ZVS/Bodemflex doet stapje terug

Pas op plaats voor Gestelse zaalvoetballers

Na het lopende, nogal teleurstellende, seizoen doet ZVS/Bodemflex een stapje terug. Na drie seizoenen in de landelijke eerste divisie heeft de Gestelse zaalvoetbalvereniging besloten om komend seizoen terug te keren in de regionale topklasse.De zoveelste ruime nederlaag, die ZVS vrijdagavond in eigen sporthal Theereheide leed tegen het Overijsselse Excelsior’31 (2-10), deed het kader en de spelersgroep besluiten om zo’n seizoen niet nog een keer mee te willen maken.

Ondanks dat onze vereniging al verzekerd was van een vierde seizoen acteren op landelijk niveau is in overleg met de groep alsnog besloten terug te keren naar het derde niveau’, meldt het schrijven van de club.Meer dan 100ZVS maakte de laatste jaren furore door met regionale voetballers te klimmen naar het één-na-hoogste zaalvoetbalniveau van Nederland. Spelers van onder meer SCG’18, Helvoirt, ODC, Den Dungen en Zwaluw VFC strijden samen tegen teams uit het hele land. Met name door het hechte collectief staat ZVS haar mannetje op het hoge niveau.

Dit seizoen kampt het team echter met de nodige blessures en andere verhinderingen. Met (te) veel invalspelers worden de nederlagen aaneengeregen. Van de 15 competitiewedstrijden werden er 13 verloren en het aantal tegendoelpunten bedraagt al meer dan 100.Hoewel (door het terugtrekken van een andere club) degradatie al afgewend was, gaat ZVS de KNVB nu toch verzoeken om volgend seizoen weer een competitie lager te mogen acteren. Daar komen zij weer het Bossche DZV/Van de Biggelaar tegen, dat gisteravond in het Sportiom het tweede team van FC Eindhoven met 9-6 versloeg. ‘Met drie JO17-jeugdteams in het nieuwe seizoen hopen we dat zij op termijn ook de overstap naar het prestatieve zaalvoetbal kunnen gaan maken’, besluit ZVS.

25-4-2022