28-09-2022 ZVS/Bodemflex buigt ook voor koploper Kroeven

Na 2 titelkandidaten heeft ZVS ook tegen koploper ZVV Kroeven z’n meerdere moeten erkennen. Met name in de 1e helft had ZVS vrij weinig te vertellen en de ruststand was dan ook veelzeggend. Na rust toonde ZVS beterschap, maar scoorde te weinig, waarna Kroeven in de slotfase alsnog afstand nam.

Het was een beetje de avond van de comebacks. Voor 1 duel, wellicht, maar toch. Op de bank verving Maurice van de Pol Johan den Otter die geschorst op de tribune zat en Collin van den Bergh en Nick van der Bruggen waren ook weer te bewonderen in het ZVS shirt. Voor eerstgenoemde was dat nog niet zo lang geleden, maar voor laatst genoemde wel. Hij speelde op 6 maart 2020 z’n laatste duel in ZVS tenue. Het zit ZVS qua programma nog niet echt mee zoals u al in de intro zag. Na Fermonia en ZVG die als titelkandidaten worden gezien, en naast van ZVS ook hun andere wedstrijd wonnen, was er nóg een ploeg met 2 zeges en dat is ZVV Kroeven, de volgende tegenstander. Het treffen met de Roosendalers was nog maar 40 seconden oud, of Anwar Tarfi had voor Kroeven de 0-1 er al in liggen. Tarfi verdubbelde na 4 minuten de score in het voordeel van Kroeven waarna Collin na 6 minuten wat terugdeed. Na een combinatie met Daan van Dinten wist hij uit een lastige hoek doelman Ilias Bouas te passeren. Toch was Kroeven in de 1e helft duidelijk de betere ploeg en stond na 10 minuten dankzij Assim Said en Anass El Gamali op een 1-4 voorsprong en tegen de rust scoorde ook nog Achraf Chouiter en Ahmed Dibi waarmee de ruststand op 1-6 werd gebracht. Het was duidelijk dat ZVS z’n minste helft van het seizoen tot nu toe speelde.

Na rust kwam ZVS beter voor de dag en was aan het begin van de 2e helft duidelijk de betere ploeg, maar scherpte in de afronding ontbrak waardoor ZVS niet dichtbij kon komen. Pas na 29 minuten zette ZVS z’n overwicht om in doelpunten. Al kwam de 2-6 wel uit een strafschop, benut door Nick na een overtreding op Boyd van Dijk en in dezelfde minuut schoot Daan D via Kroeven speler Tom Schipper de 3-6 binnen. Zat er dan toch een comeback in, wat wel een beetje bij deze avond paste aan ZVS kant? Nee, de 3-6 was ook nog maar net genoteerd of Chouiter schoot van dichtbij hard en hoog de 3-7 binnen, waarmee het duel toch leek beslist. Maar daarna kwam toch wel het hoogtepunt van de wedstrijd. Een hoekschop werd neergelegd bij Schipper die de bal ineens als een granaat stijf in de kruising liet verdwijnen. De mooiste goal van de avond, zonder twijfel. Niet lang daarna legde Tarfi met z’n 3e van de avond de eindstand op 3-9 vast.

Hoe ZVS er daadwerkelijk voorstaat weten we dus eigenlijk nog niet. Dat je verliest van de 3 koplopers is niet zo’n schande, zeker hoe ZVS zich, op de 1e helft vandaag na dan, presenteerde tot nu toe was dat zeker niet slecht. Hoe dan ook, de volgende competitiewedstrijd vind pas plaats op maandag 10 oktober als dan de reis naar Roermond wacht voor de ontmoeting met Tigers 2.