25-11-2022 Wederom gelijkspel voor ZVS/Bodemflex

Opnieuw eindigde een wedstrijd van ZVS gelijk. Van de laatste 5 duels eindigde er 4 in een puntendeling. In Roosendaal tegen Bristol Team werd het 2-2. Zo had ZVS vóór dit seizoen pas 1x gelijkgespeeld, en nu dus al vier keer in een seizoen. Het gelijkspel was overigens wel een terecht resultaat, maar 6-6 had ook zomaar gekund. De 1e helft was voor Bristol Team, de 2e voor ZVS/Bodemflex.

Bristol Team. Op de een of andere manier blijft dat, historisch gezien, wel een tegenstander om te onthouden. Bij en tegen Bristol debuteerde in 2019 ZVS in de 1e divisie, won toen met 4-7 en was zelf één speelronde koploper van de Eerste Divisie. De return was er ook een om nog even terug te halen. 0-4 achter met nog een kwartier te gaan, toen stookte Wibe van Rooij het vuurtje maar eens op en ZVS maakte een remontada van jewelste en won uiteindelijk nog met 6-4. Bristol zette daarna een stap terug, maar is na 1 seizoen alweer terug in de eerste divisie. Nadat bij hoofdsponsor Bodemflex het Nederlands elftal werd bekeken, werd koers gezet naar Roosendaal. Na eerst een bezoek aan het plaatselijke college, die voor de sportzaal werd aangezien, en voor een gesloten hek te hebben gestaan, werd uiteindelijk de eindbestemming bereikt. Wat dat betreft was onze navigatie naar deze sporthal niet bepaald In de Roos. De 1e helft was voor Bristol Team dat via Salah-Eddine Jaddi na 8 minuten ook op 1-0 kwam en na 11 minuten via Rachid Achabar de voorsprong verdubbelde. ZVS kreeg ook af en toe z’n mogelijkheden, maar tot een echt grote kans kwam het niet. Totdat Boyd van Dijk na een kwartier spelen op aangeven van Daan van Dinten dan toch de 2-1 op het bord zette. Het was ook de laatste actie van de aanvoerder, want een lichte hamstringblessure zorgde ervoor dat hij net voor de rust al moest stoppen met spelen. Bristol Team kreeg genoeg mogelijkheden op de 3e treffer in de 1e helft, maar doelman  Santosh Mohanlal hoefde echter niet veel in actie te komen.

Na rust kwam ZVS sterk uit de kleedkamer en had al meerdere malen de 2-2 op de schoen. Maar of doelman Wassim Achabar of een Bristol verdediger lag hinderlijk in de weg. Uiteindelijk moest ZVS wachten tot de 37e minuut toen Daan D zich een weg rommelde door de Roosendaalse defensie en met een listig tikje dan toch voor de 2-2 zorgde. Toch ook alweer de 7e treffer dit seizoen voor de Rooienaar, die bezig is aan een zeldzaam productief seizoen. Immers, tot voor dit seizoen stond hij pas op 6 treffers in totaal en was 2 treffers het maximale wat hij in een seizoen maakte. De 3-2 of 2-3 hing daarna volop in de lucht. Santosh was met z’n voeten een paar keer belangrijk en de Bristol verdedigers hadden hun handen vol aan de ZVS spelers. De laatste minuut had daarna alle ontknopingen. Met nog 22 seconden te gaan eindigde een geplaatst schot van Jaddi op de binnenkant van de paal. Met nog 7 seconden te gaan onderschepte Daan D de bal van de ver uitgekomen W Achabar, maar zag z’n schot door een Bristol verdediger van de lijn worden gehaald. Die corner leverde een nieuwe corner op, die, met nog 4 seconden te gaan, bij Winston Thiel kwam en z’n teen redde het vervolgens net niet om van dichtbij in te tikken. Zo hield ZVS achteraf gezien tevreden een punt over aan deze wedstrijd.

Vrijdag speelt ZVS in het eigen Theereheide tegen ZVC Veenendaal. Ook al een ploeg die al 3x gelijkspeelde dit seizoen, dus de kans op een hernieuwde puntendeling is aanwezig. Na afloop ook de loting van de Meierijcup Gestel, dus u hoeft na de wedstrijd dan nog helemaal niet naar huis.