ZVS/Bodemflex zet Beringe simpel opzij en maakt zich op voor ‘finales’

De potentiële bananenschil heeft ZVS goed doorstaan. In eigen huis werd tegen ZVV Beringe een overtuigende 7-2 zege geboekt.

Het thuisduel werd met een nieuwe traditie geopend. Pupil(len) van de week. Rens Pijnenburg en Mees Verhoeven uit de JO13 hadden de eer de eersten te mogen zijn. Het uitspelen voor een doelpunt liet nog te wensen over, maar hopelijk is dit wel een begin van een nieuwe traditie in thuisduels.

Beringe is dus de tegenstander. Met de toppers tegen Botafogo en Olympic in het vooruitzicht, zou de nummer een-na-laatst zomaar de bekende bananenschil kunnen zijn waar ZVS over zou kunnen vallen. Zo’n schil die ZVS 2 weken terug in Venray tegen Coronaas nog tegenkwam.

Deze avond maakte de 20-jarige Teun Kuijpers, voetballend op het veld voor Avanti’31, zijn debuut voor ZVS. Hoewel Beringe in de 2e minuut een goede kans kreeg, nam ZVS daarna het het heft in handen. Beide keepers konden zich met een redding onderscheiden. Beringe-doelman Jeremy Caessens redde fraai op een schot van Boyd van Dijk en Dennis Kapteijns op een vrije trap van Kris Hermans.

Na 6 minuten ging Sjoerd van Lokven na een pass van Matthijs Bezem aan de wandel en zn actie eindige met een hard schot in de hoek: 1-0. Daarmee is hij de eerste speler dit seizoen die de dubbele cijfers komt, want dit is zijn tiende treffer deze competitie.

2 minuten later wilde Martin de Laat Yusuf Ogutcu aanspelen, maar Beringe speler Sten Janssen was hem voor en gleed de bal in eigen doel: 2-0. Nadat Matthijs (redding Caessens) en Martin (stift van dichtbij over) nog grote kansen misten, was het Sjoerd die na een kwartier spelen op aangeven van Boyd alsnog de 3-0 op het bord zette, en vanaf de aftrap kon Boyd de stand op 4-0 zetten, maar via Caessens eindigde de inzet op de paal. Daarna liet ZVS nog meer kansen liggen op meer treffers voor rust.

Na een aanvankelijk moeilijk begin van de 2e helft, nam ZVS na rust toch nog ruim afstand van de Limburgers. In de 26e minnut gleed Jim Mutsaars de pass van Matthijs binnen. Matthijs was niet lang daarna degene die de voorzet van Sidi Kourouma in eigen doel werkte, maar werd gered door de scheidsrechter, die constateerde dat de voorzet achter de achterlijn gegeven was. In de tegenstoot kon Jim Teun bedienden en zo bij zijn debuut voor ZVS meteen kon scoren: 5-0. De 14e doelpuntenmaker dit seizoen.

Daarna maakte Sjoerd op aangeven van Boyd zijn derde en ZVS zesde treffer van de avond. De ‘0’ wist ZVS uiteindelijk niet vast te houden. Na 34 minuten wist Kourouma een voorzet in te tikken. 2 minuten later zorgde Martin op aangeven van Jim voor de 7-1. Raymon Strik viel ook nog even in, maar ook hij moest nog een keer vissen nadat Dielissen met een fraaie pass vrij werd gezet.

Met nog 15 seconden te gaan had Beringe ook zomaar een derde treffer kunnen maken, wat getuige de wedstrijd op zich al best veel was. Brent Vulders schoot eerst van dichtbij op de lat en daarna in 2e instantie naast. Maar ZVS boekte een overtuigende zege, en dat zal vertrouwen geven voor de volgende 2 duels.

Want ZVS gaat nu 2 wedstrijden spelen die gaan bepalen of het voor een plek in de Eredivisie mag gaan spelen of niet. Verliest ZVS beide duels niet, dan is de nacompetitie zo goed als binnen. Te beginnen uit in Eindhoven tegen Botafogo aanstaande vrijdag