21-01-2023 ZVS begint te laat tegen Fermonia Boys

In Roermond speelde ZVS een van zn minste wedstrijden van het seizoen. Tegen een ook niet echt overtuigend Fermonia Boys werd met 5-3 verloren. Pas nadat bij een 5-0 stand ZVS scoorde, ging het beter, maar te laat.

Zaalvoetballen op zaterdagavond 19:00 uur. Dat is even wennen, ook voor ZVS. Misschien ook wel daarom dat de 1e helft niet bepaald de beste was van ZVS dit seizoen, maar het zat ook niet bepaald mee qua beslissingen van de arbitrage. Bij de 1-0 was de uitbal voor ZVS, maar Fermonia kreeg hem, en bij de 2-0 werd een overtreding van Fermonia Boys, waar de schiedsrechter andersom wel al een paar keer voor gefloten had, genegeerd en de thuisploeg profiteerde daarvan. Tussendoor werd ook een 10 meter trap van de thuisploeg op de paal geschoten. De 2-0 stand was overigens wel terecht, maar echt veel hoefde keeper Santosh Mohanlal niet te doen. ZVS kwam niet verder dan een poging van Mathijs Bezem die door de doelman werd gered.

Na rust ging het toch snel. Fermonia Boys liep uit naar 5-0 en een grote nederlaag leek een kwestie van tijd. Totdat Boyd van Dijk met een individuele actie dan toch de 5-1 scoorde en ZVS leefde ineens op. Via Nick van der Bruggen, Sjoerd van Lokven en Daan van Dinten kreeg het ineens toch een paar kansen op een treffer. Binnen een minuut sloeg Daan D dan ook tot 2x toe. Eerst tikte hij een voorzet van Sjoerd binnen en het zelfde duo zorgde na een mooie aanval ook voor de 5-3. Met nog 3 minuten officieel te gaan, was er dus nog wel tijd om een grootste comeback te voltooien, maar gescoord werd er niet meer. Een stiftbal van de thuisploeg ging nog tegen de lat.

Aanstaande vrijdag ontvangt ZVS ZVG/Cagemax in Sporthal Theereheide.