09-09-2022 ZVS/Bodemflex na sterke pot toch onderuit tegen Fermonia Boys: 3-5.

De start van de competitie is voor ZVS op een nederlaag uitgelopen, maar toch kreeg het bezoekende Fermonia Boys het niet cadeau. ZVS liet het echter na om het volop kansen missende Fermonia Boys af te straffen.

Hoe zal de ‘nieuwe’ Eerste Divisie ZVS nu gaan bevallen? Is het nu met de top van de zuidelijke Topklasse erbij beter te doen, of wordt het ook nu wederom een lastig seizoen. Dat antwoord ligt nog ver weg in ieder geval. Feit is wel dat een van de promovendi op bezoek kwam, en meteen door coach Johan den Otter samen met ZVG/Cagemax bestempeld is tot dé titelkandidaten in deze afdeling. TZR Fermonia Boys speelde dan al wel enkele jaren in de Eredivisie, de afgelopen jaren heeft het wat stappen teruggedaan, maar willen toch weer naar de hoogste afdeling. En, we moesten even goed kijken, maar hij was het echt. John! John? John Breuer. John Breuer? Inderdaad, die coach die 2 jaar geleden benoemd werd als de nieuwe trainer van ZVS als opvolger van Johan, maar het uiteindelijk maar 1 duel volhield en er vervolgens per direct een einde aan de samenwerking maakte. Vanavond dus toch aanwezig in de zaal waar hij ooit zou fungeren, maar dat uiteindelijk nooit deed. En, we moesten daarna nog een keer goed kijken, maar ook dat was hem echt, John! John de Bever. U kent hem vast en zeker wel. Komt oorspronkelijk ook uit deze omgeving (Berlicum), maar speelde ook nog voor Fermonia Boys. Toch wilde hij van de gelegenheid gebruik maken om ook nog even wat stemmen binnen te halen voor de Gouden Televizier Ring voor z’n reality-tv programma De Bevers (u kunt nog altijd stemmen, mensen!) en zodoende kwam hij zomaar even de kleedkamer binnen om niet alleen een goede motivatiespeech te houden, maar dus ook om nog wat stemmen binnen te halen.

Of de aanwezigheid van een van de grootste van het Nederlandse zaalvoetbal er mee te maken had weten we niet. Feit was wel dat ZVS goed aan het duel begon en na 4 minuten ook al wist te scoren toen Fermonia doelman Sven Swakhoven de corner van Boyd van Dijk klaarlegde voor Martin de Laat die maar hoefde in te tikken. Daarna was het eigenlijk een wonder dat Fermonia Boys tot ‘slechts’ 2 treffers kwam in de 1e helft. Het had een ruim overwicht, maar Santosh Mohanlal had weer z’n grootste vorm meegenomen en had weer een aantal prima reddingen in huis, en anders gooide de ene naar de andere ZVS’er zich met succes voor een schot. Toch had men geen antwoord op de inzetten van Tarik Ouzalah (1-1) en Sami Belfagir (1-2). ZVS kreeg ook een paar goede kansen op de 2-2, waarvan de grootste voor Boyd was op aangeven van Nadir Bezbiz. Swakhoven voorkwam met een goede redding de 2-2. Nadir moest niet lang daarna met een enkelblessure het veld verlaten. Laten we hopen dat het meevalt voor de jongeling die vorig seizoen al veel indruk maakte. Met nog 3 seconden te gaan voor de rust kwam ZVS, toch wel tegen de verhouding in, op 2-2. Na doorzetten van Boyd kon Daan van Uden van dichtbij intikken.

De 2e helft was nog maar een paar minuten onderweg toen TZR Fermonia Boys toch afstand leek te gaan nemen van ZVS. In anderhalf minuut tijd waren de knallen van Ouzalah, Mohamed Zinebioui en Abdellah Idlaasri (toch 54-voudig international) Santosh te machtig en stond het ineens 2-5. ZVS bleef toch sterk spelen en gaf Fermonia Boys niets cadeau, maar het was toch Fermonia zelf dat z’n betere spel niet wist te belonen met meer doelpunten, waardoor ZVS ook nog geloof kon houden in een resultaat. Helemaal als met nog 12 minuten op de klok Daan de bal veroverde en in de korte hoek Swakhoven wist te kloppen was het toch gewoon weer 3-5. In de stand kwam echter geen verandering meer, toch had ZVS nog een paar kansen om Fermonia Boys nog nerveuzer te maken, maar ZVS kon terugkijken op een toch een prima wedstrijd.

Volgende week is ZVS vrij, maar 23 september is de volgende wedstrijd, uit in Gorinchem tegen ZVG/Cagemax. Inderdaad, die andere titelkandidaat.

9-9-2022