ZVS/Bodemflex bijt zich opnieuw onnodig stuk op FC Coronaas

Net als in de thuiswedstrijd kreeg ZVS te weinig tegen FC Coronaas. Het was een regelrecht wonder dat het maar 2-2 werd. Toch kwam ZVS, getuige de uitslagen, wel met een dubbel gevoel uit Venray terug.

De volgende stap richting de nacompetitie was voor ZVS in Venray tegen FC Coronaas. Bij de aftrap telde beide scheidsrechters goed en zagen 7 spelers in een Coronaas tenue staan. 2 daarvan waren de ‘pupillen van de week’. Een fenomeen dat je in het zaalvoetbal eigenlijk niet ziet, maar hier dus wel. Eenmaal het weer 5 tegen 5 was, was het spelbeeld duidelijk. ZVS was de ploeg met het initiatief en kreeg ook al een aantal kansen. Toch wist de thuisploeg in de 4e minuut uit de eerste de beste kans de 1-0 te scoren. Jordy Wismans stuitte eerst op Dennis Kapteijns, waarna hij z’n eigen rebound benutte. Het beeld veranderde niet. Het was misschien wel ruim 90% balbezit voor ZVS en het was een wonder dat ZVS daar weinig uithaalde. Doelman Sam Stiphout oogde misschien af en toe wat onzeker, maar had wel goede reddingen in huis op 2 inzetten van Martin de Laat. Na 17 minuten wist Sky van Dongen na een 1-2 met Jeroen Hakkens dan toch Stiphout te passeren; 1-1. De Venrayse doelman tikte in de slotseconden nog een inzet van Boyd van Dijk over het doel.

Ook na rust veranderde er niets. Coronaas loerde op de counter en ZVS kreeg alle gelegenheid om aan te vallen. Het aantal hoekschoppen dat ZVS kreeg weten we niet, maar waarschijnlijk nog nooit zoveel in één duel. Na 25 minuten wist Jeroen met een mooie bal Sky vrij voor Stiphout te zetten en zette de 1-2 op het bord. Coronaas moest nu toch uit de schulp kruipen, dat leek ook in het voordeel van ZVS te zijn, maar balverlies aan ZVS-kant leidde tot een kans voor de thuisploeg waarbij Jim Mutsaars een overtreding moest maken om een grote kans te voorkomen ten koste van een strafschop, die door Nathan Ron van Gerven werd benut: 2-2. En daarna was het weer de defensie van Coronaas tegen het aanvallende ZVS. Hoewel ZVS het na rust wel lastiger had met Coronaas, was het een wonder dat het bij 2-2 bleef. Als er een vrije schietkans was, was daar met name Stiphout die in de weg lag met een redding. Logisch dus ook dat hij tot man of the match werd gekozen door de thuisploeg. Met nog 14 seconden te gaan leek Sky met zijn 3e treffer toch nog de verdiende zege veilig te stellen, de bal maakte ook een verdachte beweging, iedereen van ZVS juichte al, maar Stiphout wist al grabbelend de bal nog voor de lijn weg te halen. Maar het gelijkspel paste wel in deze speelronde dat vrijwel alle ploegen in het linkerrijtje niet tot winst kwamen en daarmee zowel de 2e plaats op de ranglijst als in de periodestand gehandhaafd blijft voor ZVS.

De volgende wedstrijd is pas op vrijdag 5 april, als ZVV Beringe op bezoek komt.