ZVS/Bodemflex is Excelsior’31 ook in eigen huis de baas

De tweede ontmoeting in korte tijd met Excelsior’31 is voor ZVS opnieuw in een zege geëindigd. In ‘eigen huis’ werd er met 4-2 gewonnen. Na een goede 1e helft had ZVS het na rust toch wel wat moeilijker met de Overijsselse ploeg. Toch kwam de zege niet echt in gevaar.
Het is de tweede ontmoeting met Excelsior’31 binnen anderhalve maand. Het was midden december de laatste wedstrijd voor de winterstop en nu dus eind januari de eerste wedstrijd in de heenronde. Oorspronkelijk was dat niet bedoeling, maar dit duel is 3 maanden naar voren gehaald, en vandaar dus dat beide clubs elkaar in kort tijdsbestek ontmoeten.
Het thuisterrein was voor ZVS deze avond ook anders. Het eigen Theereheide was niet beschikbaar en zodoende werd er uitgeweken naar Berlicum. ZVS gaf in de beginfase al meteen een signaal af met schoten van Matthijs Bezem en Yusuf Ogutcu die met moeite werden gekeerd door doelman Tim Paalman.
Na 6 minuten zette ZVS het overwicht ook om in de score. Nadat Martin de Laat een lange bal met het hoofd verlengde omspeelde Kenneth van de Wiel Paalman en noteerde de openingstreffer. Anderhalf minuut later waren de ‘Zwaluwen’ binnen ZVS verantwoordelijk voor de 2-0. Martin zette Matthijs vrij voor Paalman en de 2-0 was een feit.
Daarna duurde het 10 minuten voordat de 3-0 op het bord kwam. Na 2 assists was het Martin die nu zelf wist te scoren nadat hij met een snelle uitgooi door Dennis Kapteijns voor Paalman werd gezet. Van Excelsior konden we enkel wat pogingen noteren die niet echt gevaarlijk waren. De Rijssense ploeg kwam toch terug in de wedstrijd, maar op eigen kracht gebeurde dat niet. Op een voorzet van Remco van Leeuwen volgde een misverstand tussen Dennis en Kenneth, wat leidde tot een kopbal van laatstgenoemde in eigen doel: 3-1.
Na rust een sterk begin van ZVS en dat leidde ook tot de snelle 4-1 van Boyd van Dijk die een combinatie met Sjoerd van Lokven wist af te ronden. Maar daarna kreeg ZVS het wel wat lastiger van Excelsior. De bezoekers kwamen vaker dreigend opzetten en was zelfs een aantal keren dichtbij de 4-2.
Die viel uiteindelijk na 33 minuten. Cor Pongers zag Dennis wat voor z’n doel staan en van eigen helft verschalkte hij de ZVS-doelman dan ook; 4-2. Getuige het wedstrijdbeeld die volgde, waarin ZVS z’n mogelijkheden niet goed uitspeelde en Excelsior ook dichtbij de 4-3 was, dacht men ook even aan vorige week tegen Morado toen hij ook bijna een gewonnen wedstrijd nog bijna weggaf. Dat gebeurde uiteindelijk ook nu niet, maar het was toch weer een wedstrijd waarin ZVS het eigenlijk weer spannender maakte dan nodig was.
Volgende week vrijdag ontvangt ZVS, dan gewoon weer in Theereheide, het 2e team van ZVV