ZVS/Bodemflex uit Sint-Michielsgestel na probleemloze avond in Nijmegen zeker van nacompetitie.

SINT-MICHIELSGESTEL - ZVS deed op bezoek bij Morado CF wat het moest doen. Met een klinkende 2-6 zege mag ZVS zich op gaan maken voor de nacompetitie waar een plek in de Eredivisie valt te verdienen.

Hoewel de kans groot was dat ZVS zich zo goed als plaatst voor de nacompetitie, was het wel gewoon zaak zijn plicht te doen tegen Morado CF. Tegenstander Morado CF had ook de nacompetitie als thema, maar dan om het te ontlopen. Kortom, voor beide stond er nog het nodige om voor te spelen.

Sjoerd van Lokven was het die de eerste kans noteerde. Na doorzetten van Sky van Dongen schoot hij van dichtbij over. Na 8 minuten wist ZVS wel de score te openen. Na een corner van Sky schoot Martin de Laat via het lichaam van doelman Michel Kok de 0-1 binnen.

Yusuf Ogutcu schoot niet lang daarna op de paal, maar na een kwartier spelen noteerde hij de 0-2. Nadat hij zelf een aanval opzette, combineerde hij met Sjoerd en verdubbelde de score. 2 minuten later gleed Teun Kuijpers, onder druk van een Morado speler, de voorzet van Matthijs Bezem binnen en leek het duel al in de tas; 0-3.

De thuisploeg kwam in de eerste helft ook niet verder dan een poging van Aron van de Rijt die door Dennis Kapteijns met de voet gestopt werd en kwam Ivan Theunissen met het hoofd net te kort voor de rebound. In de laatste minuut besliste ZVS het duel al helemaal. Met nog 54 seconden te gaan in de eerste helft plaatse Sky de bal door de benen van Kok in het doel en 25 seconden later wist ook Sjoerd na een steekbal van Martin een doelpunt mee te pikken; ruststand 0-5.

Het doelsaldo zou voor Morado ook een ding kunnen worden met HHC Hardenberg, en dus ging Morado meteen na rust met een man-meer spelen om het negatieve doelsaldo te verkleinen. Maar verder dan wat getik van ruim een minuut kwam het eigenlijk niet. ZVS leek het ook wel te geloven in de tweede helft. Toch noteerde Martin precies op het half uur, op aangeven van Sky, nog een tweede treffer van de avond; 0-6.In de 34e minuut leverde ZVS, toen het zelf met de man-meer ging spelen, in, waarna van der Rijt de 1-6 in een leeg doel voor het intikken had.

De slotfase was nog wel voor Morado, dat eerst Sjoerd te Boekhorst op de paal zag schieten, en Sjoerd (van Lokven) een inzet van Theunissen van de lijn haalde, werd het in de 39e minuut toch nog 2-6. Het schot van Te Boekhorst zou misschien tegen de paal zijn gekomen, ware het niet dat, hij stond er nog net niet leunend met z’n schouder er tegenaan, Theunissen bij die paal stond. En zodoende stond hij in de weg, maar de bal lag wel ineens stil, waardoor hij de bal alsnog simpel het doel in kon rollen.Maar de doelstelling die er gedurende het seizoen bijkwam werd behaald; nacompetitie voor een plek in de Eredivisie.

Een mooie primeur voor ZVS! Heracles Almelo won van Beringe en pakte daardoor weliswaar de 2e periodetitel, maar ZVS mag als hoogste ploeg zonder periode zich alsnog opmaken voor die nacompetitie.