15-02-2023 ZVS/Bodemflex houdt duel met Tigers Roermond 2 onnodig spannend, maar wint wel: 5-4

ZVS heeft weer een 3-punter kunnen bijschrijven, maar het had met betere cijfers moeten gebeuren dan wat er nu staat. ZVS was vrijwel de gehele wedstrijd de betere partij, maar liet veel grote kansen onbenut en hielp het door persoonlijke fouten Tigers steeds terug in de wedstrijd. De opluchting na het laatste fluitsignaal was dan ook begrijpelijk.
‘’Het zijn nu de wedstrijden waarin we punten moeten gaan pakken’’ was coach Johan den Otter duidelijk vooraf aan het duel met Tigers Roermond 2. ZVS verloor dit seizoen dan al wel 7x, maar 6 nederlagen waren tegen de top 3 en de zevende was tegen nummer 4 ZVC Veenendaal. In principe zo slecht nog niet. Maar aan de andere kant staat ook maar 1 zege en 5 (vaak zwaarbevochten) gelijkenspelen. Tegen Tigers Roermond 2 was een van die duels die ZVS in de laatste seconden nog gelijkspeelde. ZVS kende een droomstart toen Martin de Laat attent reageerde nadat de voorzet van Boyd van Dijk niet goed verwerkt werd door Tigers. Een minuut later kreeg ZVS juist een bal niet goed weggewerkt en nu profiteerde Henri Odutayo; 1-1. ZVS was de betere ploeg in de 1e helft en kreeg veel kansen op een doelpunt. Een van die kansen werd door Boyd benut. Na een 1-2 met Daan van Dinten passeerde hij doelman Lars Wassenberg; 2-1. Binnen de minuut zette Sabri Haruna uit een vrije trap, waarvan vele zich nog afvroegen waarom die gegeven werd, Tigers echter weer op gelijke hoogte: 2-2. Tegen de rust leek ZVS al afstand te gaan doen van Tigers. Eerst rondde Daan een mooie aanval af die via Boyd en Matthijs Bezem tot stand kwam. Matthijs zette in de slotseconden van de 1e helft de stand op 4-2. Nadat hij simpel de bal afsnoepte van een speler van Tigers rondde hij via de paal af. Hij was al een paar keer dichtbij, maar nu is dan toch z’n 1e treffer voor ZVS 1 een feit.
Na rust was het eigenlijk het zelfde speelbeeld. ZVS dat met name de grootste kansen kreeg, maar ze niet benutte. Tigers z’n kansen eindigde vrijwel allemaal in de klimrekken achter het doel. En als Tigers tot een goede kans kwam, moest dat vaak met hulp van ZVS gecreëerd worden. Zo ook de 4-3. Bal wordt slecht uitverdedigd en Jeancy van Santen profiteerde dankbaar. Uit een lange bal van Daan wist Sjoerd van Lokven de marge weer op 2 te brengen; 5-3. Daarna besliste ZVS het duel maar niet. Misschien wel 2 handen vol kansen op de bevrijdende 6e, maar hoe langer hij uitbleef, hoe onrustiger ZVS ging voetballen. En dan viel ook nog de 5-4, met nog een minuut te gaan, maar toch, bij ZVS is de laatste minuut dit seizoen vrijwel altijd een boeiend minuut. Haruna verraste Santosh Mohanlal in de korte hoek. Toen de klok de 0 aantikte was de opluchting dan ook groot dat ZVS toch nog 3 punten overhield aan dit duel, want wat als……
Volgende week vrijdag opnieuw een belangrijk treffen, dan met nummer 8 CFM/Transito in Werkendam. In het verleden zijn al veel spannende partijen geweest tussen beide ploegen en dat zal volgende week niet anders zijn.