ZVS/Bodemflex oefent tegen York Futsal Vikings uit Engeland

ZVS/Bodemflex onderuit in aantrekkelijk duel tegen York Futsal Vikings.

Hoewel er met 2-4 verloren werd, kreeg het publiek een aardige wedstrijd te zien. Het Engelse York Futsal Vikings was misschien wel de betere, maar ZVS deed niet veel onder voor de jonge Engelse ploeg.
York Futsal is op trainingskamp in België en ze speelden de afgelopen dagen al in Belgie en Duitsland en nu dus ook in Nederland en wel in Sint-Michielsgestel.
Deze Engelse club speelt op papier Second Division, dat schijnt het hoogste niveau in Engeland te zijn. Hun dichtstbijzijnde tegenstander is ook liefst 2 uur rijden.
Dat is vergelijkbaar met dat ZVS komend seizoen naar Hardenberg moet reizen. Natuurlijk, Nederland en Engeland is als appels met peren vergelijken qua afstanden op hoger niveau, maar toch.

Dan naar het duel:
York bleek een goede ploeg te zijn. Jonge spelers (de jongste was zelfs 14 hebben we vernomen) en technisch en voetballend zat er vaak een hoog tempo in.
Het leidde na 4 minuten ook tot de 0-1, maar vanwege hands ging dat niet door. Al dacht de speaker van dienst dat handballen tegenwoordig ook mag bij het zaalvoetbal.
ZVS, dat deze avond ook best jong was, deed ook bij vlagen aardig mee en kreeg ook een aantal goede kansen maar York scoorde na 12 minuten de terechte 0-1.
5 minuten later wist Kenneth van de Wiel op aangeven van Sky van Dongen wel de 1-1 op het bord zetten.

In de tweede 20 minuten bleef ook nu het tempo vaak hoog.
Met ook nu dat de Engelsen de meeste kansen hadden maar ZVS raakte als enige het aluminium. Daan Van Uden zag z'n stift tegen de paal eindigen.
Savi van de Kamp kon zich in dit duel ook een aantal keren onderscheiden met een aantal prima reddingen. Met name in de 2e fase van de 20 minuten. Na 34 minuten wist Kenneth na een individuele actie uit een lastige hoek ZVS op een 2-1 voorsprong te zetten.
Het was ook de fase waarin ZVS de betere was. York leek fysiek wat in te leveren en ZVS kon op basis daarvan zaken doen.
In de 3e 20 minuten kreeg ZVS ook al snel een 10 meter trap, Sky van Dongen schoot op de paal.
Ook Sjoerd Van Lokven schoot uit de draai via de keeper op de paal.

York had voetballend gezien nog wel het nodige te bieden en sloeg ineens in 4 minuten tijd drie keer toe en besliste daarmee het duel: 2-4.
Volgende week speelt ZVS zijn laatste wedstrijd voordat het met zomerstop gaat.
In Udenhout zal men woensdag gaan spelen tegen Zvv BE'79 2.