ZVS/Bodemflex geeft gewonnen wedstrijd nog bijna weg

Een vrijwel niets aan de hand wedstrijd werd ineens nog onnodig spannend. Tegen het stugge Morado CF leidde ZVS comfortabel met 3-0 en dat was gezien het wedstrijdbeeld nog magertjes. Maar toen Morado ineens terugkwam tot 3-1 moest ZVS de nodige aanvalsgolven van de Nijmeegse ploeg doorstaan. Met de nodige moeite lukte dat.

De eerste wedstrijd na de winterstop is ook meteen de laatste van de heenronde, want Morado CF had ZVS dit seizoen nog niet gehad. Toch zijn beide teams geen onbekende van elkaar. In augustus 2020 oefende beide ploegen al eens tegen elkaar en ZVS won toen met 5-2. Bij ZVS deze avond een nieuw gezicht in de gelederen. Niet de onlangs aangetrokken Ramon Dekkers, maar een van de spelers die zich in de zomer al verbond met ZVS en deze avond voor ZVS debuteerde: Abderrahim Marouane. Z’n broer Mohamed Marouane speelde in het seizoen 2017-2018 al eens 7 duels voor ZVS. ZVS was in het duel met Morado de betere en kreeg ook genoeg kansen voor de 1-0. De grootste was echter niet op eigen kracht. Want Morado speler Bjarne Beelen werkte een voorzet van Matthijs Bezem tegen de eigen lat. Doelman Michiel Kok lag met een paar reddingen ook een aantal keren in de weg. De muur van Morado kon maar niet geslecht worden. Morado had voor rust ook zomaar op 0-1 kunnen komen toen Jeroen IJff een schot van Teun van Schendel met het hoofd verlengde en de onderkant van de lat vond. Het bleef 0-0 bij rust, maar dat was op zich al een wonder.

Na rust kon ZVS de Nijmeegse muur dan wel verschalken. Na 4 minuten spelen in de 2e helft wist Kenneth van de Wiel op een listige manier het schot van Abderrahim van richting te veranderen en daarmee Kok te passeren; 1-0. 6 minuten later verdubbelde ZVS z’n voorsprong. Een mooie aanval via Dennis Kapteijns, Sky van Dongen en Boyd van Dijk eindigde met een intikker van Sjoerd van Lokven; 2-0. De mooiste moest dan nog komen. Abderrahim knalde niet lang daarna een hoekschop van Yusuf Ogutcu van iets meer dan 15 meter hard en stijf in de kruising; 3-0. Hoewel Morado ook af en toe z’n momenten had, hoefde Dennis niet al te veel reddingen te verrichten. Zijn collega aan de andere kant des te meer. ZVS liet het dan ook na om er meer dan 3-0 van de te maken en toen was daar dan toch ineens het doelpunt van Morado. Beelen verlengde van dichtbij een schot via de paal tot de 3-1. Met de man meer probeerde Morado ook de aansluitingstreffer te maken, maar ZVS stond dat niet toe, al ging dat vaak met de nodige pijn en moeite. Als dan met nog 55 seconden IJff via een 1-2 dan toch Dennis van dichtbij passeert stond het toch ineens 3-2 en moest ZVS toch nog vrezen dat het niet een gewonnen wedstrijd nog helemaal weggaf. Dat gebeurde uiteindelijk niet, maar Morado kreeg in de laatste 10 seconden nog wel 2 kansen op de 3-3 die beide geblokt werden. Een opluchting galmde dan ook door de zaal nadat de laatste seconden voorbij was.

Halverwege de competitie kan ZVS prima cijfers overleggen. Met 7 zeges, 3 gelijkenspelen en 1 nederlaag en een 3e plaats (wel een duel meer gespeeld dat Heracles Almelo) doet ZVS knap bovenin mee in de Eerste Divisie C. Volgende week vrijdag volgt het thuisduel met Excelsior’31. Let op! De wedstrijd wordt niet in het eigen Theereheide, maar in Berlicum in Sporthal de Run gespeeld.