ZVS/Bodemflex loopt promotie naar Eredivisie mis

Na een merkwaardig verloop van de nacompetitie, waarin de behaalde halve finale zowaar de finale bleek, is ZVS/Bodemflex er niet in geslaagd de Eredivisie te halen.

In Berkel-Enschot, in Sporthal ‘t Ruiven, ging de Gestelse formatie met 2-1 strijdend ten onder.

Halve finale promoveert tot finale
Vorige week bereikte ZVS in Den Haag de halve finale. Althans zo waren de vooruitzichten. Totdat ZVS afgelopen week te horen kreeg dat de Eredivisie de eerstvolgende competitie, die van ’24-’25, met 15 in plaats van 16 teams zal starten. Door de terugtrekking van ZVV EDE en de samenwerking tussen ZVV HOVOCUBO en HV/Veerhuys kwam er een extra plek vrij in de Eredivisie. Daardoor promoveert Heracles Almelo Futsal naar de Eredivisie, én de winnaar van Be’79 -ZVS/Bodemflex. Een halve finalewedstrijd die ‘promoveert’ tot een heuse finale. Met die kennis ging de Gestelse ploeg een hete vrijdagavond tegemoet in Berkel-Enschot.

Gelijkopgaande strijd
Na een wat gelijkopgaande eerste helft, met kansen over en weer, stond het nog 0-0. Zo’n 26 minuten na rust was het raak voor de thuisploeg, 1-0, door Amin Nyali. De 2-0 volgde door een ‘eigen’ doelpunt van Mohamed Marouane, die een voorzet ongelukkig toucheerde. Voor ZVS het sein om alles op de aanval te gooien. Tot z’n vijf minuten voor tijd bleven de pogingen zonder succes. Yusuf Ogutcu bracht de spanning met een uitgekiend schot nog terug, maar meer dan een 2-1 nederlaag zat er voor ZVS/Bodemflex niet in. de ploeg komt ook in het volgende seizoen uit in de Eerste Divisie.

Bron:Gestel.nu