ZVS/Bodemflex pas na rust ruim voorbij Ede 2

ZVS heeft in de thuiswedstrijd tegen ZVV Ede 2 geen problemen gekend. Hoewel het nog doelpuntloos de rust inging nam het na rust ruim afstand van de Gelderlanders.
ZVS is dit seizoen prima bezig. Het is inmiddels gestegen naar plaats 2, weliswaar met een duel meer gespeeld, maar met de nummers 3 en 4 tegen elkaar deze avond zou ZVS zomaar zn 2e plek kunnen verstevigen met een zege op het 2e team van Ede. In de 1e helft ging het wel gelijk op tussen beide ploegen. Beide kregen genoeg mogelijkheden, maar de grootste en meeste waren toch wel voor ZVS. Ede 2 doelman Wiebe Hendriks had bijvoorbeeld een schitterende redding in huis op een schot van Matthijs Bezem en Yusuf Ogutcu stuitte na een mooie aanval ook op Hendriks.

Hendriks moest al vroeg in de 2e helft opnieuw reddend optreden op een inzet van Sjoerd, maar na 25 minuten was de openingstreffer dan toch een feit. Een opgezette aanval via Matthijs en Jeroen Hakkens leidde tot de intikker van Sjoerd: 1-0. Het doelpunt was het medicijn dat ZVS nodig had. 6 minuten later scoorde Matthijs op aangeven van Yusuf de 2-0 en dezelfde combinatie leidde een minuut later ook de 3-0 in. Nu combineerde Yusuf en Matthijs er samen doorheen en opnieuw was Matthijs de afronder: 3-0.
Ede ging over op de man meer. Een leeg doel dus aan de andere kant, en waar doelman Dennis Kapteijns al een poging waagde richting het lege doel (in Ede lukte dat nog wel), slaagde de poging van Matthijs wél en maakte daarmee z’n zuivere hattrick (in 5 minuten) compleet: 4-0. Een aantal dappere pogingen van Ede 2 op de eretreffer strandde in schoonheid. De zege van ZVS is na rust amper in gevaar geweest en met 4-0 kreeg het duel ook wel een uitslag die paste. Later bleek dat SC Olympic (nummer 4) en Heracles Almelo (nummer 3) 3-3 tegen elkaar hebben gespeeld, waardoor ZVS steviger op de 2e plaats staat.

Toch wacht aanstaande woensdag toch wel een tegenstander van ander kaliber. Uit tegen koploper Fermonia Boys. De aanstaande kampioen heeft nog geen punt verloren dit seizoen en winnen zelfs al van Eredivisionisten. Of gaat ZVS stunten en de titelstrijd nog enigszins een beetje spannend maken? In Swalmen wordt woensdag om 21:30 uur afgetrapt.