ZVS/Bodemflex laat titelkandidaat Bordeauxboys lang zweten

SINT-MICHIELSGESTEL - In de eerste competitiewedstrijd ging ZVS met 3-5 onderuit tegen Bordeauxboys. De promovendus, die wel tot de titelkandidaten wordt gerekend, had het wel lang moeilijk met ZVS.

ZVS kon lang bijblijven, maar moest in de slotseconden definitief buigen.De tegenstander van ZVS in de eerste competitiewedstrijd is een opmerkelijke. Toen ZVS promoveerde naar de 1e divisie, bestond deze club nog niet eens. Bordeauxboys bestaat pas 2 jaar, maar toch al 2 kampioenschappen op rij en de 3e, met de bijbehorende promotie naar de Eredivisie, moet dan het volgende doel worden van deze club uit Ede

De eerste thuiswedstrijd tegen een van de titelkandidaten, ZVS is niet anders gewend de laatste jaren met BE’79, ZVG en 2x Fermonia Boys als tegenstander. Bordeauxboys was dus ook de favoriet in deze wedstrijd en drukte dat in de 3e minuut al meteen uit in de 0-1 via Hicham Haouat.

ZVS kon in het eerste kwartier niet verder komen dan een inzet van Daan van Dinten die net naast ging. Het was met name de Edese ploeg die het overwicht had en de kansen kreeg, maar het niet in de score kon uitdrukken. ZVS kwam na een kwartier, tegen de verhouding in dus, toch op 1-1. Sjoerd van Lokven liep succesvol tegen de lage voorzet van Joey van Hoof aan. Hoewel ZVS de 1-1 lang op het bord kon houden, wist Mohamed Bendadi in de laatste minuut van de 1e helft toch nog de stand op 1-2 te zetten, maar ZVS mocht niet bepaald mopperen met deze tussenstand.

Na rust schoot diezelfde Bendadi via een speler een vrije trap op de lat, maar niet veel later zette Haouat de stand alsnog op 1-3. Bordeauxboys-doelman Luciano van Ommeren moest daarna redden op een schot van Sjoerd.

Het spelbeeld lag na rust dichter bij elkaar, maar pas na een half uur spelen wist Yusuf Ogutcu na een goede actie een gaatje te vinden in de Bordeauxboys defensie en de spanning was weer terug: 2-3. Vanaf dat moment begon het duel echt leuk te worden met veel momenten over en weer. Vanaf de aftrap kreeg Joey meteen de kans op 3-3, maar Van Ommeren redde op z’n inzet. Aan de andere kant knalde Bilal Tmim vol op de paal en rolde een inzet van Redouan Hazzat via doelman Dennis Kapteijns tegen de paal.

Met nog 5 minuten te gaan leek Sjoerd voor de 3-3 te zorgen, maar Van Ommeren redde opnieuw. In de zelfde minuut wist Yusuf Boyd van Dijk te bedienden, die vervolgens de bal prachtig in de kruising schoot; 3-3. Vanaf de aftrap was Mitchell Snetselaar dichtbij. Hij kopte van dichtbij over. In de 36e minuut kwamen de bezoekers toch weer voor toen Bendadi uit een corner bij de 2e paal als enige reageerde; 3-4.

Het werd daarna alles of niets voor ZVS, met een extra veldspeler erbij. Daan leek ook de 4-4 aan te tekenen en dan was daar toch weer Van Ommeren met een goede redding. Met nog 15 seconden leek ZVS in de kluts alsnog de 4-4 te scoren. Dat gebeurde niet, Bordeauxboys verdedigde uit en Bendadi kon, nog net op eigen helft, de bal in het lege doel plaatsen en daarmee het duel te beslissen.

Ondanks de nederlaag kon ZVS terugkijken op een goede wedstrijd, maar dat het lang spannend bleef lag meer aan de slordigheden van Bordeauxboys, met name in de 1e helft. Maar toch heeft men een signaal gegeven dat het ook dit jaar weer voor een verrassing wil gaan.

De volgende wedstrijd is vrijdag in Panningen tegen ZVV Beringe.