ZVS/Bodemflex pas laat ten onder tegen ZVC Veenendaal

Lang hield ZVS in het thuisduel met ZVC Veenendaal hoop op een resultaat, maar pas in de slotfase moest zich gewonnen geven.

Hoewel de start van de competitie zwaar was, is 1 punt uit 3 duels niet bepaald de start die ZVS voor ogen had.

Na een week rust hoopte ZVS er weer klaar voor te zijn. ZVC Veenendaal, degradant uit de Eredivisie, was te gast. Ook een ploeg die bovenin de ranglijst wordt verwacht. ZVS kwam in de beginfase al meteen goed weg. Doelman Raymon Strik liet zich bijna verrassen door de vrije trap van Mohamed El Azzouzi, die via de paal en Raymond uiteindelijk niet over de lijn ging. Na 4 minuten spelen nam ZVS de leiding. Joey van Hoof rondde na een 1-2 met Yusuf Ogutcu oog in oog met keeper Robbin Koenders koelbloedig af; 1-0. ZVS kende een sterke fase in dit duel en kreeg ook kans op meer. De grootste was voor Sjoerd van Lokven, die leek te profiteren van de fout van Yasin Erdal, maar Koenders redde op z’n inzet van dichtbij. Ook Raymon had aan de andere kant een prima redding in huis toen Rayan El Fakiri leek in te tikken. Halverwege de 1e helft noteerde Veenendaal de 1-1 via Anass Lahnine. De laatste grote kans was voor Joey die z’n schot op de buitenkant paal zag eindigen. Hoewel het initiatief gedurende de 1e helft langzaam naar Veenendaal schoof, was 1-1 wel een terechte ruststand.

De 2e helft begon met een stijlvolle redding van Raymon, nu op het schot van Bilal Hakkam. Maar een minuut later, in de 22e, werd hij wel geklopt door Mourad Marbouh, die na een intrap verrassend van afstand de bovenhoek vond; 1-2. In de 27e minuut vergat de secretaris nog een fout van Veenendaal op het bord te zetten en Johan hielp hem even aan herrinerren. Maar de scheidsrechter vond dat genoeg om een gele kaart te geven. Dat was Johan z’n tweede. Z’n eerste, in de eerste helft, was ook makkelijk gegeven. Het was even een hectische fase waarin er het nodige gebeurde. Een intikker van Lahnine betekende de 1-3 en niet lang daarna kreeg Erdal z’n 2e gele kaart en Veenendaal even met een man minder verder moest. ZVS profiteerde meteen. Boyd van Dijk vond uit de vrije trap na de rode kaart Yusuf die de aansluitingstreffer aantekende; 2-3. Yusuf kon vanaf de aftrap ook meteen de 3-3 scoren, maar die werd van de lijn gehaald. Met nog ruim 2 en een half minuut te gaan lag het duel even stil. Zorgelijke blikken naar de kant van de arbitrage, waar secretaris Wim Jansen er opeens bij ging zitten op een stoel en aangaf zich niet goed te voelen en niet meer verder kon. Gelukkig zat er een vervanger op de tribune en konden de laatste minuten nog worden uitgespeeld worden, want er viel nog genoeg uit het duel te halen voor beide ploegen. ZVS ging met de man-meer op jacht naar de 3-3, maar kreeg binnen de minuut de genadeklap. Eerst scoorde Hamza El Mansouri en amper 20 seconden later sloeg ook Redouan Boundati toe; 2-5. Diezelfde Boundati raakte in de slotseconden ook nog de paal.

Volgende week wacht voor ZVS het uitduel in Nijmegen tegen Morado CF.