een doelpunt. Via een ietwat gelukkig doelpunt van Enrique Emerncia kwam JCK nog op 3-2, maar Joep bepaalde na een pass van Bassou de ruststand via de paal op 4-2. JCK kwam niet verder dan een inzet op de paal, of wat reddingen van Santosh.

ZVS zat lekker in de wedstrijd en hoewel de kansen wel wat schaars bleven in het begin van de 2e helft, kreeg JCK de grootste. Ze gingen echter voor open doel over. Toch wist Abdelhafid Ababou een gaatje te vinden: 4-3, maar die stond er nog maar net op, of Martin schoot uit een vrije trap de marge weer op 2. Met nog 8 minuten te gaan kwam JCK toch weer dichtbij: 5-4 via opnieuw Ababou. En vanaf dat moment kantelde de gehele wedstrijd. In kort tijdsbestek stond het zomaar ineens 5-8 via (2x) Fouad Dahmani, Yessine Alou en Mohamed Adraghal. ZVS kwam het niet meer te boven. Bovendien kreeg het in de slotfase ook 2x rood kort achter elkaar en eindigde uiteindelijk met 3 man op het veld. Gek genoeg kreeg ZVS nog 2 goede kansen op de 6e treffer, terwijl JCK dat niet voor elkaar kreeg.Een nederlaag die dus totaal niet had gehoeven. Maar zal ZVS in deze wedstrijd wel een signaal hebben afgegeven dat het zich niet zomaar wil neerleggen met de stempel degradatiekandidaat? Volgende week het vervolg, in Spijkenisse tegen OACN Boys. Aanvang 20:30