23-09-2022 ZVS/Bodemflex vergeet slordig ZVG af te straffen.

Het had er wederom ingezeten vanavond voor ZVS/Bodemflex 1, een resultaat. Maar opnieuw zat het de ploeg niet mee. ZVG/Cagemax won met 4-2, maar mocht niet bepaald klagen.

Na een week rust maakte ZVS zich op voor de volgende confrontatie met een titelkandidaat. ZVG wil na 3 mislukte pogingen het dan toch voor elkaar krijgen de Eredivisie in Gorinchem te krijgen. ZVS reisde met de gedachten dat het vorig jaar er met 15-1 verloor niet bepaald met een goed gevoel naar Gorinchem, maar de score van 5 maanden geleden zorgde wel voor een gevoel het beter te doen dan de vorige ontmoeting. En, het moet gezegd, dat was de beginfase zeker. ZVS speelde beter dan ZVG en kreeg al wat mogelijkheden op de openingstreffer. Die kwam na 4 minuten van de voet van Martin de Laat nadat Boyd van Dijk hem op maat bediende. ZVG leek wakker geschrokken en kreeg daarna een periode met de nodige kansen, die het veelal slordig uitspeelde. ZVS was namelijk dichterbij een doelpunt dan de thuisploeg, maar de 0-2 kwam er niet. Na 9 minuten was een uithaal van Mouchine Zerouali die via de paal binnenviel Santosh Mohanlal te machtig en was daar toch de 1-1. Na een kwartier zette Kevin Tromp de thuisploeg op voorsprong; 2-1. Zo beetje vanaf de aftrap maakte ZVG’er Zeki Laaiti vervolgens opzettelijk hands en voorkwam daarmee een kans voor ZVS. Hij kreeg geel, maar ZVS had een andere kleur verwacht. Het protesteren leidde tot geel voor Santosh, Daan van Uden en Johan den Otter. Het was in een fase waarin ZVS het niet bepaald meekreeg van de leidinggevende mannen en dat werd Johan met nog 52 seconden te gaan in de 1e helft even te veel. Hij kreeg z’n 2e geel.

Ook na rust bleef ZVS goed spelen. De meeste kansen waren dan wel echter voor de thuisploeg. Vaak met kunst en vliegwerk en reddingen/ingrepen van Santosh werden die nodige kansen voor ZVG onschadelijk gemaakt of ZVG was slordig in het afwerken met vrije schietkansen, maar zelf dwong ZVS ook de nodige mogelijkheden af. De mooiste was voor Daan U die een teruggelegde bal vol met de wreef mooi raakte, maar de bovenkant van de lat vond. In de 23e minuut nam ZVG via opnieuw Zerouali afstand: 3-1 en die zelfde Zerouali maakte na een half uur spelen z’n 3e: 4-1. Wedstrijd beslist, zou je denken, maar vanaf de aftrap was een rollertje van Martin voldoende om doelman Koen van der Leeden te passeren. In de score kwam geen verandering meer. Met nog 10 seconden te gaan werd Sjoerd van Lokven nog wel behoorlijk aangepakt door van der Leeden, maar een strafschop kreeg ZVS niet. Als de bal dan uitgaat met nog 0,09 seconden op de klok wilde Jim Mutsaars nog even doorgeven dat het weldegelijk een strafschop was, maar de scheids toonde Jim binnen enkele seconden 2x geel. Zo had ZVS wederom een prima pot afgeleverd, maar weer staat het met lege handen en de avond kreeg met 7 gele en 2 rode kaarten ook nog een nare bijsmaak erbij.

Komende woensdag al speelt ZVS de volgende wedstrijd. Op bezoek komt ZVV Kroeven die na 2 duels nog het volle pond hebben.