24-02-2023 ZVS/Bodemflex moet de belangrijke punten in Werkendam laten: 7-2

Tja, dat is even slikken. Een 7-2 nederlaag tegen een mede concurrent. Na de 7-klapper in de thuiswedstrijd tegen CFM/Transito, incasseerde ZVS er in Werkendam nu zelf een. Toch viel op het resultaat niets af te dingen. ZVS speelde een matige wedstrijd, maakte de nodige fouten en CFM profiteerde dankbaar.
Na de belangrijke zege op Tigers 2 volgde nu de volgende belangrijke wedstrijd, uit tegen CFM. Bij winst immers nesteld het zich in de middenmoot. Na 2 minuten was er echter al een achterstand, maar dat had in principe niet gemogen. De inzet van Sjoerd van Lokven werd nog duidelijk aangeraakt, maar een corner kreeg ZVS niet. CFM schakelde snel en in de counter zette Timo Lutters CFM op 1-0. Veel hoogtepunten waren er niet in de 1e helft. Als er kansen waren, waren ze met name voor de thuisploeg. ZVS kwam niet verder dan een inzet van Sjoerd die van dichtbij stuitte op keeper Rob de Groot. De Groot leidde ook de 2-0 in op identieke wijze als de 1-0. Snelle hervatting, nu na een corner van ZVS, en Martijn Lommers kan bij de 2e paal intikken.
Na rust kon ZVS ook weinig afdwingen voor het Werkendamse doel. Hoogstens een paar inzetten in het zijnet en een redding van de Groot op de uithaal van Kenneth van de Wiel waren de enige hoogtepunten in de 2e helft. Toch kon CFM niet uitlopen en bleef het dus 2-0, een marge waar ZVS dit seizoen wel raad mee weet. Maar het zag er nog niet bepaald naar uit dat ZVS nog ging scoren deze avond. Een houvast was wel dat CFM na 10 minuten spelen al wel op 5 overtredingen stond en dat ZVS misschien via een 10 meter trap zomaar de wedstrijd kunnen omkeren. Maar na een fout achterin zette Lutters de stand op 3-0 en dat maakte de opdracht een stuk lastiger. ZVS kreeg dan niet veel later zn 10 meter trap, benut door Martin de Laat: 3-1. ZVS ging dan met de man-meer de jacht maken op de aansluitingstreffer, maar het tegendeel gebeurde. Balverlies leverde de 4-1 van, opnieuw, Lutters op en een minuut later eindigde de inzet van Jim Daniëls via de paal ook binnen en besliste daarmee het duel definitief, 5-1. Martin verraste nog wel de Groot in de korte hoek en tekende voor de 5-2, maar in de laatste anderhalve minuut zette CFM de stand nog op 7-2 door 2x in een leeg doel te scoren. Eerst scoorde Bart Jongejan en daarna trapte de Groot de bal ook nog in een leeg doel.
Komende vrijdag speelt ZVS in Utrecht tegen JCK/AISO.