27-01-2023 ZVS/Bodemflex komt opnieuw dichtbij, maar weer net niet.

Tegen Zvg Cagemax speelde ZVS een prima wedstrijd, maar kwam opnieuw net te kort. Het kwam in de slotfase opnieuw bijna terug van een ruime achterstand, maar de tijd was, opnieuw, te kort. ZVS verloor uiteindelijk met 2-3.
In de weken van het spelen tegen de topploegen in deze competitie, vandaag deel 2. ZVG. Deze avond maakten winteraanwinsten Jesse van den Oever en Roel Boogaers hun officiële debuut voor ZVS, nadat ze eerder vriendschappelijk tegen BE’79 2 al voor het eerst meededen. De 1e helft was voornamelijk voor de bezoekers, maar het kwam via een doelpunt van Mouhcine Zerouali, die in Gorinchem al goed was voor 3 doelpunten, niet verder dan dat. ZVS had af en toe z’n momenten, maar het kon doelman Koen van der Leeden niet echt aan het werk zetten.

Ook na rust eigenlijk het zelfde beeld. Het gevaar kwam met name van ZVG, en via opnieuw Zerouali scoorde het al snel de 0-2, maar ook nu, echt grote kansen, mede ook door goed verdedigen van ZVS, kwamen er niet. Ook nu had ZVS weer af en toe z’n momenten, maar daar bleef het dan ook bij. 5 minuten voor tijd leek het duel beslist te worden toen Mohamed Bouraarassi de 0-3 op het bord bracht. Dan maar met de man-meer en kijken wat het oplevert, moest men bij ZVS gedacht hebben, aangezien het dit seizoen al vaak van een achterstand (bijna) is teruggekomen. En het leverde zeker wat op. Daan van Dinten zag z’n inzet via een speler van ZVG achter van der Leeden belanden, waarmee hij met 11 doelpunten nu de topscorer is van de ploeg. Dan kan Martin de Laat, die nu op 10 staat, niet achterblijven. Hoewel z’n rol deze wedstrijd beperkt bleef tot vliegende keep in de slotfase, deed hij dan wel wat hij kan, scoren. Op aangeven van Boyd van Dijk knalde hij hard en hoog de 2-3 binnen en met nog 2 minuten te gaan leefde het duel weer helemaal op. Een volgende comeback zat er echter niet in, waardoor ZVS opnieuw weer met lege handen achterbleef. Maar dat veel ploegen niet meer zo makkelijk winnen en scoren tegen ZVS, toont ook maar aan hoeveel het team zich heeft ontwikkeld dit seizoen.

Een ploeg slaagde er in bijna de dubbele cijfers te halen, dat was ZVV Kroeven, de volgende tegenstander op vrijdag 10 februari in Roosendaal.