ZVS/Bodemflex overleeft heet avondje Olympic maar net

Hoewel ZVS met dit gelijkspel de morele winnaar was, hield het ook een dubbel gevoel over aan dit duel. Het had zelfs nog grootser kunnen stunten met een zege, maar had in een sterke wedstrijd ook zomaar met niets kunnen staan. Met name in de 2e helft gebeurde er het nodige.

De uitslagen van ZVS zijn dit seizoen nog niet bepaald spectaculair. De ontmoetingen met Sportclub Olympic 2 seizoenen waren dat wel. In Westervoort verloor ZVS met 13-4, maar in Gestel werd het 7-3 voor ZVS. En zoals 2 weken terug al gezegd: ZVS uit nog 100%. Olympic is dat in thuisduels. Een van deze reeksen komt ten einde. Of beide als het gelijk wordt.

Bij ZVS een aantal afwezigen en zodoende speelde deze avond Jeroen Hakkens (42) voor het eerst mee bij ZVS. 21-voudig international. Afgelopen zomer gekomen van BE’79 en beschikbaar als hij nodig is, en dat was vanavond dus zo. Ook hoofdcoach Johan den Otter ontbrak vanwege werkverplichtingen en zodoende waren Marco Verbeek en John Brus van het 2e de eindverantwoordelijken.

Toch begon het duel met vertraging. We waren 30 seconden onderweg toen men zag dat, net als eerder in Lichtenvoorde, het scorebord niet werkte. Na een oponthoud van 5 minuten konden we dan nu echt beginnen. Het begin was voor Olympic en in de 4e minuut was daar ook de 1-0. Het schot van Mohammed Bouraraasi ging via het lichaam van Matthijs Bezem achter Dennis Kapteijns. Een minuut later verdiende Yusuf Ogutcu een vrije trap en dat was voor Jeroen het signaal om voor het eerst binnen de lijnen te komen. Hij schoot de vrije trap dan ook fraai achter doelman Abdul Aydinli: 1-1.

Nog geen officiële seconden gespeeld en met het eerste balcontact meteen scoren. Een mooi moment om je debuut te maken. Toch was er 2 minuten later opnieuw de voorsprong voor Olympic. Een duidelijk overtreding op Yusuf werd door de scheidsrechter genegeerd, waarna Sezai Koyuncu van dichtbij kon inglijden: 2-1. ZVS speelde ondanks de achterstand een prima 1e helft had iets meer balbezit en kreeg ook meer mogelijkheden dan Olympic.

Net na rust zag ZVS zich dan ook beloond met de gelijkmaker. Matthijs passeerde na de hoekschop van Yusuf doelman Aydinli: 2-2. Niet lang daarna zag Olympic speler Adam Kocak zn 2e gele kaart en mocht ZVS even met een man meer spelen en profiteerde daarvan. Op aangeven van Daan van Dinten verastte Yusuf Aydinli in de korte hoek: 2-3.

Zo beloont Yusuf zijn goede spel de laatste weken dan eindelijk met een doelpunt. Maar dit doelpunt leidde ook meteen een spectaculair laatste kwartier in waarin het nodige gebeurde. Het tempo was bij vlagen hoog en ZVS kreeg vooral de kansen, maar vaak lag doelman Aydinli in de weg en ook Dennis wist met een aantal goede ingrepen een kans te voorkomen. Maar Olympic kwam amper in zn eigen spel en dat leidde ook vaak tot frustraties bij de thuisploeg en publiek. ZVS had de zaken dus prima voor elkaar. Met nog 8 minuten te gaan ging Olympic overschakelen op de man-meer en dat leidde tot een hectische fase voor ZVS, maar het bleef met de nodige moeite op de been. Toch viel in de 35e minuut de 3-3 alsnog. Na een schot van Koyuncu eindigde de bal in de kluts via de hak van Tyronne Martina achter Dennis: 3-3.

Sporthal De Pals ging er vol achter staan en Olympic bleef daardoor voor de zege spelen met de man-meer om op 3 punten bij koploper Fermonia Boys te blijven. Maar ZVS kreeg 1 minuut voor tijd de kans op de 3-4 via de 10 meter trap. Maar Jeroen schoot vol op de paal. En in de laatste seconden had de 4-3 ook zomaar kunnen vallen. Tot 2x toe was Yasin Erdal de schutter. Eerst was er de redding van Dennis en letterlijk in de laatste seconden eindigde het schot van Erdal via de vingertoppen van Dennis op de lat.

Volgende week speelt ZVS opnieuw een verre uitwedstrijd. Dan wacht in Rijssen Excelsior’31.