ZVS/Bodemflex boekt eerste zege in de competitie

SINT-MICHIELSGESTEL - Voor degenen die zich nog afvroegen of ZVS nog kon winnen, het antwoord is: ja. Tegen Excelsior’31 werd er met 6-4 gewonnen.

Na een goede 1e helft had ZVS het na rust tegen het man-meer spelende Excelsior lastig, maar trok de zege wel over de streep.

Na de nederlaag tegen Morado wachtte voor ZVS nu een thuiswedstrijd tegen Excelsior’31. Vorig seizoen twee keer van gewonnen, dus het vertrouwen om tegen hun de eerste zege dit seizoen te boeken was aanwezig. ZVS speelde ook een prima 1e helft en noteerde via Joey van Hoof de eerste kans. Na een een-twee met Yusuf Ogutcu schoot hij onderkant lat. Ook Boyd van Dijk zag doelman Lennart Krijgsman redden op zn schot. Na 9 minuten kwam ZVS op 1-0 toen Luuk van Loon een uitgooi van Dennis Kapteijns in de korte hoek binnen kopte. 5 minuten later verdubbelde Joey, na een combinatie met Yusuf, de voorsprong; 2-0. Een minuut later zag Boyd Krijgsman nog redden op z’n schot, maar uit die corner van Joey scoorde Boyd van afstand via de paal alsnog: 3-0. Eigenlijk een beetje uit het niets kwam Excelsior via Cor Pongers terug tot 3-1 en had ZVS het daarna even moeilijk. Maar toen precies de laatste minuut was aangebroken zorgde Sjoerd van Lokven op aangeven van Joey voor de 4-1 ruststand.

De 2e helft begon met een hoogstandje van Jan-Willem Voortman, besloten met een goed schot, dat door Dennis werd gekeerd. Excelsior ging vanaf de 23e minuut al met de man-meer spelen en zou dat bijna de hele 2e helft doen. Toch was het Dennis die het ook een keer op de heupen kreeg en ook maar eens aan de wandel ging. Hij creëerde zelf daardoor nog een goede kans, die door z’n collega Krijgsman werd gered. Na 28 minuten scoorde Pongers z’n 2e: 4-2. 4 minuten later stoomde Dennis opnieuw op, gaf nu af op Yusuf en de 5-2 was een feit. Maar vanaf de aftrap scoorde Pongers z’n 3e namens Excelsior en met een schitterende redding voorkwam Dennis ook z’n 4e treffer en dat het weer helemaal spannend zou worden. In de 34e minuut leek de bevrijdende treffer op het bord te worden gezet. Boyd probeerde in het eigen 5 metergebied de bal aan de andere kant in het lege doel te krijgen en slaagde met succes: 6-3. Nick Averesch scoorde nog de 6-4 maar de zege kwam niet meer in gevaar, ondanks het feit dat Dennis voor en na de 6-4 nog een aantal keren reddend moest optreden.

Volgende week de derby in Rosmalen tegen DZV/Biggelaar. DZV is nog zonder puntverlies. Aan ZVS de taak om het DZV moeilijk te maken.