ZVS/Bodemflex krijgt LZV pas laat op de knieën

De muur van LZV/Kuypers muur kon ZVS amper omver krijgen. Toen dat eenmaal toch gebeurde, ging het snel en liep ZVS in de slotfase uit naar een ruime 8-1 zege. Ook deed ZVS goede zaken m.b.t. de nacompetitieplaatsen.
Het is even omschakelen. Vorige week tegen de ploeg die tot nu toe alles won, tegen nu de ploeg die tot nu toe alles verloor. En toch zijn deze wedstrijden vaak de moeilijkste, want je wil toch niet die eerste zijn die, met alle respect natuurlijk, puntverlies lijdt tegen deze ploeg.
Maar ZVS moest wel improviseren op deze avond met 5 vaste spelers die afwezig waren. Zo deed o.a. Mohamed Marouane weer mee. 6 jaar terug, tijdens de nacompetitiewedstrijd tegen Madereros CF, speelde hij voor het laatst in ZVS 1 en nu maakte hij deze avond zijn rentree. Savi van de Kamp verving in het doel de vakantie vierende Dennis Kapteijns.
Hoewel ZVS al meteen een aantal kansen kreeg, waarbij doelman Tim ten Have een aantal keren moest redden, kreeg LZV verrassend genoeg de grootste kans via Timo Hummelink. Het is dat Savi de 0-1 met een prima redding voorkwam. Maar het spelbeeld was duidelijk. ZVS valt aan, LZV zakt in en loert op een fout of de counter. Het duurde tot de 12e minuut voordat ZVS tot scoren kwam. Het was Mohamed die op aangeven van Jeroen Hakkens de 1-0 op het bord zette. Zo heeft ZVS er dit seizoen weer een doelpuntenmaker bij, want dit is al de 13e. Al is 16 uit het seizoen 2019-2020 nog wel het seizoen met de meeste.
2 minuten later was daar toch de gelijkmaker van LZV. Mattheys Kuypers gleed de bal uit een moeilijke hoek binnen; 1-1, en LZV kreeg ook nog 2 dotten van kansen om zelfs op een verrassende voorsprong te staan. ZVS had het, ondanks een overwicht, dus lastig met LZV. Tegen de rust kreeg het wel een strafschop na een overtreding op Jeroen. Jeroen benutte de strafschop zelf: 2-1.

De 2e helft was 17 seconden oud, of het duel lag enkele minuten stil. Janik Wolters kwam in botsing met een speler van ZVS, wat voor Wolters een op het oog ernstige knieblessure veroorzaakte. 5 minuten na rust noteerde Jeroen z’n 2e treffer van de avond. Nadat hij eerst nog op ten Have stuitte, scoorde hij vervolgens uit een lastige hoek alsnog. In de 31e minuut was het Abderrahim Marouane die de stand op 4-1 zette met een harde uithaal onderkant lat. Nu was zijn treffer tegen Morado al een mooie, maar deze mocht er ook zijn.
Eindelijk had ZVS LZV knock-out gekregen en in de slotfase liep de score nog verder op. Eerst wist Jim Mutsaars ten Have door de benen te passeren. En niet lang daarna schoot Jeroen een vrije trap via de paal binnen voor de 6-1. Inmiddels was Raymon Strik Savi komen vervangen onder de lat, maar kreeg amper wat te doen, en net na de 6-1 mocht ook de 16-jarige Samuel den Otter (inderdaad, zoon van) zijn debuut maken. Zijn eerste actie leverde meteen een vrije schop op, die door Abderrahim achter ten Have werd geplaatst: 7-1.
LZV-speler Cas Klein Gunnewiek had in de 39e minuut genoeg gezien en mocht na een wilde actie richting Jim met een 2e gele kaart eerder naar de kleedkamer. Uit die overtreding kwam ook een 10 meter. Nu was het nog even de vraag wie hem moest nemen. Uiteindelijk werd, misschien wel op aangeven van de coach, Samuel naar voren gestuurd. Maar Samuel stuitte op ten Have die de inzet keerde. Met nog precies 1 seconden te gaan zorgde Jeroen met z’n 4e treffer voor het slotakkoord: 8-1.

Zo boekte ZVS dan alsnog een ruime overwinning en deed ook meteen goede zaken. Zowel SC Olympic als Heracles Almelo lieten punten liggen, maar Heracles kreeg het wel voor elkaar om Fermonia Boys voor het eerst puntverlies te laten leiden. En over Heracles gesproken, dat is op 1 maart aanstaande de volgende tegenstander. Gaat ZVS in Almelo opnieuw een grote stap zetten richting de nacompetitie? Want Heracles heeft evenveel verliespunten als ZVS.